Slik: Velg riktig matolje

Sear din biff med ...

Avokado olje

Nøkkelen til å steke en perfekt biff er å varme pannen til den begynner å røyke og deretter legge til oljen, raskt etterfulgt av kjøttet. Men med de fleste oljer, vil røykepunktet - varmen de begynner å nedbryte og slå kreftfremkallende - allerede blitt brutt når oljen treffer pannen. Løsningen? Bruk flytende avokado, som topper røykepunktstabellen med en ovnfast øvre grense på 270 ° C, samtidig som det gir et bonusslag på hudforbedrende vitamin E.

Stir-Fry med ...

Kokosolje

Denne oljen består nesten helt av mellomstore triglyserider - fettsyrer som går rett fra fordøyelseskanalen til leveren, der de blir til umiddelbar energi. Som en bonus er over 90% av disse mettede, noe som gjør det svært motstandsdyktig mot varme og derfor ideelt for daglig steking. Alternativt, for en energiforbedrende morgenbrygging, legg til en teskjef til en sterk svart kaffe.

Kle deg salaten med

Ekstra jomfruolje

I motsetning til popular tro - dette er et dårlig alternativ for steking, takket være det relativt lave røykpunktet rundt 180 ° C. I stedet snu sine kolesterolbalanserende krefter som en dressing for en Middelhavssalat - tenk spinatblad, oliven, soltørrede tomater og mozzarella. Og ja, det er definitivt verdt å shelling ut ekstra for den ekstra jomfru varianten, fordi det er minimalt behandlet innen en halv time etter å bli plukket, mens noen annen form sannsynligvis har sett tung og langvarig behandling. Sjekk flasken for en høstdato - friskhet gir mer næringsstoffer og en overlegen smak, så en olje produsert i løpet av det siste året er å foretrekke.

Drikk din pasta med ...

Gresskarfrøolje

En intens, nutty smak gjør denne oljen - en spesialitet i Sørøst-Europa - et ideelt topping for rike hovedretter og til og med desserter som iskrem. Det er også kostnadseffektivt (til tross for høyflaskeprisen), fordi litt går langt, mens det ekstremt høye nivået av sink vil bidra til å holde immunsystemet toppet opp gjennom vintermånedene.

Spike Your Smoothie med ...

tran

La oss være ærlige, ingen liker den smakefulle smaken av torskeleverolje. Men gitt sine høye nivåer av utvinningsfremmende omega 3-fettsyrer, er det å legge til det til kostholdet ditt verdt magesvingende innsats. Vårt råd: Bland en teskje av pongy væsken med en frisk smoothie laget av mildt sur frukt - et eple, en pære og en håndfull bær - for å balansere og maskere smaken.

En å unngå ...

Solsikkeolje

Det kan være billig og allment tilgjengelig, men et lavt røykepunkt og et usunt forhold mellom omega 6 og omega 3 fettsyrer - som bidrar til en rekke sykdommer - negerer eventuelle helsemessige fordeler denne oljen gir.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar