Hvordan bading en nyfødt baby

Du trenger ikke å bade din lille stjerne hver dag. To eller tre ganger i uken er nok, men du bør vaske babyens ansikt, nakke, hender og bunn forsiktig hver dag.

Det er best å bade babyer på en stille tid på dagen, når de er glade og våken.

Noen mødre badet deres i vasken, og andre bruker et babybad eller kommer i det store badet med babyen.

Hvis du er bekymret for å gi ditt nyfødte sitt første bad, kan du prøve en badestøtte for å vugge dem, noe som etterlater deg med begge hender fri.

Kjøp disse essensielle før babybadetid:

 • Baby bad
 • Rent håndkle
 • Badtermometer
 • Bomullsull
 • Hengekanne
 • Rengjør bleie
 • Rengjør bytte av klær

Etter at babyen din er en måned gammel kan du bruke:

 • Mild, ikke-parfymert såpe
 • Mild, ikke-parfymert sjampo
 • Mild, ikke-parfymert lotion eller olje

Slik bader du ditt nyfødte trygt

 1. Før du begynner, kontroller at rommet er varmt, og kontroller at alt du trenger er til hånden. Når barnet ditt er i badekaret, må du aldri la dem være alene.
 2. Å få badetemperaturen til babyer er riktig viktig. Fyll badekaret med 8-10 cm lunkent vann og virv det rundt for å jevne ut temperaturen. Kontroller temperaturen på vannet med innsiden av håndleddet eller en albue. Den perfekte badtemperaturen for en nyfødt er 37 ° C.
 3. Vannt vann er det beste rengjøringsmiddelet for den nyfødte huden din. Det er ikke nødvendig å legge til noe i babyens bad, bortsett fra en mild, ikke-parfymet såpe om nødvendig, når barnet er mer enn en måned gammel.
 4. Legg den lille på et håndkle og kle dem ned til deres bleie. Vri håndkleet rundt dem og rengjør ansiktet med fuktig bomullsull, starter med øynene. Bruk fersk bomullsull for hvert øye, og sveip utover.
 5. Hold nyfødtens hode over badekaret for å vaske håret. Hvis barnet ditt har vuggehett, masser forsiktig i en mild, ikke-parfymert sjampo eller vuggehettkrem for å fjerne eventuelle løse vekter (etter en måned), og skyll deretter grundig.
 6. Plukk babyens hode tørt før du tar av bleen. Tørk bunnen ren, senk forsiktig babyen inn i badekaret, og sørg for at hodet, nakken og ryggraden støttes.
 7. Hold den lille hodet og halsen over vannet, og bruk frihånden til å vaske forsiktig rundt navlestrengen og inn mellom flettene, og la den være på den kremete vernixen som beskytter huden. Endelig vaske bunnen og kjønnsorganene fra forsiden til baksiden.
 8. Løft babyen din forsiktig ut av badekaret rett inn i et håndkle, og gi dem en stor kose. Pat dem tørre, spesielt rundt navlestrengen og mellom alle krøllene. Hvis du vil, kan du gi babyen din en massasje, men du trenger ikke bruke noen kremer eller olje før etter babyens første måned.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar