Hvor vanlig er dine kvinnelige helseproblemer?

Ingen av oss er immun mot helseproblemer, men hvis målet ditt er optimal helse, kan det ta gode resultater å ta enkle diett- og livsstilstrinn. Enten du lider av humørsvingninger og nedturer på grunn av PMS, er syk av å slå utbrudd eller ikke ser ut til å bli kvitt gjentakende trøst, har vi råd om endringer i aspekter som kosthold som kan hjelpe til med disse problemene!

Problem: Thrush

Mange av oss har blitt påvirket av denne irriterende gjærinfeksjonen på et tidspunkt, og irriterende trøst er en av de ubehagelige problemene som ofte holder tilbake. Den skyldige er en gjær (sopp), kalt candida albicans. Det holdes vanligvis i sjakk av gode bakterier i kroppen, men når nivåene blir ubalanserte, begynner det å oppstå problemer. Trush symptomer inkluderer en kløende vagina og hytteost-lignende hvit utladning som kan bringes på av stress, lav immunitet og hormonelle endringer.

Løsning: For å holde trussel i sjakk, synes noen mennesker å unngå sukker i deres dietter kan være gunstig som sukkerholdige matvarer (1) oppmuntre gjærvekst (2). Du kan også se på å kutte ut matvarer som inneholder gjær, inkludert gjærede matvarer som brød og vin (3, 4).

Problem: PMS

Ifølge NHS opplever en av 20 av oss niggling PMS symptomer før vår periode. Vanlige symptomer inkluderer irritabilitet og humørsvingninger, trang, oppblåsthet og brystsmerter.

Løsning: Tweaking din diett kan bidra til å balansere blodsukkernivået ved å spise seks små måltider om dagen for å holde PMS-trang i sjakk (5), og bidra til å regulere humøret ditt (6). Å hoppe på et supplement som magnesium (7) og vitamin B6 kan være gunstig når det gjelder å kontrollere humøret og oppførselen (8). Vitamin B6 støtter produksjon av dopamin og det lykkelige hormonet serotonin og magnesium anses ofte som en naturlig beroligende middel, da det er noen bevis som kan bidra til å redusere angst (9).

Problem: Cystitis

Denne smertefulle urininfeksjonen forårsakes når bakterier stikker til blærens vegger og kan påvirke opptil 40% av kvinnene (10).

Løsning: Din diett kan bidra til å slå cystitis. Unngå sure matvarer og drikkevarer, som te, kaffe, alkohol (11), sukker, kjøtt, krydret mat og ufortynnet sitrusjuice da disse kan utløse tilstanden (12). I stedet sipp på bygvann (13, 14) som det er et tradisjonelt middel for å rense urinsystemet.

Tranebærjuice kan også hjelpe som det er høyt i beskyttende antioksidantforbindelser (15) kalt proanthocyanidiner, men sørg for at det er usøtet og upasteurisert for best resultat.

Problem: Osteoporose

Osteoporose er en tilstand som skjer med alderen, men den gode nyheten er at det å ta noen smarte skritt nå kan bidra til å beskytte beinhelsen i årene som kommer. Det fører til at bein tetthet blir redusert, noe som betyr at det er økt risiko for brudd. Påvirkningen av en av fem kvinner over 50 år er risikofaktorer som røyking, lav fysisk aktivitet, familiehistorie og bruk av medisiner som steroider eller noen antacida (16, 17).

Løsning: Dine ben krever en rekke næringsstoffer for å holde dem sunne, så det er godt å lære om forskjellige matvarer som er rike på kalsium, D-vitamin og andre næringsstoffer som er viktige for beinhelsen (18, 19, 20). Viktige næringsstoffer inkluderer kalsium og vitamin D. Kalsium er funnet i meieriprodukter, men ikke glem at du kan øke nivåene av mineralet ved å spise mørkegrønne bladgrønnsaker, som spinat, fisk med ben, tofu og forskjellige bønner (21). Sammen med kalsium, er vitamin D (22) nødvendig ettersom det øker kalsiumabsorpsjonen. Tillater deg selv 20 minutter direkte eksponering for sollys i løpet av måneder som april til oktober når den britiske solen er sterk nok til å produsere vitamin D, vil bidra til å fylle opp nivåer sammen med å spise vitamin D rik mat som laks, eggeplommer, ost og fiskeolje (23, 24). Vær forsiktig med å beskytte huden din mot skader, som solbrenthet, forårsaket av solstråling over lengre tid (25).

Problem: Bakteriell vaginose (BV)

Denne vanlige, men ikke allment kjente infeksjonen oppstår når pH-nivået i skjeden blir ubalansert. På samme måte, til spenning, er det viktigste symptomet på bakteriell vaginose endringer i utslipp, men mens spenningen er forårsaket av en gjær, er skylden til BV bakterier - som navnet antyder. Utladningen kan være tynn, gråaktig og vannet, med en ubehagelig fisklignende lukt, men i motsetning til trussel forårsaker tilstanden vanligvis ikke kløe eller ømhet (26).

Løsning: Bruke duftende toalettsaker (27) og dusjer øker risikoen for bakteriell vaginose, så unngå disse når du dusjer. Du bør konsultere din lege som kan foreskrive antibiotika eller en gel som du bruker i skjeden, som effektivt skal bidra til å lindre symptomer (28).

Canesten Thrush Duo inneholder Clotrimazole og Fluconazol. Les alltid etiketten.

Dette innholdet er produsert akkurat som hovedinnholdet på nettstedet vårt, men betalt av Canesten fordi de liker folk som liker dette emnet.

referanser1) "Forebygging av trøst" på canesten.co.uk2) "Trus" på diabetes.no3) ​​"Glukose-sensingnettverk i Candida albicans: Et søtt sted for svampemorfogenese" på Nasjonalt senter for bioteknologisk informasjon4) "Helseråd: et dårlig tilfelle av trøst "på The Telegraph5) "Er PMS Sabotaging Your Diet?" På WebMD6) "DoesGlykemisk variabilitetspåvirkning og livskvalitet? "På Nasjonalt senter for bioteknologisk informasjon7)" Effektene av magnesiumtilskudd på subjektiv angst og stress-en systematisk gjennomgang "på Nasjonalt senter for bioteknologiinformasjon8)" 8 måter magnesium lindrer angst og stress "On Be Brain Fit9)" Hurtig gjenoppretting av stor depresjon ved hjelp av magnesiumbehandling "på National Center for Biotechnology Information10)" Hva er cystitis? "På canestan.co.uk11)" Forhindre cystitis "på canestan.co.uk12)" Foods For å unngå "på interstitial cystitis Association13)" Blæreopplæring for en overaktiv blære "fra University Hospital Southampton (PDF) 14)" Cystitis "på Lanarkshire Sexuell helse15)" Cranberries: Year Round Superfood "på WebMD16)" Osteoporose årsaker "på NHS Choices17) "Osteoporose Fakta og statistikk" på International Osteoporosis Foundation18) "Mat og bein - Osteoporose Nutrition Guidel ines "på National Osteoporosis Foundation19)" Food for strong beans "på NHS Choices20)" En balansert diett for bein "på National Osteoporosis Society21)" Top Foods for Calcium and Vitamin D "på WebMD22)" Hvordan få vitamin D fra? sollys "på NHS Choices23)" Hvordan få vitamin D fra sollys "på NHS Choices24)" Topp mat for kalsium og vitamin D "på WebMD25)" Solbrenthet "på WebMD26)" Symptomer på bakteriell vaginose (BV) "på canestan.co .uk27) "Forebygging av bakteriell vaginose (BV)" på canestan.co.uk28) "Bakteriell vaginose" på NHS-valg
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar