Hvordan å ditch dårlig vaner

Det anslås at 40% av tingene vi gjør hver dag, er vanlige fremfor bevisste valg. Hjernene våre utvikler evnen til å utføre repeterende oppgaver uten å tenke, og når dette er en positiv ting som å teste tennene eller gå for en løp, er det ikke et problem - men hvis det spiser sukkerholdige snacks, røyker, biter neglene eller drikker også ofte blir det mer et problem. Når du bestemmer deg for å stoppe eller kutte, må du bryte vaner. Her er fire tilnærminger som fungerer.

ANBEFALT: Fem enkle måter å kutte ned på å drikke alkohol

Bruk If-Then Systems

I en situasjon der du vanligvis faller inn i rutinen, kom opp med en handlingsplan med "If-Then" -setninger. Hvis mine kolleger inviterer meg til puben ved lunsjtid, så vil jeg si at jeg allerede møter en venn. HVIS jeg kommer hjem stresset og vil binge på kaker, så vil jeg kjøre et bad i stedet. Du er mer sannsynlig å lykkes hvis din setning er både realistisk og positiv. Ikke fokus på hva du ikke kan gjøre; tenk på hva du kan gjøre, spesielt hvis det gir deg glede.

Pause for tanke

Neste gang du er fristet til å gjøre et valg som kan hindre deg i å nå målet ditt, kan du forestille deg en fjernkontroll og mentalt trykke på knappene som følger. Pause - forestill deg at tiden har stått stille. Raskt videresende en time eller en dag og se, lukt og følg resultatene av valget du vurderer. Spol tilbake til nåtiden, og deretter Fast fremover igjen med et annet valg - er det et bedre resultat? Spol tilbake til nåtiden og avgjør hvilken tiltak du skal ta. Trykk deretter på Play og fortsett med livet ditt.

Aversion Terapi

Hvis du begynner å knytte en vane med noe ubehagelig, føler hjernen din ikke lenger belønning, og du vil være mindre sannsynlig å ønske å gjøre det. Du kan også begynne å aktivt misliker hva du prøver å unngå. Plasser et gummibånd rundt håndleddet ditt, og når du utvikler trangen til å spise en doughnut, gå til burger vanen, røyk eller velg nesen din, ping bandet forteller deg selv å stoppe. Du vil snart begynne å knytte den vanlige vanen med en uvelkommen følelse, som kan bidra til å stoppe trang.

Finn din nye sti

Når du prøver å bryte en vane, virker bare stoppe ikke. En vane er en godt slitt bane i hjernen din og for å motvirke det trenger du en ny bane. Hvis du tar sikte på å slutte å drikke, men du fortsatt skal gå til puben eller partiene, betyr den nye veien å finne en ny drink å bestille. Lag en liste over drinker du kan nyte - og ta ut listen med deg. Unngå puben? Da er listen din aktiviteter du kan gjøre i stedet. Lag den største listen du kan, slik at når du er fristet, har du andre alternativer på plass.

Avslutt alkohol (for en måned) av Helen Foster er ute nå, RRP £ 7,99 (Vermilion), kjøp på amazon.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar