17 måter å være en borger av verden mens du bor hjemme

Du kan ikke ha midler til å reise, men det betyr ikke at du ikke kan være en borger av verden. Du kan lære om verden uten å forlate hjemmet.

Noen spurte meg en gang om hva det ment å være en "borger i verden", og jeg ble stumped. Det var min første gang å høre dette uttrykket, og jeg var rett og slett fascinert. Som reisende og noen som elsker å være ute og om, følte jeg at uttrykket â € œcitizen of the worldâ € perfekt fortalte meg.

Men etter å ha gjort noe grunnleggende forskning, innså jeg at det å være en borger i verden omfatter mer enn å være på et fly hundre ganger i året. Ifølge www.worldservice.org er en borger i verden et menneske som lever intellektuelt, moralsk og fysisk i dag. En verdensborger aksepterer det dynamiske faktum at det planetære menneskelige samfunn er gjensidig avhengig og hele, at menneskeheten er i hovedsak en.

Jeg beklager? Hva?

Da jeg først leste det, hørtes det ut som en hel masse bullshit-hippie retorikk, men da jeg dypet litt dypere, fant jeg ut at filosofien om å være en verdensborger, gir perfekt mening. Det oppfordrer i utgangspunktet alle til å leve sjenerøst og åpent og oppfordrer til en bedre forståelse og beskyttelse av forskjellige kulturer, etniske grupper og språkgrupper.

Jo, det er noen ting på nettstedet som ikke gir mening, men på slutten av dagen trenger du bare å lære og øve det du tror på. For det formål brøt jeg det ned og kom opp med 17 forslag til ting du kan gjøre for å være en borger i verden uten å forlate landet.

# 1 Vær en øko-kriger. Ingenting viser dine evner som en global borger mer enn å kjempe for Moder Jord, seg selv. Vær en øko-kriger og gjør hva du kan for å imponere henne hver eneste dag. Fra bare å kjøpe lokale råvarer, til å engasjere seg i 3 Rs * Reduser, Gjenbruk, Resirkuler *, er det tusenvis av ting du kan gjøre for å gjøre en forskjell. [Les: 16 ting du trenger å lære å gi opp for å ha et mye lykkeligere liv]

# 2 Vær aktiv i samfunnet ditt. Det er mange klubber og organisasjoner som imøtekommer å få venner og lære noe nytt. For eksempel er jeg basert her i Taiwan, og er medlem av den lokale International Women's Association. Det har gitt meg sjansen til å få nye venner og møte kvinner fra hele verden. Språkutvekslingsgrupper er også flotte utsalgssteder der du kan delta i samfunnsbaserte aktiviteter.

# 3 Organiser fundraisers. Du kan gå ut og organisere noe for samfunnet, skolen eller klubben, men du kan også holde det enkelt ved å gjøre det blant vennene dine. For eksempel velger jeg en veldedighet en gang i året, og hver gang bursdagen ruller rundt, ber jeg mine venner og familie å donere til årsaken i stedet for å dusje meg med gaver og dyre måltider. Jeg reiste opp over $ 2000 i fjor for å dra nytte av et lokalt dyreske. Hvis jeg kan gjøre det, så kan du det.

# 4 Les nyhetene. Ikke bare fokusere på ett nyhetsnettsted, og vær sikker på å avvike fra sikkerheten til dine klokka til 6 o'clock-nyheter. Det er utvilsomt vanskelig å finne et nyhetsutløp som kommer til å rapportere den andre siden av historien, så få nyheter fra en rekke kilder og danner din egen oppfatning av hva som skjer. Ikke vær redd for å engasjere vennene dine i livlige diskusjoner om hva du har lært.

# 5 Vær en lenestol reisende. Hvis du ikke kan forlate landet, kan du også dra full nytte av å være en lenestolsreisende. Unn deg dokumentar og reiseshow for en liten smak av hva verden tilbyr deg.

# 6 Prøv forskjellige retter. Ikke vær redd når det gjelder hva du legger i munnen din. Den enkleste måten å smake på andres kultur er å prøve maten. Gjør det et poeng å prøve en ny og eksotisk tallerken minst en gang i måneden.

# 7 Utforsk din egen bakgård. Du trenger ikke å forlate landet ditt for å se verden. Du vil bli overrasket over antall ting du kan gjøre rett hjemme. Enten det går på en helger lang tur og campingutflukt i fjellet, eller utforske hver eneste krok og kran av din elskede by til fots, ta sjansen til å bli kjent med verdenen din.

# 8 Lær et nytt språk. En av de beste måtene å fordype seg i en ny kultur uten å forlate landet, er å lære et nytt språk. Enten det er å plukke opp Mandarin på læringsvedlegget, eller lære fransk hjemme gjennom Rosetta Stone, er det ingenting som binder folk sammen bedre enn språk.

# 9 Øvelsestoleranse og respekt. Det er vanskelig å være en tolerant og respektfylt person når media og de rundt oss kontinuerlig oversvømmer oss med hva vi skal tenke og si. Bare å bla gjennom hva som er publisert på nyhetene gjør det vanskelig for oss å danne en upartisk mening. Imidlertid må du skyve den hvite stolen til side og praktisere toleranse og respekt til tross for hva alle andre sier.

# 10 Stå opp for de som ikke kan. Enten det er en tastaturkriger og sprengning den tilfeldige vennen på Facebook for islamofobi, eller deler den pågående situasjonen for syriske flyktninger med vennene dine over cocktails, er ingen handling for stor eller for liten til å gjøre en forskjell, spesielt når den omfatter står opp for de som ikke kan.

# 11 Lær av de eldste, del med ungdommene. Det er noen sannhet til hva besteforeldrene sier når de nostalgisk reflekterer over fortiden. Tider var virkelig enklere da. Ikke vær for sjenert for å absorbere deres visdom og, i sin tur, dele det du lærer med den yngre generasjonen. Egenskaper som å bry seg om din nabo, praktisere ridderlighet og være høflig for alle, bør ikke bli igjen i fortiden. [Les: 7 enkle måter å være en mye bedre modell for ungdommen]

# 12 Åpne tankene dine på nye måter. Din vei kan være fantastisk, men det betyr ikke at det er den eneste måten. Åpne tankene dine til en ny måte å tenke på og gjøre ting på. Det kan være vanskelig først, spesielt hvis du er noen som er motstandsdyktig mot forandring, men stol på meg når jeg sier at det vil gjøre deg til en god verden.

# 13 Kommuniser med venner i utlandet. Sosiale medier har gjort det så enkelt å kommunisere med mennesker fra alle verdenshjørner. Jeg er sikker på at du har venner som bor utenfor hjemlandet ditt, så nå ut til dem, skape et sterkere vennskap og lære om deres kultur. Vær ærlig og på forhånd med dem om dine mål å være en mer kultivert og informert person. Du vil bli overrasket over hvor villig de vil være å dele deler med seg selv. [Les: Hvordan bli mer kultivert i en alder som er besatt av sosiale medier]

# 14 Åpne ditt hjem til sofa surfere. Jeg har møtt noen av de mest interessante menneskene ved å åpne hjemmet mitt for fremmede. Slå ditt ledige rom eller sofa inn i et sted hvor forbipasserende reisende kan legge sine trette hoder. De vil fortelle deg historier om hvor de er fra, hva de har sett og gjort, og inspirere deg til å gjøre det samme. AirBnB og Couch Surfing er to gode måter å liste hjemmet ditt på.

# 15 Utvid din sosiale sirkel. Hvis du ikke skal reise, er det minst du kan gjøre å utvide din sosiale sirkel hjemme. Gjør venner med folk som har forskjellige religiøse trosretninger, økonomiske forhold og synspunkter enn deg. Å lære om og omfavne forskjell er alltid bra, da det vil utvide din tankegang. [Les: 12 enkle måter å legge til flere personer i din sosiale sirkel raskt]

# 16 Stopp indulging i materialisme. Dette inkluderer alt fra tusen dollar poser til merket flaskevann. Jo før du skraper selvtillit overbærenhet fra dagsordenen, jo raskere gir du deg sjansen til å bruke mer tid og penger på ting som betyr noe. [Les: 13 små ting du kan gjøre for å være en mindre materiell person]

# 17 Pay-it-forward. Ikke undervurder hva en tilfeldig handling av godhet kan gjøre. På samme måte som å dyppe fingeren i et stille basseng med vann, vil det skape en vakker krusningseffekt som fortsetter å gå og gå. Når du gjør noe fint for noen, vil de i sin tur gjøre noe bra for noen andre, og så videre. Les hjertevarmende pay-it-forward-historier fra hele verden og bli inspirert til å gjøre det samme.

[Bekjennelse: Hvorfor er jeg flau for å redde verden!]

Å være en borger i verden vil gi deg en konkurransefortrinn, og definitivt tjene sin hensikt i dine fremtidige bestrebelser. Alle vinner når du blir mer oppmerksom på verden rundt deg, så vær sikker på å gjøre alt du kan for å være en borger i verden!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar