Hvordan håndtere og flytte fremover etter et abort

Rundt en av fem kvinner i Storbritannia vil få et abort på et eller annet tidspunkt i deres liv, og hver vil takle det annerledes. Slik kan du komme gjennom smerten og føle deg positiv om fremtiden.

følelser

Du kan umiddelbart få følelsen av abortet ditt, eller det kan være uker før du begynner å behandle dine følelser. Det er normalt å føle nummen eller prøve å blokkere det ut. Det er imidlertid viktig å erkjenne hva som har skjedd, slik at du kan frigjøre følelsene til det du har opplevd.Følelser kan variere fra sorg til skyld, sjokk og sinne. Hvis du føler deg i stand til å snakke med en venn, din partner eller et familiemedlem, forklarer hvordan du føler det, kan være nyttig. Hvis du helst vil betro til en fremmed, kan du snakke med en støttestyrer på telefonen anonymt på støttelinjer.

Fysiske symptomer

I tillegg til de følelsesmessige bivirkningene ved å ha abort, kan du oppleve en rekke fysiske symptomer, inkludert tap av appetitt, tretthet, problemer med å sove eller problemer med å konsentrere seg. Mengden du bløder etter abort vil variere, men hvis du er bekymret, se legen din.

Å håndtere tapet

Det kan være vanskelig å bevege seg ut av graviditetsmodus og fortsette med livet etter et abort, uavhengig av hvor mange uker gravid du var. Hvis du har forsøkt å bli gravid for en stund og føler at du er tilbake til firkantet, kan du dra nytte av å skifte perspektivet ditt. Det er veldig viktig å stole på kroppen din.

Gjenta mantraer som "Kroppen min vet hvordan du blir gravid, og jeg tillater det å gjøre det" og "Jeg ble gravid en gang, og jeg kan bli gravid igjen" for å styrke forbindelsen med kroppen din når du føler deg overveldet.

Sier farvel

Å si farvel til babyen din, vil hjelpe deg til å føle følelse av lukning, slik at du kan fortsette med positive tanker. Prøv å skrive et brev til babyen din. Takk for at du er en del av livet ditt og dele håpene og drømmene du hadde for henne. Eller si noen ord til din baby, før du slipper en ballong.

Abortstøtte

Din lege kan gi deg støtte og råd, og følgende organisasjoner kan også hjelpe deg:Abortavhengighetsforeningen: Ta kontakt med en støttefrivillig via hjelpelinjen 01924 200 799 (mandag til fredag ​​kl 09.00-16.00) eller kontakt [email protected]Babyloss.com: Finn en liste over støttegrupper i Storbritannia, inkludert nettbasert abortstøttenettverk http://www.babyloss.com/support_groups.phpCruse Bereavement Care: Finn din lokale Cruse support filial her: www.crusebereavementcare.org.uk eller ring hjelpelinjen 0844 477 9400 (mandag til fredag, 9:00 til 17:00).

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar