Hvordan ikke å skade folks følelser: De 20 gyldne reglene du trenger

Det er umulig å leve livet og aldri skade en sjel. Men prøv å veilede samspillet mellom disse 20 gyldne reglene for hvordan du ikke skal skade menneskers følelser.

Det ser ut til at alle går rundt på eggskjell i disse dager. På dagen min fikk vi ikke så vondt om alle små ting. Men å forstå hvordan ikke å skade menneskers følelser er ikke så lett lenger.

Nøkkelen til å ikke tråkke på noen følelser er å vite hva som gjør dem kryss, vet når du tar ting for langt, og å gå ved "Thumper-regelen" * Hvis du ikke kan si noe fint, ikke si noe i det hele tatt * .

Følg disse 20 gyldne reglene for å vite hvordan du ikke skal skade folks følelser

Det er ting å redusere sannsynligheten for at du uvitende får noen til å føle seg dårlig. Noen mennesker finner en måte å ta noe og alt personlig på, så du kan ikke gå rundt bekymret hele tiden. Det kommer alltid til å være noen fornærmet av noe.

# 1 Ikke pek på hva som gjør dem forskjellige med mindre det gjør dem eksepsjonelle. Ingen liker å være annerledes, med mindre disse forskjellene får dem til å føle seg spesielle eller eksepsjonelle. Hvis du merker noe uvanlig om noen, må du ikke peke på det uten at det får dem til å føle seg bra, eller de vil ende opp med å bli skadet. [Les: 11 enkle måter å inspirere folkene rundt deg]

# 2 Prøv alltid å bruke et filter, tenk før du snakker. Noen av oss har en enklere tid selvovervåking enn andre. Hvis du er en "skyte først, spør spørsmål senere" type conversationalist, tenk to ganger før du sier ting og vurdere hvem som er innenfor øreprofil.

Det er mange følsomme mennesker i denne verden, og det som kan virke som en vits til deg, kan være støtende og skade noen følelser. Sett et filter på det når du med folk du ikke kjenner godt eller er følsomme.

# 3 Tenk "vil jeg ha noen til å si det til meg" før du sier noe. Hvis du tenker på om det du sier er noe som potensielt kan fornærme deg, så reduserer du sannsynligheten for at du uheldigvis skadet noens følelser. Nær et filter på ordene dine, prøv litt empati før du snakker. [Les: 22 måter å få noen til å føle seg bedre]

# 4 Se hva du gjør på sosiale medier. Du trenger ikke å si noe direkte til noens ansikt for å skade sine følelser. Når du legger ut på sosiale medier, tenk ikke bare på de tre utvalgte hundrevis av tilhengere som vil tro det er morsomt.

Vurder at hva du legger inn vil bli sett av alle du kobler deg til. Sosiale medier er en utmerket måte å skape flere mennesker på en gang uten å tenke på det. Hvis du har en personlig spøk, hold det personlig med folkene som vil tro det er bare en spøk.

# 5 Legg emojis når ting er tvilsom. Hvis du vet at det du må si har potensialet til å bli lest feil, så forord det eller følg det med en emoji.

Når noen leser en melding, leser de det fra sin egen sinnstilstand, med sine egne hengsler eller følelser knyttet. Hvis du vil forsikre deg om at du ikke blir misforstått, og at din vennlighetstale kommer gjennom, ta med en emoji for å ta opp forvirring. [Les: Morsomme emojispar må bruke oftere]

# 6 Konstruktiv kritikk er noen ganger bare kritikk. Ikke tenk at det er din jobb å rette opp alle som du ser, gjør noe du tror er feil. Hvis du har ting å kritisere, ikke gi dem med mindre du blir bedt om * med mindre det er en del av jobben din beskrivelse *.

Selv om det er en del av jobben din, må du ikke kritisere folk ved å sette dem ned. Snarere påpeke alle de gode tingene først, og prøv å forklare for dem hvordan de kan "gjøre det bedre." Å si ting som "skriving suger" er ikke konstruktivt, det er bare ekkel.

# 7 Ikke vær kaptein åpenbar. Hvis noen skrudd opp eller allerede føler seg dårlig om noe, må du ikke skade dem ved å gni salt inn i såret. Hvis noen forteller deg om et problem de opplever, noe dumt de gjorde, eller de problemer de er i, hjelper ved å lytte, ikke ved å gjenta alle feilene sine. De vet allerede. Derfor, hvorfor kom de til deg. [Les: Conversational narcissist - elsker du å snakke og hate å lytte?]

# 8 Ikke utelukk folk. Husk når i grammatikkskolen og alle ble invitert til Susies fest, men du? Å bli ekskludert gjør ikke vondt noe mindre som du er moden. Når det er mulig, prøv å inkludere folk heller enn å ekskludere dem. I stedet for å tenke noen kan ikke eller vil ikke komme, inviter dem allikevel og la det være på dem. Det er mye bedre å si nei enn å finne ut at du aldri ble invitert.

# 9 Kallenavn er ikke alltid kule, selv om noen later som de er. Yep, ikke alle menn liker å bli kalt "dickweed", men de kommer nok ikke til å fortelle deg fordi det gjør dem til fitte eller uncool.

# 10 Hvis du vet at noe er sentimentert, gjør det av grenser. Hvis du vet at de bærer et shitty stykke smykker fordi deres døde mor passerte den ned, tør ikke si et ord. Hvis noe betyr noe for en person, ikke squash det ved å sette det ned eller tainting det med din negative mening.

# 11 Ikke kut ned sine familiemedlemmer, selv om de gjør det, er det ikke en invitasjon til å bli med. Ja, det er en uskreven virkelighet. Jeg kan ringe til søsteren min, men når du gjør det, er det støtende. Folk lukker om sine familier, men det er ikke en invitasjon for deg å bli med. Hold deg nøytral og på deres side, men ikke krysse linjen. [Les: Hvordan være en god venn - Vennekoden du må følge]

# 12 Hvis de tror at deres antrekk er kult, er det ikke opp til deg å bryte det til dem. Ikke alle ser ut som en mote modell. Hvis du vet at noen legger stor vekt på å sitte på riktig måte, bare la dem få det i stedet for å skade dem ved å stjele torden.

# 13 Ikke snakk om planer foran noen som ikke er invitert. Hvis du vil skade noen følelser, snakk om god natt eller ferie du planla sammen foran noen som ikke er invitert eller ikke kan komme med. Vi vet alle realistisk at vi ikke kan bli invitert eller inkludert i alt, men å gni det bare suger.

# 14 Hvite løgn er noen ganger nødvendig. "Gjør disse jeansene meg til å se fett?" Svaret er nei. Ja, hvite løgn er noen ganger nødvendig når det gjelder å vite hvordan man ikke skal skade andres følelser. Hvorfor fortell noen sannheten hvis de føler seg bra om seg selv og ingen blir skadet. Bare la dem føle seg bra.

# 15 Livet er ikke barnehageform. Ikke ring noen navn.Den gyldne regel. Lær det, leve det. Ikke vær en mobbing. [Les: 9 gyldne regler for å bli en bedre person]

# 16 Ikke fortell noen som du tror deres signifikante andre er alt annet enn deilig. Hvis du ikke trenger å sove med noen, er det ikke din bedrift om de er attraktive eller ikke. Hold dine meninger om noens utseende til deg selv. Noen ganger er tannkjøtt til folkene vi elsker, vondt enda mer enn førstehånds stygghet.

# 17 "Ingen forseelse, men ...", er ingen måte å starte en setning på. Hvis du må forord, er det støtende, så hold det til deg selv.

# 18 Lytt til hva de sier og hva deres kroppsspråk forteller deg, ikke bare den ene eller den andre. Ikke anta hva folk sier er hva de tror. Noen ganger er deres indre stemme forskjellig fra deres utvendige stemme. Hvis de slumrer eller ser trist ut, gjør det uansett hva du gjør vondt dem.

# 19 Prøv å ikke gjenta feil fra fortiden. Hvis noen fortalte deg noe, gjør vondt deres følelser, gjør et mentalt notat slik at du ikke gjør det igjen. En gang er en feil, er mer enn en gang forsettlig. [Les: 30 tegn på at du er en veldig grunne person som ikke kan lese andre mennesker]

# 20 Bare si at du er lei meg. Ikke prøv å overbevise noen som siden du ikke hadde ment å skade deres følelser, det gjorde du ikke, eller at de ikke har rett til å bli skadet. Hvis du sår andres følelser, som er uunngåelig, er det to ord som tar vondt bort. Beklager. Du trenger ikke engang å være lei meg for det du gjorde, bare beklager at du fikk dem til å føle seg dårlig.

Det kommer aldri til å være en måte å ikke skade noen følelser på et tidspunkt. Faktisk, noen ganger sier vi ting som ikke er ment å skade, men de tar feil. Jo mer sensitiv personen du behandler, jo mer sannsynlig er du å skade sine følelser.

[Les: 10 negative effekter av å ta noen for gitt, du kan ikke angre]

Å følge disse 20 gyldne reglene er den beste måten å virkelig vite hvordan man ikke skal skade folks følelser. Men om du mener å skade noen eller ikke, betyr det ikke, hvis du gjør det, bare si "Jeg er lei meg."

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar