Hvordan håndtere stress på jobben

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere stress på jobben - øVELSER 2023
Hvordan håndtere stress på jobben - øVELSER 2023
Anonim

Hva er stress og hvor kommer det fra?

Begrepet "stress" stammer fra fysikken, hvor det brukes til å beskrive det fysiske trykket på et objekt, som utøvd av en sint knyttneve på et egg, eller Godzilla fot på en bil.

Forskere oppdaget også et praktisk akronym - NUTS - for å beskrive årsakene til stress hos mennesker, disse ingrediensene er:

  • Novelty eller nye erfaringer;
  • Uforutsigbarhet, frykt eller mangel på selvtillit om hva som er rett rundt hjørnet;
  • Threat til egoet, eller blir gjort for å føle seg noe uduelig;
  • Sense av kontroll, eller en oppfattet utfordring for den.

Disse situasjonene har generert stress hos mennesker siden lenge før industrien og dets infernalske krav til arbeidernes tid og fantasi. Faktisk er det samme kjemiske prosess som den gamle "kamp eller fly" -responsen, hvor kroppen frigjør "stresshormoner", som for eksempel adrenalin, for å få kroppen klar til handling, eller kortisol som bidrar til å fokusere sinnet, for å hjelpe bekjempe reelle eller oppfattede trusler.

NUTS-presset får stresshormonene å boble, uansett alder, status, postnummer eller utdanning; hos barn så enkelt som hos administrerende direktører.

All denne energien må da gå et sted, og derfor kommer det til tider som sinne, eller en sterk og langvarig kamp for selvkritikk.

Noen ganger er det nyttig - den intensiteten kommer til nytte ved mange anledninger. Andre ganger kan det bare ta deg ut. Det bestemte biologiske systemet er ikke ment å være slått på hele tiden, og det kan provosere mer alvorlige problemer.

En enkel nøkkel er å forsøke å være oppmerksom på når de fysiske symptomene på stress (dunkende hjerte, svette, hopphet) oppstår. På denne måten har du identifisert forholdene til problemet, og du kan begynne å ta skritt for å finne og håndtere det. Og alt det spare energi? Finn et uttak for det og fyll det på riktig måte.

Hvordan håndtere stress

Smil som du mener det

Grinning like The Joker kan ikke komme naturlig når det er under press, men en 2012 Psykologisk vitenskap Studien viste seg at et falskt smil kan gi psykologisk opphevelse. Hvordan det? For all sin praktfullhet, kan den menneskelige hjerne ikke fortelle forskjellen mellom ekte og sjamme smirker, så selv de falske menneskene forvirrer stress og forbedrer stemningen.

Se kattvideoer

A 2015 Datamaskiner i menneskelig oppførsel journal rapport sa at å se gifter av, si, katter som tenker på brødrister, er en gyldig form for stressavlastning. Hvis videoene også får deg til å le, vil du lette muskelspenningen, øke blodstrømmen til hjernen og rense lungene. Godt arbeid, Grumpy Cat.

via GIPHY

Outsource livet ditt

Inntil noen i Old Street-området utvikler en app for å bremse tiden til en gjennomsøking, vil det aldri være nok timer på dagen. Men som Harvard Business Review forskning tyder på, så mange som 41% av arbeidsplassoppgaver kan delegeres. Hvis overføring av stress nedover kommandokjeden ikke appellerer, hjelper selskaper som Brickwork India deg med å outsource admin - fra å administrere e-post, gjøre forskning, til og med kjøpe jubileumsgaver - til en virtuell assistent.

Påfør noe trykk

Hvis du ikke har tid til å gå fullpinne, følg visdom til akupunkturterapeut Bryan Clark og klem din tommel og pekefinger sammen i to minutter. Dette stimulerer binyrene som er ansvarlige for å slippe adrenalin og kortisol (et hormon som skarper sansene) inn i blodet for å kjempe mot stress.

Embrace den mørke siden

Mens junk food er din dødelige fiende i å overvinne stress, har mørk sjokolade blitt funnet å forbedre humøret ved å øke serotonin- og endorfinnivået i hjernen, pluss en haug med kardiovaskulære fordeler; så sier en 2009 Proteomforskning studere. Du trenger minst 70% kakao for å føle fordelen, så ingen Snickers, ikke du …

ANBEFALT: Mindfulness Øvelser og Apps Selv Cynics Vil Vil Prøv

Lag opp for å bekjempe stress

Teamaktiviteter og fysisk trening er to gode måter å ta på S-ordet, så hvorfor ikke introdusere dem til hverandre? Forskning viser at de som deltar i lagsporter er lykkeligere og har høyere nivåer av livsstil - perfekt for å bekjempe effekten av stress på arbeidsplassen. Og når det er et arbeidsteam, er det enda bedre: det gir deg mulighet til å demonstrere at du kan være leder (hvis du ønsker det), se kollegaer i et annet lys og heve moral. I tillegg er det en stor unnskyldning å gå for skyldfri mat og drikke etterpå.
Teamaktiviteter og fysisk trening er to gode måter å ta på S-ordet, så hvorfor ikke introdusere dem til hverandre? Forskning viser at de som deltar i lagsporter er lykkeligere og har høyere nivåer av livsstil - perfekt for å bekjempe effekten av stress på arbeidsplassen. Og når det er et arbeidsteam, er det enda bedre: det gir deg mulighet til å demonstrere at du kan være leder (hvis du ønsker det), se kollegaer i et annet lys og heve moral. I tillegg er det en stor unnskyldning å gå for skyldfri mat og drikke etterpå.

Great Newham London Run Team Relay

Hvis du noen gang har ønsket å bryte båndet i en bona fide stadion, men ikke trodde du hadde det i deg å konkurrere på det nivået, her er en spektakulær snarvei. The Great Newham London Run-teamleder sprer 20 km mellom fire personer, og det finner sted i det tidligere olympiske stadion og avsluttes på friidrettbanen. Olympic Stadium, Stratford, E20, 14. juli, £ 120 per lag, greatteamrelay.com

AJ Bell London Triathlon

Verdens største triathlon tilbyr et relé-alternativ som gir hvert medlem av en trio mulighet til å svømme, sykle eller løpe avhengig av preferanse. ExCeL London, E16, Aug 6-7, fra £ 114.20 per lag, thelondontriathlon.com

Avfall: Bankjobben

En stor bank heist er planlagt i London, og du og dine lagkamerater kan bli med enten politiet i et forsøk på å folie plottet, eller røvere, for å sikre suksess. Secret Central London Location, 9 juli, £ 26pp, deaddropfitness.co.uk

Crystal Maze

De-stress hele arbeidsstyrken i denne fantastiske rekreasjonen på 90-tallet som lar deg løse et utvalg utfordringer (mental, mysterium, fysisk og dyktighet) sammen. White Lion Street, London, N1, bedriftsteam fra £ 125 per person, the-crystal-maze.com

Populært emne