Hvordan slå stress: 10 av de beste måtene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan slå stress: 10 av de beste måtene - øVELSER 2023
Hvordan slå stress: 10 av de beste måtene - øVELSER 2023
Anonim

1. Den smertefulle pendelen

Er reisen din til å jobbe med et stressende mareritt? Gjør det til en hjerneforbedrende strømtimme ved å slappe av. "Vi får ikke nok ned tid - faktisk inneholder en av seks telefoner fekalitet fordi folk selv sjekker e-post på toalettet," sier Neil Shah, direktør for Stress Management Society (stress.org.uk). 'Så prøv å se din pendling som et vindu for konstruktiv nedetid, så du kommer til jobb mentalt frisk, ikke frazzlet.' Lytt til en lydbok (den første er gratis på audible.co.uk) eller prøv å sitte stille og tenke om den siste gangen du lo høyt - en enkel mental trening som har vist seg å redusere nivåene av stresshormoner som kortisol.

2. E-postblizzard

Tøm innboksen din med strategisk kontroll og filtrering, sier Grace Marshall, forfatter av 21 måter å administrere ting som suger opp tiden din. «Postmannen leverer ikke hvert brev enkeltvis ved å banke på døren hvert femte minutt,» sier Marshall. 'Deal med e-post når du velger - kanskje tre ganger om dagen, eller i fem minutter hver time. Og filtrer dem i mapper: viktig, spam og "bacon" - ting som kan være nyttige, men krever ikke umiddelbar oppmerksomhet. '

3. Den store presentasjonen

Den eneste måten å overvinne terror for store presentasjoner er å mestre håndverket. Professor Cary Cooper og Dr. Howard Kahn, forfattere av 50 ting du kan gjøre i dag for å håndtere stress på jobben, foreslår noen tips: snakk i et tempo som gjør at publikum kan ta det du sier, sørg for at du er klar over det emne, og opprettholde øyekontakt - til noen i publikum ser en god høyttaler ut til å se på dem direkte.

4. Det begrensede sosiale livet

Lange kontortid kan føre til at sosiale planer går ned på prioriteringslisten. «Ikke tenk på sosial, familie eller fritid som en luksus,» sier Marshall. 'Planlegg i oppladningstiden ukentlig som du planlegger andre avtaler. Denne avslappetiden vil også øke produktiviteten din når du kommer tilbake til kontoret. '

5. Den klemt treningsøkten

Krympende lunsj timer kan bety at du har mindre tid til å trene, slik at du blir frustrert. Men å gjøre en tidsbasert krets i stedet for å ha reps-and-sets mål kan faktisk redusere stressnivået. Trener Ben Camara (no1fitness.co.uk) anbefaler en krets av oppstart (45 sek hvert ben), bøyd hantelrader (45 sek hver arm), tilbakevendende fly (1 min), dumbbell clean og presser (1 min), roing 1min) og revers crunches (1min) i opptil 30 minutter. "Det treffer hele kroppen din og frigjør beroligende endorfiner," sier han.

6. De endeløse arbeidsfrister

Når tidsfrister sump deg, nøytraliser stress ved å gjøre absolutt ingenting i 30 minutter. 'Stress gjør deg uproduktivt,' sier Graham Allcott, forfatter av How To Be A Productivity Ninja. Grunnen? Når du er under stress, er den fremre delen av hjernen din ansvarlig for planlegging sultet av oksygen. "Planlegg et" møte for en "og bruk det til å fokusere på å tenke, skrive en gjøremålsliste og få kontroll igjen," sier Allcott. 'Du kan bli overbelastet uten å være overveldet.'

7. Det innenlandske argumentet

Smarte gutter bruker nevrovitenskap for å forhindre argumenter før de skjer. 'Australsk forskning viser at menn og kvinner reagerer veldig annerledes enn stress,' sier Shah. «Menn adopterer et kamp-eller-flykt eller problemløsende fokus, mens kvinner anvender en tendens-og-venninne, følelsesmessig fokus.» Bruk denne kunnskapen til å unnvike bust-ups: Hvis hun plutselig blir humør eller fjern, spør hva som er galt. Å gjøre tid til å sitte ned og høre på henne i utgangspunktet, vil bidra til å løse problemet før det eskalerer.

8. Pengene bekymrer seg

For å unngå pengeproblemer må du gjenopprette en følelse av kontroll. Finansiell ekspert Alastair Norman (haggards.co.uk) anbefaler å bruke budsjetteringsapps - Konto Tracker, MoneyWiz og Pocket Expense er rimelige, brukervennlige alternativer. 'De hjelper deg med å spore utgifter vaner og logge betalinger og regninger,' sier Norman. "Folk er ikke gode i budsjettering for engangskjøp, for eksempel helligdager, men appene gir visuelle diagrammer, som hjelper deg med å sette økonomiske mål og forbli i kontroll."

9. Spisesalet tretthet

Dårlig mat valg i dag utløser stressresponser og lar deg være drenert for å lage en sunn middag. Støt ditt humør ved å sørge for at du parrer protein med karbohydrater. Å ha karbohydrater uten protein sender blodsukker raskt, noe som betyr at det også faller fort, sier næringsdrivende Petronella Ravenshear (chelseanutrition.com). 'Rundt 4 pm er en viktig adrenal tid [når binyrene frigjør hormoner som respons på stress] når karb cravings pleier å være sterkeste.' Så hvis du sliter, vil mandelsmør med gulrotpinner stabilisere humøret til kveld.

10. Den dårlige natts søvn

Bygg en avslapningsbuffer før sengetiden for å forsvare deg fra søvnbryterproblemer. "Folk lider av Road Runner-effekten, sier Shah. 'Road Runner rushes rundt i breakneck fart så når han stopper, holder kroppen sin etterklang.Hjernene våre rushing rundt med arbeid, reise, mosjon og teknologi, så når vi legger oss i gang, er våre tanker fortsatt whizzing around. 'Innfør en avslappet rutine for sengetid - slå av teknologi, lytt til musikk eller bad - for å slå av hjernen din.

Populært emne