10 enkle måter å være en mer sosialt bevist person

Innholdsfortegnelse:

10 enkle måter å være en mer sosialt bevist person
10 enkle måter å være en mer sosialt bevist person

Video: 10 enkle måter å være en mer sosialt bevist person

Video: 10 enkle måter å være en mer sosialt bevist person
Video: Вся правда об Александре Невском 2023, September
Anonim

Å være sosialt bevisst dekker mange ting. Disse ti handlingene gir et utgangspunkt for alle som prøver å leve et mer sosialt bevisst liv.

Først av alt, hva betyr det å være sosialt bevisst betyr selv? Det betyr å fremme en akutt bevissthet om hva som skjer rundt deg. Denne følelsen av bevissthet er videre delt blant alle medlemmer av samfunnet, og videreføres fra person til person.

Så hva er fordelene med å være sosialt bevisst? For den fremmer det intelligens. Ved å være klar over hva som skjer rundt deg, gjør du det mulig for deg å absorbere og analysere alt som skjer, og dette resulterer i kritisk tenkning og et høyere intelligensnivå.

Å være sosialt bevisst oppfordrer også empati. For eksempel, hvis du er klar over den nåværende situasjonen for de millioner syriske flyktningene, vil du finne det vanskelig å få side med de europeiske kreftene, som prøver seg hardest for å dempe tilstrømningen av disse menneskene i deres rike land. Du vil mer sannsynlig innlemme med disse krigsofrene, i stedet for de egoistiske supermaktene som foretrekker å sitte rundt, krenke menneskerettighetene. [Les: 7 grunner til at empati er viktig i et godt forhold]

Sosial bevissthet innfører også oppmerksomhet. Når du er klar over hva som foregår rundt deg, vil du legge merke til en sterkere følelse av selvtillit, og du vil gjøre mer av et forsøk på å være en bedre person, både følelsesmessig og fysisk.

Å være sosialt bevisst forbedrer også kommunikasjonen. Når du vet hva som foregår, vil du kunne uttrykke deg meningsfylt og være bedre i stand til å tilpasse seg ulike situasjoner. Fra å delta i en livlig debatt om Burundas valg, å kaste moro på Donald Trumps politikk, være sosialt bevisst, vil du sikkert gjøre deg bedre enn skade.

Sosial bevissthet - 10 måter å være en mer sosialt bevisst person

Her er 10 enkle måter å drive deg selv til neste nivå av sosial bevissthet.

# 1 Les nyhetene. Det er ikke noe søtt om å være helt dumt når det gjelder nåværende saker. Det kan være et godt blikk på Kim Kardashian, men i den virkelige verden, holder du deg oppdatert av hva som foregår i verden, er sexier enn noen D-cup bh størrelse. Ikke bare leser og ser på nyheter, ser du ut som en tull på cocktailpartier, det gir også en hånd for å hjelpe deg å være en mer sosialt bevisst person.

# 2 Vær aktiv i samfunnet ditt. En annen måte å bli en mer sosialt bevisst person er ved å delta i fellesskapshendelser. Det er ikke nødvendig å gå på alle dørens dører og spørre om du kan hjelpe dem, men husk at alt fra å delta i nabolagets årlige generalforsamling, til frivillig arbeid på samfunnet, teller som sosialt ansvarlig.

Når du er aktiv i samfunnet ditt, blir du fullt klar over menneskene rundt deg, hva er viktig for dem, hva skjer i livet, og hva du kan gjøre for å gjøre en positiv forskjell i din umiddelbar samfunn. [Les: 11 enkle måter å inspirere folkene rundt deg]

# 3 Ikke isoler deg selv. Vær sosialt bevisst ved å omgjøre deg selv med mennesker. Det er en grunn til at uttrykket "sosialt bevisst" inneholder ordet "sosial". Ved å være bare det, reduserer du sjansene for å isolere deg selv og falle inn i den forbannede ensomme gropen. Dette gjelder spesielt når du føler deg deprimert.

Det er derfor atferdseksperter alltid sier at det er viktig å godta støtte fra kjære når du har en vanskelig tid i livet ditt. Mennesker er sosiale vesener, og det er ikke noe poeng å bekjempe det faktum at du trenger folk rundt deg hvis du vil være sosialt bevisst. [Les: 18 innsiktsfulle grunner til at du ikke har mange venner]

# 4 Vær oppmerksom på andre. Du kan også være sosialt oppmerksom på å være oppmerksom på andre. I stedet for å leve i din egen boble og være uvitende om alle rundt deg, gjør det et poeng å legge merke til og forstå andres kroppsspråk, deres stemme, hvordan de reagerer på deg og så videre.

Det er ikke så vanskelig å fortelle om noen liker deg. Hvis du blir møtt med åpne armer og et smil, er du i klaren, men hvis du blir hilst med kryssede armer, en høyere tone og et spenst kroppsspråk, er det en sjanse for deg. ™ kommer til å måtte jobbe med det forholdet hvis du ikke vil miste det.

# 5 Tenk før du snakker. Husk å si: "Små fartøy gjør mest mulig støy?" Du vil ikke at folk tenker på deg, så vær sikker på å filtrere ordene dine og ikke bare si det første som kommer til å tenke på. Husk alltid at ting høres veldig annerledes ut når du sier dem høyt, i motsetning til når du sa dem i hodet ditt. Forsiktig gjenspeile hvordan det vil få den andre personen til å føle og hvordan det skal høres ut.

# 6 Være mer følsomme. Å være sensitiv og reagere tilsvarende er en av de viktigste tingene en sosialt bevisst person kan gjøre. Så fantastisk som det er å bare bekymre deg selv, er det veldig viktig å tenke på andres behov.

For eksempel kan du tenke at det er bra at din beste venn ble dumpet av å snyte henne utenom, men det er ikke nødvendig for deg å si det høyt.Sheâ € ™ s vondt akkurat nå, og vil ikke sette pris på at du sier det, uansett hvor riktig du er. [Les: 11 måter å spre kjærligheten til de som trenger det]

# 7 Unngå negativitet. Forsøk alltid å unngå negativitet, uansett situasjonen. Når du står overfor konflikt, reagerer du ikke i sinne og holder aggresjon i sjakk. Bruk positivitet til å bekjempe negativitet og utstråle ro når det er mulig. Ved å holde et rett ansikt i de vanskeligste situasjonene, demonstrerer du ikke bare for andre, men for deg selv at du er sosialt oppmerksom og reagerer på den på en voksen måte.

# 8 Velg sirkelen din klokt. Som forfatter og motiverende høyttaler Jim Roth skrev en gang: Du er gjennomsnittet av de fem menneskene du bruker mest tid med, så vær så sikker på å velge vennene dine med omhu. Skjær de giftige og negative ut av livet ditt eller, i det minste, holde dem i sjakk. Tilbring mer tid med positive og glade mennesker, og du vil finne at tankene dine begynner å skifte. Positiviteten gnider av på folk, og før du vet det, vil din utsikt over verden utvikle seg til en mer sosialt respektabel og hyggelig.

# 9 Unngå å være partisk. Jo, det er ikke noe galt med å ha en mening, men det er ikke en hater bare fordi du er uenig med andres synspunkter. Alle har rett til sin egen mening, så respekter dem og ikke la deres tanker bli bedre av deg. Bare når du åpner ditt sinn opp mot motstridende synspunkter, vil du være sosialt oppmerksom og akseptere.

# 10 Øv bevisst forbrukerisme. Ifølge Nettverket for næringslivets bærekraft utarbeider konsumenters holdninger sine intensjoner, og deres intensjoner påvirker deres oppførsel.

Det er ikke nektet at dette punktet er veldig bredt, og at det er sosialt bevisst, omfatter mange aspekter. Men la oss ringe en spade en spade. Ved å være bevisst på hva du kjøper, forbedrer du på samfunnet du bor i.

Miljøproblemer pest samfunn over hele verden, og en måte å være sosialt bevisst på er å gjenkjenne dette faktum. Kjøp lokale, støtte bærekraftig bønder, og sørg for å øve de mange vaner av en sterk øko-kriger. Øvelse av bevisst forbrukerisme er ikke så vanskelig å gjøre, så hva venter du på? Gjør noe grønt i dag.

[Les: 17 måter å være en sann borger i verden mens du bor hjemme]

Som Mahatma Gandhi sa en gang, "Be den forandringen du ønsker å se i verden." Det er mange måter å være en mer sosialt bevisst person, så ikke begrense deg til denne listen over 10 handlinger. Muligheter oppstår hvert minutt hver dag, og hvis du kan gripe enda en del av sjansene for å være mer sosialt oppmerksom, så gjør det og ikke se tilbake.

Anbefalt: