Hvordan drikke alkohol uten å bli fett

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drikke alkohol uten å bli fett - øVELSER 2023
Hvordan drikke alkohol uten å bli fett - øVELSER 2023
Anonim

Til tross for det du har hørt, å ha en fryktig øl, vil ikke kaste bort alle muskelvevene dine eller forårsake at testosteronnivåene blir nosedive. "Folk som sier at glemme at kroppen faktisk produserer en liten mengde alkohol naturlig som et biprodukt av behandling av stoffer som sukkeralkoholer," sier nutritionist og sportsforsker Laurent Bannock (guruperformance.com). 'Våre systemer er designet for å bruke og avhende alkohol i små mengder uansett, så ideen om at du trenger å unngå det helt enkelt, er ikke sant.'

1. Drikk dine fem enheter hver dag

Hvor mye sprit kan du konsumere i en sittende før kroppen din begynner å lide? En studie publisert i tidsskriftet Sports medisin etablert 0,5 g alkohol per kg kroppsvekt som grense, som tilsvarer fem enheter - eller tre 330 ml flasker øl - til en 80 kg mann.

2. Har tre dager på rad

Din nye gyldne regel? Garanterer tre sprøytefrie dager hver uke med to-kort-systemet: du starter hver uke med to drikkekort, og du kan spille dem på noen to dager. Bare husk det beløpet du kan drikke er fortsatt styrt av Regel 1.

Hvorfor? Ifølge Royal College of Physicians tar det to til tre dager for leverenceller å gjenopprette etter behandling av alkohol, så hvis du klarer å administrere tre påfølgende sprutfrie dager hver uke, må leveren din være klar. I tillegg har amerikanske studier funnet ut at det å hengive seg i disse grensene, kan til og med redusere risikoen for demens og hjertesykdom.

3. Få NAC til å slå bakhengere

Selv om du sjelden drikker, er det sjansen for at du kommer på vognen på et tidspunkt - og da handler det bare om skadebegrensning for den uunngåelige bakrusen. 'De metabolske veiene som kroppen din bruker til å behandle alkohol, er avhengig av en forbindelse som kalles N-acetylcystein (NAC),' forteller funksjonell medisinsk konsulent og personlig trener Aaron Deere (kxlife.co.uk). "Hvis du ikke har nok NAC, vil det hemme kroppens evne til å behandle all alkohol du har spist. For å motvirke dette og redusere lengden og styrken på bakrusen, ta et NAC-supplement før du går til sengs på slutten av en natt ute, ideelt med en halvliter eller to vann for å hjelpe deg å rehydrere deg selv. '

4. Hold det magert

En av hovedgrunnene til at vanlig drikk fører til vektøkning er at kroppen prioriterer metaboliserende alkohol foran alt annet, ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition. Dette reduserer sin evne til å behandle fett og karbohydrater, som i stedet lagrer seg som fett.

For å unngå dette problemet, hold deg til å spise magre proteinkilder med rikelig med grønn grønnsak før og etter en stor natt ute. "Kyllingbryst og vilt er blant de smaleste og mest næringsrike," sier Deree.

Prøv denne oppskriften på et grønt veg- og proteinrikt måltid

5. Vinn sultespillene

En av de største problemene med å konsumere alkohol er at det reduserer hemmingene dine, noe som gjør at du er langt mer utsatt for å gjøre dårlige ernæringsmessige valg, sier Bannock.

En studie fra tidsskriftet Farmakologi, biokjemi og oppførsel fant ut at histamin i rødvin rammer opp nivåene av hormonet kortisol og med det, din appetitt, som de fleste blodsukker-spiking mikser. Den gode nyheten er at studien også har fastslått at øl kan bidra til å undertrykke sulten din ved å frigjøre et stoff som heter GLP-1. Vårt råd: Hold deg til lavsukkermixere som brus eller bare vann.

Prøv disse lavsukker-cocktailer du kan lage hjemme

6. Slå av den

Har du tilbrutt fredagskvelden bekymret for hvor mye din utrykkende beruselse vil påvirke din ytelse på banen neste dag? Ifølge forskning publisert i Journal of Science and Medicine In Sport, du bør ikke sørge for at du tillater deg nok tid til å sove før kick-off.

Studien satte en gruppe rugbyspillere gjennom en serie styrke og kondisjonstester om morgenen etter å ha drukket en latterlig 11 pints hver. Overraskende nok var den eneste negative effekten en reduksjon i lavere kroppsstyrke, som forskerne faktisk tilskrives søvnmangel i stedet for alkoholinntaket.

Jo nærmere du kan komme til syv timers kip (minimumsbeløpet som anbefales av National Sleep Foundation), desto bedre. Hvis du sliter med å nikke av, prøv å snakke på et tryptofanrikt, sovhormon som forbedrer banan før du trykker på sekken - det vil også hjelpe til med å suge opp sprøyten.

7. Hit baren ikke veien

Usikker på hvordan du best kan planlegge treningen din rundt ditt sosiale liv? Hvis du vil unngå en dråpe i testosteronnivåene etter en stor natt ute, går du til treningsstudioet på forhånd i stedet for å gå for en løp.

Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Sports medisin, som viste at forbruker omtrent 15 enheter eller seks pint øl, for en 80 kg mann, etter uttømmende utholdenhetstrening, førte til betydelig senket testosteronnivå sammenlignet med å konsumere det samme beløpet etter vekttrening.

Populært emne