Hvordan være moden: En guide for å vokse opp og ansikt livet som en voksen

Å lære å være moden er noe vi alle står overfor på et tidspunkt i livet vårt. Det er ikke så lett eller morsomt som de sorgløse ungdomsdager, men det har sin egen belønning.

"Adulting" er vanskelig. Med regninger å betale, et college lån å bekymre seg, og forhold problemer som synes å være å trekke på sømmer av ens sunnhet, hvordan du ønsker du kan gå tilbake til Hakuna Matata dager av din ungdom. Akk, du står overfor å lære å være moden i stedet.

Voksenlivet er faktisk utfordrende. Og om du liker det eller ikke, er det uunngåelig. Før eller senere finner du deg selv tilpasse din livsstil for å imøtekomme disse ansvarene. Og for å overleve den fysiske, følelsesmessige og mentale tollen for å leve som voksen, må du lære å være moden.

Hvordan bli moden: 12 tips for å forandre livet ditt

Å være moden gir deg mer perspektiv i å håndtere eventuelle utfordringer du kan støte på. Det er en viktig livskvalitet dyrket av både dine erfaringer og feil. Hvis du fortsatt nøler i halen slutten av ungdommelig umodenhet, prøv å lære modenhet tidlig med disse tipsene.

# 1 Lytt til råd. Du er ikke så kunnskapsrik om livet som du kanskje tror. Dette ber deg ikke å følge alle råd, men å høre på råd. Jo, ikke alle de rådene folk gir deg, kan fungere på problemet ditt. Men det gir deg ideen om hvordan de klarte å håndtere sine egne problemer på egen måte.

Råd, spesielt fra eldre enn deg, blir prøvd og testet av deres erfaring. Det er imidlertid viktig å merke seg at når det gjelder beslutningsprosesser, har du det endelige anropet. Bruk rådene du får til å visualisere scenarier og derfra, jobber deg med en beslutning du er komfortabel med. [Les: Hvordan lykkes i livet - Alt du trenger å vite]

# 2 Fortsett å utvide din kunnskap og ferdigheter. Når det gjelder å vite hvordan man blir moden, må du huske at læring ikke slutter på skolen. Det er mange ideer og sysler som du oppdager når du kommer ut i den virkelige verden. Lære all informasjon og ferdigheter som kommer deg, uansett hvor overfladisk, gir deg en kant i å håndtere fremtidige utfordringer du møter. Så hold deg ikke av med ny informasjon og livsferdigheter. [Les: Hvordan overvinne de tingene som holder deg fast]

# 3 Lær hvordan du skal kompromittere. Lære å kompromittere er det sanne tegnet av modenhet. For å kompromittere er å innse at du ikke vil kunne gå videre hvis du ikke gjør små, personlige ofre. Det gjenkjenner viktigheten av det felles gode over personlig forspenning eller stolthet. Du finner at læringskompromisset er spesielt nyttig når det gjelder interpersonelle problemer og beslutningstaking.

# 4 Lær hvordan å be om unnskyldning. Det vil ikke skade å be om unnskyldning for en feil. Og de fleste mislykkes ikke i å gjenkjenne bevegelsens kraft. Folk kalles ofte umodne fordi de ikke ønsker å innrømme en feil på grunn av deres feilplacerte følelse av stolthet.

Tenk deg om alle mennesker var slik, da degenererer samfunnet kaos, og menneskeheten ville ikke ha oppnådd noe. Hva disse menneskene ikke vet er at det ikke er noe nedverdigende om unnskyldning. Faktisk er det en beundringsverdig egenskap å innrømme til sin feil, og er et tegn på noen med en overlegen karakter i forhold til andre. [Les: 15 retningslinjer du må følge hvis du vil tilgi og glemme]

# 5 Ta ansvar for dine feil. Hvis du gjorde en feil, unnskyld deg for det, og kom opp med en løsning for å rette opp den feilen. Å ta ansvar lærer deg mye om hvordan du gjenoppretter fra feil og i prosessen lærer du fra feilen i stedet for å bli motløs av det. Også, når du tar ansvar, signalerer du folkene rundt deg, spesielt de som er direkte berørt av din feil. [Les: 7 grunner til at empati er viktig i et forhold]

# 6 Plan for fremtiden og ikke bosette seg på kortsiktig tilfredstillelse. Det er lett å falle for YOLO-vognen i dag, men det er fortsatt klokere å forberede seg på fremtiden enn å bare tenke på hva som ville vært morsomt på denne dagen og det neste. Tross alt vet du aldri når de vanskelige tider vil streike, så det er bedre å ha et sikkerhetsnett forberedt på det når det kommer.

Planlegging for fremtiden er ikke bare å være økonomisk trygg med besparelser i investeringer, men å gjøre aktiviteter som hjelper deg med å oppnå mål i stedet for å gjøre ting som er morsomt, tømmer din økonomi. [Les: 12 livsspørsmål for å hjelpe deg med å visualisere din fremtid]

# 7 Vær åpenhjertet. Å være åpen-sinnet innebærer å suspendere allerede eksisterende forstyrrelser før de dømmer at det er bra eller dårlig. Det innebærer også å vite riktig informasjon og de støttende fakta om noe før du får inntrykk. Å være fast med forutbestemte forestillinger og forstyrrelser hindrer fremgang og forårsaker interpersonell konflikt i fremtiden.

# 8 Ikke delta i sladder, men engasjere seg i en moden intellektuell diskurs. Sladder er uproduktiv og ubehagelig å si mildt. Du får ingenting fra det, og du sårer folk ved det. Eldre mennesker snakker om ideer i stedet for mennesker. Med en skikkelig intellektuell diskurs lærer du noe nyttig i forhold til uanstendig skvaller. [Les: De 7 store sporene for å identifisere en følelsesmessig umoden person]

# 9 Vet at du ikke vil kunne glede alle menneskene rundt deg, og du trenger ikke. Ingen er perfekt, og ingen skylder noen å bytte for å være godt likt av folkene rundt dem. Hvis en person som hater deg for hvem du er, husk at det er flere som er villige til å godta deg for hvem du er. Ikke leve livet ditt etter noen forventninger. [Les: 13 ledetråder å vite om noen har følelsesmessig modenhet]

# 10 Få noe gjort og se det til slutten. Hvis du vil vite hvordan du blir moden, begynn å holde fast ved forpliktelser du gjør. Hvis du sa at du skal vaske i dag, så sørg for at du gjør det. Hvis ditt langsiktige mål ikke vil bli oppnådd på en enkelt dag, juster alle dine aktiviteter og energi mot jakten på målet ditt. Å se ting til slutt lærer en person å være kreativ i å nå sine mål. Selvfølgelig gjør det også at du har det bra å få et element krysset fra "å gjøre" -listen, selv om det er noe overfladisk.

# 11 Lær av dine feil. Det høres cliché, men å lære av feilene dine lar deg enkelt håndtere fremtidige feil. Ikke tillat feil å la deg ned, men lær i stedet å gjøre noe negativt til en positiv læringsopplevelse. Vi skru opp mange ganger i løpet av våre liv. Den som behandler det lettere, og muligens forhindrer å gjøre den samme feilen, er den som lærte av det. [Les: 5 livsendrende leksjoner du kan lære av anger]

# 12 Du kan ikke alltid få det du vil ha. Vi blir ofte skuffet hvis vi ikke klarer å få noe vi ønsket så lenge. Hvis vi lar den skuffelsen ligge, blir den til bitterhet og vred. Bitterhet og vrede gjør oss derfor dumme ting som hate og klandre folk som gir oss et negativt syn på verden.

Det er to måter å håndtere dette på: Hvis det ikke er for deg, la det gå og fokusere på andre ting. Men hvis du vil ha det så ille, prøv igjen og fortsett til du får det. Men den viktigste leksjonen som modenhet krever, er at folk skal lære når man skal stoppe og slippe.

[Les: 25 minneverdige leksjoner for å perfeksjonere livet ditt]

Folk blir eldre i samme takt, men ikke alle utvikler modenhet på samme tid. Å være en ekte voksen er ikke definert etter alder, men med modenhet. Å forstå hvordan å bli moden er at det trengs å gjøre «voksenarbeid» lettere.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar