Slik gjør du Wall Balls, og hvorfor det er verdt å sette deg gjennom Agony

Innholdsfortegnelse:

Slik gjør du Wall Balls, og hvorfor det er verdt å sette deg gjennom Agony - øVELSER 2023
Slik gjør du Wall Balls, og hvorfor det er verdt å sette deg gjennom Agony - øVELSER 2023
Anonim

Uttrykket "baller til veggen" har ikke, med alle forventninger, noe å gjøre med testikler. I stedet kommer det fra militærflyens verden og håndtakene på gassreguleringshåndtakene, som er kuleformede. For å oppnå maksimal kraft, ville piloter skyve disse ballene så langt de gikk, til cockpitveggen. Derfor "baller til veggene", som betyr all-out innsats.

Tilfeldigvis er all-out innsats det som kreves for å komme gjennom en økning med veggballer. Denne brutale sammensatte øvelsen, elskede av CrossFit-fellesskapet, er andre bare til burpee for å indusere muskel-smertefull utmattelse.

Hele kroppen tar et slag med veggballer. Treningsdelen av øvelsen fokuserer på de nedre kroppsmuskulaturene - din quads, glutes, kalves og hamstrings - før kasteavsnittet styrker brystet, ryggen, skuldrene og armene. Hele bevegelsen fungerer også kjernen og får hjertet til å pumpe.

Å gjøre veggen baller blir raskt et løp for å se hva som stopper deg først - skrikende muskel smerte eller lungebusting utmattelse. Det er verdt innsatsen, selv om denne øvelsen vil gjøre deg funksjonsmessig egnet, øker din VO2 max (enkelt sagt, hvor effektivt kroppen din bruker oksygen) og forbedre måten du beveger deg - i liv og sport.

"Veggkaster krever at du går inn i trippel forlengelse, hvor det er bevegelse i ankelen, knær og hofteleddene, noe som vil forbedre din evne til alle aktiviteter og heiser som krever fart, kraft og hipstasjon, sier Jack Lovett, eier av Spartan Performance og to-time britisk strongman-mester. "For fullt utbytte må du utføre kastene så eksplosivt som mulig. Du trenger ikke å bruke en tung med ball. Selv mine sterkere idrettsutøvere forbedrer sterkt med en 3 kg ball, fordi det er bevegelseshastigheten som betyr mest. "

Se relatert Slik gjør du den mektige medisinske ballen SlamMaster Medisinbollen Crunch å jobbe din Abs Pros velger de beste CrossFit-trenerne

Hvordan gjøre Wall Balls

Først må du velge medisinebollen. Vekten som anbefales i CrossFit treningsøkter er vanligvis 9kg for menn, men du kan justere den slik at den passer til treningen din. Hvis du trener i en CrossFit-boks, vil det vanligvis være en vegg med høyder merket, slik at du kan prøve å kaste ballen til et konsistent nivå. I så fall skyte for ti meter.

Når du har sortert ballen og veggen din, holder du førstnevnte opp til brystet og møter sistnevnte. Sett inn i et knep til lårene dine er minst parallelt med gulvet. Deretter skyver du opp gjennom dine hæler og opprettholder det momentumet for å kaste ballen mot veggen. Fange ballen på rebound og umiddelbart slippe inn i et annet knep. Pass på at du ikke står for langt unna veggen - du vil ikke kaste bort momentum og kraft ved å kaste ballen for langt fremover og lene seg over for å fange den.

Gjør ti til 15 reps for tre sett eller bygg dem inn i en krets - prøv å kaste så mange representanter som mulig inn i det foreskrevne intervallet. Eller du kan ta en leksjon fra CrossFit klasser og bygge dem inn i en enkel pyramid treningsøkt med en annen øvelse, gjør 21 reps hver, deretter 15 og til slutt ni. For eksempel kan du gjøre veggballer og burpees, fullføre hele greia så fort som mulig. Du må være gal, men du kan gjøre det.

Populært emne