Hvordan baby-bevis vennskapene dine

Det er lett å glemme gamle venner, hva med bleier og nymamma chums. Slik holder du tak i dem ...

Når du har en baby, kan vennskapene dine - sammen med kroppsformen, forholdet til partneren din og omtrent alt annet i livet ditt - endre seg dramatisk.

Enten du har mindre tid til dine gamle venner eller de har mindre tid for deg og din lille, blir foreldre, kan du teste selv de sterkeste vennskapene.

«Det er naturlig for en ny mamma å falle så forelsket i barnet hennes at det er liten følelsesmessig energi igjen for noen andre, inkludert vennene sine,» sier psykolog Dr Irene Levine.

'Logistikken til å ta vare på et nyfødt kan være forstyrrende. Og du kan føle deg så overveldet av ditt nye ansvar at livet ditt ikke lenger er ditt eget. Det er vanlig at vennskap tar baksetet. '

Du vil innse hvor viktig dine gamle vennskap er for din følelsesmessige velvære

Når du finner tid til en prat, kan du foretrekke å snakke med nye mødre du har møtt på prenatalklasser som sliter med samme re-justering. Men når du kommer fra din nye babyboble, vil du innse hvor viktig dine gamle vennskap er for din følelsesmessige velvære. Du kan angre å la et vennskap falle ved veikanten.

Å være sammen med gamle venner gjør det mulig for en ny mor å bli med i verden av voksne, sier Irene. Investeringstid med gamle venner gjør kvinner bedre, lykkeligere mødre.

Har baby-free datoer

«Venner vil ønske å besøke babyen din for første gang, men når besøkende har hørt seg, er det viktig å planlegge i tide for å se dem uten babyen din,» sier Irene. Sett datoer i dagboken og hold deg til dem, slik at venner ikke blir tapt blant bleier og feeder.

Vend deg til gamle venner

'I tidligere generasjoner hjalp familie og venner nye mødre med å mene kunsten å mødre,' sier Irene. "Hvis du har problemer med å amme eller få babyen til å sove gjennom natten, ring en venn som har eldre barn til råd."

Inviter venner uten barn

«Få barnfrie venner til å føle at de fortsatt er en del av livet ditt,» sier Irene. «Involver dem i familie sammenkomster, som fødselsdager.» Gjør din gamle venn en æres tante, eller hvis du er veldig nær, en godparent. Dette vil hjelpe båndet mellom deg og skape en mellom henne og din baby.

Det handler ikke bare om baby

Samtalen bør ikke dreie seg om baby snakk. Det kan bli kjedelig fort, sier Irene. Og ikke over dele. Det merkelige søte bildet, og "han fikk sin første tann!" -Teksten er OK, men vær så snill om hvordan han ruller uker før sine NCT-venner. Venner uten barn bryr seg ofte ikke. En barnevennlig venn kan også føle seg ubehagelig da hun gjenforhandler vennskapet ditt, tilfører Irene. «Vis interesse for hennes liv også - hennes siste arbeidssaga er like spennende for henne som ditt nyeste baby dilemma. '

Vær sensitiv

Ikke alle vil eller kan ha barn. Så ikke spør din barnsfrie venn når hun skal ha en baby. Du kan føle at livet har betydning nå, du er en mamma eller lurer på hva du gjorde før du fikk en baby, men ikke del disse åpenbaringene med barnløse venner.

Hvis et vennskap fades ...

"Ikke alle vennskap overlever barn," sier Irene. 'Hvis du prøver å holde kontakten og vennen din ikke gjengir seg, eller du finner at du har mindre å snakke om, er det sannsynligvis at vennskapet har gått i gang. Det er ok - du finner en annen venn for å fylle gapet. '

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar