Slik håndterer man mentalt når man går tøft i Marathon

Slik håndterer man mentalt når man går tøft i Marathon - øVELSER 2023
Slik håndterer man mentalt når man går tøft i Marathon - øVELSER 2023
Anonim

Hvis du har registrert deg for å kjøre en maraton, eller egentlig et løp av noe avstand, forventer du sannsynligvis å utholde noen form for fysisk ubehag i løpet av å fullføre den, men forhåpentligvis vil du utvikle en god ide om hva de fysiske utfordringer vil være under treningen din.

Det som er vanskeligere å forutse, er imidlertid den mentale utfordringen med å fullføre et utholdenhetsløp. Med den rette tankegangen er det mulig å overvinne ulike typer fysisk smerte (innenfor grenser - du kan ikke strømme gjennom en skade på dagen), men når beina dine skriker på deg og du gis for å puste med fem, ti eller 15 km igjen for å løpe, kan det være vanskelig å opprettholde en positiv ramme i tankene.

Den gode nyheten er at ifølge Team GB ultralyd og Montane-ambassadøren Debbie Martin-Consani, trenger du ikke å opprettholde en positiv ramme i tankene.

"Når ting blir veldig tøffe må du prøve å demontere fra hvordan du føler deg på den tiden. Jeg er ikke overfokusert på å bo i en positiv, så glad for å være der. Når du kommer inn i et negativt tenkemåte, skriker ting til deg for å stoppe, og du vil bare ikke være der, så jeg prøver å holde meg på et nøytralt sted - selv om det bare fokuserer på pusten min og tømmer alt søppel som er i hodet mitt. Jeg fokuserer på å puste inn, puste ut, om og om igjen.

Se relaterte 19 tips for London Marathon First-Timers Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Training Tips10 Last Minute Tips for Acing Virgin Money London Marathon

Hvis det ikke virker, eller bare fungerer midlertidig, har Martin-Consani andre triks på ermet av sin høyteknologiske løpestop. "En annen ting jeg gjør er å telle, fordi hvis du fokuserer på å telle, tenker du ikke på noe annet. Telt bare til 30, 40, 100 - teller ikke for høyt, du blir frustrert. Jeg teller til 30 eller 40 igjen og igjen til jeg begynner å roe ned. "

Det er mange ting som kan stresse deg ut i løpet av et løp - fysisk smerte, hvor mye avstand du har igjen, tiden gjelder hvis du jager en PB … Men hvis du kan finne en måte å rydde hodet på og komme inn i en nøytral stat, du kommer til å nyte arrangementet mye mer.

"Du kan bli veldig stresset, og det er det som forårsaker alle negative ting," sier Martin-Consani. "Det kan ikke være nødvendigvis fordi du føler deg ubehag - du kommer til å føle ubehag uansett. Når hodet ditt går, er det fordi du blir mentalt stresset. Fokus på oppmerksomhet og tenk på noe annet enn de negative tingene som er i hodet ditt. "

Populært emne