Hvordan å gjøre kalvløft

Det er litt øvelse hvor du umiddelbart kan føle hvor hardt kroppen din virker, og så er det noen som kan føle seg meningsløse når du gjør dem. Kalvløftene faller ofte inn i sistnevnte kategori - men under overflaten gjør de en god del, spesielt hvis du er en vanlig løper.

Vanlige løpskader som achilles tendonitt og plantar fasciitt er ofte relatert til svake kalvemuskler. De to hovedmuskulaturene i kalven - soleusen og gastrocnemiusen - legges under sterkt press når de kjører. Å styrke dem gjennom kalvløft vil bidra til å avverge trusselen om skade.

Selv om du ikke kjører eller spiller mye sport, er kalvkjøpet fortsatt et trekk verdt å gjøre deg kjent med. Kalvene er vanskelige muskler for å målrette seg i treningsstudioet, og noen få kalveinnhøyningsvarianter er din beste innsats for å fylle opp dine underben.

Hvordan å gjøre kalvløft

Øvelser kommer ikke mye enklere enn kalven heve. Stå opp rett, trykk så gjennom ballene dine på føttene og løft hælen til du står på tærne. Senk deretter sakte tilbake til starten.

Av denne grunn er kalvløftene bare om den enkleste øvelsen for å glide inn i ditt daglige liv. Gjør dem mens du pusser tennene, eller vent på kjelen å koke, eller stå i en heis.

Calf Raise Variations

Vektet kalv heve

Det er en god ide å øke vanskeligheten med å øke kalven med vekt når du er godt kjent med øvelsen. Å holde en hantel i hver hånd mens du reiser, vil hjelpe til med å forberede kalven til å håndtere det ekstra presset som legges på det under sport som å løpe.

Raised calf raise

Stå på et trinn slik at hælen din kan falle lavere enn resten av foten din på bunnen av bevegelsen. Dette gir et større bevegelsesområde i kalven din under treningen. Du kan holde dumbbells for å gjøre denne variasjonen tøffere, men det kan være vanskelig å holde balansen når du holder dumbbells som er for tunge.

Bent-knee kalv heve

Bøy knærne litt når du gjør noen form for kalvløft, bytter arbeidsbelastningen fra gastrocnemius - den større kalvemuskelen - til soleusen, som kan være mindre, men det er ikke mindre viktig. Din kalvforhøyelsesrutine bør inkludere så mange bøye-kneøvelser som straight knee løfter.

Sittende kalv heve

Mange treningsstudioer har en sittende kælvløftemaskin hvor du enkelt kan justere vekten, men du kan også gjøre denne variasjonen ved å sitte på en stol med føttene på en hevet overflate slik at dine hæler henger av baksiden. Med sistnevnte kan du hvile håndkler på knærne for å legge motstand mot bevegelsen. Sete kalvløft er spesielt bra for å jobbe med soleus muskler og la deg legge til betydelig vekt på treningen med mindre risiko for å miste balansen.

Enkeltbenkalven øker

Hvis du er en ivrig løper, er det en ting som ikke har rømt oppmerksomheten din, at du ikke løper på to ben på samme tid, så det er en god ide å trene bena dine individuelt. Du kan, og bør, prøve standard kalvløft, bøyd kneløft, sittende løft eller hevet løft på ett ben, og utvikle seg til å legge vekt på bevegelsen.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar