9 måter å øke babyens immunsystem

Babyer og småbarn tar opp gjennomsnittet av åtte forkjøl i året, men det er enkle måter å øke barnets immunforsvar og hjelpe ham med å bekjempe sykdom.

1. Ta et vitamin supplement

Hvis du ammer en baby under tre måneder, er hovedforsvaret ditt å fortsette. 'Brystmelk inneholder alle næringsstoffene og immunforsterkende godheten din baby trenger,' sier GP Catti Moss. Hvis babyen din er eldre enn tre måneder, kan du gi henne et daglig multivitamin. Prøv Vitabiotics WellKid Baby Syrup. Eller for over tre år, prøv Haliborange Kids Omega-3 Sirup Med Vitaminer A, C, D & E.

Når babyen din er spist, kan du øke vitaminene sine gjennom mat. 'Zink er kjent for å styrke immunforsvaret, slik at det kan motstå infeksjoner som forkjølelse,' sier næringsdrivende Amanda Ursell. Finn den i rødt kjøtt, fet fisk og fullkornsprodukter. "Og studier viser at mens C-vitamin ikke vil forhindre forkjølelse, vil det redusere dets alvorlighetsgrad og lengde." Fyll opp på bær, sitrusfrukter, mørkegrønne grønnsaker og fargede paprika.

2. Pass på at du får rikelig med frisk luft og solskinn

Det er viktig at babyen din får rikelig med frisk luft, selv om du ikke har lyst til å gå ut. "D-vitamin er et avgjørende beinbyggende, immunforsterkende vitamin, som hovedsakelig skyldes sollys," sier Amanda. 'Selv om vinteren får barnet litt sol når de går ut i dagslys - 20 minutter er nok. Frisk luft renser også ut lungene, og å gå utover fører vanligvis til litt trening, noe som vil øke alles humør. 'Det reduserer også babyens eksponering mot andres feil, så ta deg til nærmeste park.

Når det er sagt, uansett hvor mye du får babyen din utenfor, er det en god ide å få et vitamin D-tillegg også. NHS anbefaler at alle babyer og små barn i alderen seks måneder til fem år (uansett årstid) bør ta et daglig tilskudd som inneholder 7-8,5 mikrogram vitamin D.

Formelmatede babyer trenger ikke vitamindråper før de mottar mindre enn 500 ml (omtrent en halvliter) av spedbarnsformulering om dagen, da disse produktene er forsterket med D-vitamin.

3. Hold babyen din pakket opp varm

Selv om eksperter er delt på dette, er det forskning som tyder på å være fysisk kaldt, gjør at du er mer sannsynlig å ta en feil, da det senker immuniteten din. En studie, ved Common Cold Centre i Cardiff, fant at frivillige som holdt sine blotte føtter i isaktig vann i 20 minutter, var mer sannsynlig å utvikle en kald i den følgende uken enn de som ikke gjorde det.

Å være kaldt stresser et barns immunforsvar, noe som gjør henne mer utsatt for sykdom, sier Angela Chalmers, Boots apotek. Lag henne med langermede T-skjorter, fleeces, hatter og skjerf. Det er bedre å ta av lag etter behov, i stedet for å sette henne i en stor frakk som kan føre til at hun overopphetes når hun går rundt. »Ta av soggy hatter og sokker så snart som mulig - de gjør at kroppstemperaturen faller raskt.

4. Hold babyen din hydrert

Å holde seg hydrert er like viktig om vinteren som om sommeren. "Vann hjelper nyrene våre til å skylle ut giftstoffer, så det er viktig å bekjempe sykdom," sier Amanda. I tillegg, når babyen din har kaldt, vil mucuset bli tørrere og tykkere. Å drikke rikelig med vann vil bidra til å skylle det sammen med andre infeksjoner, fra kroppen. "Hvis småbarnet ditt er dårlig og drikker mindre enn vanlig, vannt ned hennes favorittjuice som et incitament til å drikke," sier Catti.

5. Lag håndvasknøkkel

Du har vært i lekegruppe med din krypende baby, og ikke bare har hun kommet tilbake skitten, men hun har blandet seg med de snotteste barna i byen. 'Nothing reduserer babyens sjanser til å bli syk så mye som håndvask, spesielt når hun er mobil og plukker opp flere bakterier,' sier Angela.

Håndgeler er gode hvis du er ute, men husk, de slår vanligvis ikke norovirus, noe som forårsaker oppkast. "God gammeldags varmt vann med såpe dreper nesten alle insekter, inkludert denne," sier Catti. Med yngre babyer, tørk hendene dine etter at du har forandret dem, og hold lekene rene. Inntil din tot er mobil, er hun mer sannsynlig å fange bakterier fra delte leker enn fra fysisk kontakt med andre barn.

6. Sørg for at barnet ditt har en riktig sengetid rutine

I tillegg til å gjøre barnene grønt, gir søvnmangel dem mer utsatt for infeksjon. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du etablere en seng og naptime rutine. En nylig studie ved University College London fant at barn som hadde regelmessige sengetimer, sov mer lydløst. Frisk luft hjelper også dem til å sove - forskning ved Liverpool John Moores University fant at det var ute sent på ettermiddagen hjulpet babyer og barn bedre om natten, fordi det setter sin sirkadiske rytme - deres indre kroppsklokke.

7. Sov på fåreskinn

Koselig barnevogn eller buggy liners laget av saueskinn kan faktisk bidra til å øke babyens immunsystem.

En nylig studie fra Tyskland fant babyer som sover på dyrehelse i de første tre månedene av livet, er nesten 80% mindre sannsynlig at de har astma når de er seks år.

Dette knytter også seg til tidligere forskning som tyder på at barn som vokser opp med kjæledyr, er mindre tilbøyelige til å utvikle astma og allergier fordi mikroberene i dyreskinnene bidrar til å bygge opp et sterkere immunsystem.

8. Forbedre babyens EFAer

Tucking i fet fisk som laks er ikke bare bra for å øke hjernens utvikling, men også de høye nivåene av essensielle fettsyrer (EFA) har vist seg å bidra til å forbedre immuniteten hos barn.

EFA er nødvendig for å hjelpe hvite blodlegemer - som bekjemper infeksjon - å fungere. En studie i Immunologisk Journal oppdaget at barn med en historie med respiratoriske infeksjoner blir bedre raskere når de tar EFA-kosttilskudd.

Og mens fet fisk er en stor kilde til EFA, er det ikke alltid den enkleste maten å komme forbi den gjennomsnittlige toåringen, så et supplement kan være et enklere alternativ. Prøv Biocare Children's OmegaBerry, som har en tropisk frukt smak.

9. Prøv undre berry!

Mens du øker ditt barns immunsystem med rikelig med frukt og grønnsaker, er det en god start, du kan gi den en hjelpende hånd med svarte elderbær.

De har to ganger den naturlige antioksidantkapasiteten til blåbær og mer enn 50% den samlede antioxidantegenskapen til tranebær. Antioksidanter bidrar til å styrke immunforsvaret.

Prøv Sambucol for Kids, en svart elderbær ekstrakt sirup som passer for barn i alderen 1-12 år gammel.

Les neste: Hvordan behandle babyens blokkerte nese

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar