Hvordan ikke å være nervøs: 18 rolige måter å eliminere nerver øyeblikkelig

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ikke å være nervøs: 18 rolige måter å eliminere nerver øyeblikkelig
Hvordan ikke å være nervøs: 18 rolige måter å eliminere nerver øyeblikkelig

Video: Hvordan ikke å være nervøs: 18 rolige måter å eliminere nerver øyeblikkelig

Video: Hvordan ikke å være nervøs: 18 rolige måter å eliminere nerver øyeblikkelig
Video: Relieve anxiety in one minute 2023, September
Anonim

Alle lider av nerver fra tid til annen. Men hvis du vil vite hvordan du ikke skal være nervøs, er det 18 tips som kan hjelpe roen på nervene dine.

Å føle seg nervøs er noe som alle går gjennom. Det kan bli nervøst fordi du går på en dato, om å ta et kjøreprov, eller sitte på eksamen. Kanskje du lider av en mer generell nervøsitet som gjør deg sjenert og har det vanskelig å engasjere seg med andre mennesker. Uansett årsak til nervene dine, har vi 18 tips for hvordan du ikke skal være nervøs.

Ulike nivåer av nervøsitet

Det er forskjellige nivåer av nervøsitet, og det er naturlig å føle seg nervøs i noen situasjoner. Men følelsen nervøs kan være en ekte smerte. Den mest irriterende tingen, det har en tendens til å krype opp på oss når vi minst vil ha det til!

Situasjoner som å gå på en date, når du vil føle deg kald, rolig og samlet, ikke en svett, rystende rot. Eller hvis du gir en tale eller tar en test, gjør nerver deg glemme alt. Uansett hvor godt forberedt du er. Og de kommer virkelig i veien for mange viktige hendelser!

Kronisk nervøsitet kan være virkelig ødeleggende for noen mennesker. Det gir dem følelsen utrolig engstelig. Det forstyrrer til og med deres daglige liv.

Hvis du lider sterkt av nerver, gjør det deg til å unngå situasjoner der du vet at de oppstår. Dette betyr at du ikke lever slik du vil, finner det vanskelig å få venner, kommuniserer med det motsatte kjønn, og i verste fall finner det vanskelig å forlate ditt eget hjem. [Les: Sosial angst til sosial sommerfugl - Hvordan være mindre vanskelig]

Hvordan ikke å være nervøs - 18 tips for å lette nervøsiteten

Tegn på nervøsitet inkluderer tørr munn, risting, svette, hjertet ditt slår raskt, føler seg ut av kontroll, stamming, får tunge bundet, føler seg svimmel eller syk, og generelt overveldet. Det er ikke morsomt eller lett å være nervøs. Det er viktig å ansette noen nerveberoligende triks for å lette dem og bli kvitt den plagsomme følelsen pronto!

Her er 18 tips for å hjelpe deg med dine nerver.

# 1 Vær forberedt. Å være forberedt på hva du står overfor hjelper deg til å føle deg tryggere og holde disse nervene i sjakk, enten det er en eksamen eller et jobbintervju. Alt du kan være forberedt på, sørg for at du er.

Ikke gå inn i en test uten å ha gjort noen revisjon, eller gå på en dato uten plan. Du hjelper deg enkelt ved å forberede deg grundig, så sørg for at du gjør det! [Les: Slik overvinner du sjenerøshet - 16 raske løsninger for å forandre livet ditt]

# 2 Gjør din forskning. Hvis du vet hva du kan forvente, vil du kunne visualisere deg selv i visse situasjoner som hjelper deg til å føle deg roligere.

Finn ut om noe før du må gjøre det. Hvis du leder til et nytt sted som du tror kan gjøre deg nervøs, må du undersøke om det før du går. Hvis du blir nervøs reiser, hvorfor ikke les om det og legg disse fryktene til sengs.

# 3 Vær positiv. Å ha en positiv tankegang gjør faktisk underverk når det gjelder å holde de engstelige følelsene i sjakk. Det er veldig lett. Når du går i en situasjon som du vet gjør deg nervøs, begynner du umiddelbart å bekymre deg for det eller å tro at det verste vil skje.

Prøv å fokusere på positive i stedet. Tenk på hvor flott du føler når du overvinter nerver. Tenk deg at du tar den testen, eller har en strålende tid i en sosial situasjon. Positiv visualisering er halv kampen! [Les: Hvordan mestre positiv selvprat og forbud negativitet]

# 4 Ta dype åndedrag. Hvis du føler at symptomene på nervøsitet nærmer seg, er det en god ide å ta litt treg, dyp pust for å prøve å roe seg ned.

Åndedrettse langsomt og jevnt bidrar til å redusere hjertefrekvensen fordi fokuset ditt vil bli konsentrert i stedet for å løpe bort med deg og tillate deg å bli enda mer opparbeidet.

# 5 Pust inn i en papirpose. Hvis du har en papirpose praktisk, så puster du inn i en hjelper sakte racinghjertet og holder deg rolig.

# 6 Har en mantra. Hvis du overbeviser deg selv om at du kommer til å bli bra og ikke bli for nervøs, er det mye mer sannsynlig at du vil kunne holde disse nervene i sjakk. Kom opp med en positiv mantra og gjenta dette til deg selv. Enten høyt eller i hodet ditt, desto mer forteller du deg selv, vil du bli god, jo mer begynner du å tro det. [Les: Hvordan roe seg ned: 15 trinn for å sette den galne bort]

# 7 Få medisinsk hjelp. Hvis din angst er dårlig, er det en god ide å besøke legen din og se hvordan de kan hjelpe deg. Mens medisiner skal være en siste utvei, er det rikelig med råd legen din kan gi deg. Det kan være vel verdt et besøk.

# 8 Snakk om det. Ikke hold dine bekymringer flaske opp! Hvis du føler deg nervøs for noe, snakk med noen om det. En god venn eller slektning, noen du stoler på, er perfekt for å dele dine følelser med. De beroliger deg og får deg til å føle deg tryggere også.

# 9 Distrahere deg selv. Hvis du føler deg nervøs for noe, prøv å helt distrahere deg selv med noe annet. Ofte, ved å avlede oppmerksomheten til noe annet, kommer vi raskt over våre nerver. Det kan høres på musikk, bli involvert i en interessant samtale, eller å gjøre en helt annen aktivitet, men å holde deg opptatt og distrahert er en fin måte å komme over disse nervene. [Les: Sosialt vanskelig? 16 hacks å løsne opp og leve livet]

# 10 Gjør en nedtelling. Å telle sakte bakover fra 50 hjelper deg med å konsentrere seg om noe annet enn nervene dine, og kan være en god måte å slå seg selv på.Hvorfor ikke prøve det?

# 11 Øvelse. Noen ganger trenger du bare å gjøre noe energisk for å fjerne disse nervene. Gå til treningsstudioet, gå for en løp, eller bare danse som gal rundt soverommet ditt! Burning off den nervøse energien hjelper virkelig. [Les: 12 fordeler med trening på ditt sinn, kropp og libido]

# 12 Meditere. Finn et rolig sted å meditere. Prøv å tømme alle de kaotiske, nervøse tankene fra hodet ditt. Du kan til og med prøve en klasse! Yoga, oppmerksomhet og andre avslapningsteknikker kan også være nyttige.

# 13 Få en massasje. Noen ganger trenger du bare et sted å skjemme bort for å hjelpe deg med å slappe av og slappe av. Hvorfor ikke unne deg en luksuriøs massasje for å hjelpe deg å føle deg mindre nervøs?

# 14 Gå en tur. Ta en solid spasertur, ideelt et sted som er vakkert som stranden eller på landsbygda. Frisk luft og flott utsikt gir deg en øyeblikkelig følelse av ro.

# 15 Se på beroligende bilder. Noen bevis viser at du ser på bilder av rolige scener, et vakkert landskap, et søtt dyr, avgjøre positive reseptorer i hjernen din. Umiddelbart får du deg til å føle deg mer avslappet og glad!

# 16 Få mer søvn. Å få en god natts søvn forlater deg forfrisket og uthvilt. Mangel på søvn bare gjør at du føler deg mer nervøs og nervøs. Pass på at du får mye av lukkede øyne! [Les: Sabotere din lykke - 12 måter du kan ødelegge ditt eget liv]

# 17 Legg av koffein. Overdosering på koffein øker hjertefrekvensen, og gjør at du føler deg nervøs også. Hvis du er nervøs, er det en god ide å styre! Prøv beroligende, beroligende drinker som kamille te i stedet.

# 18 Skriv det ned. Hold en journal og skriv dine innerste tanker i den. Noen ganger skriver du ned det du bekymrer deg for, er en flott utgave, og hjelper deg med å uttrykke deg selv og komme til grunnårsaken til problemet. Når du ser ordene dine på siden, setter du det alt i perspektiv lettere også!

[Les: Betydningen av YOLO: 15 måter å leve livet ditt til fullt ut]

Så der har du det. Neste gang du føler deg stresset, bekymret og nervøs, gi noen av disse nyttige tipsene om hvordan du ikke skal være nervøs, og prøv å se om de jobber for deg!

Anbefalt: