Hvor mye sukker? Fire matvarer å passe på

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye sukker? Fire matvarer å passe på - øVELSER 2023
Hvor mye sukker? Fire matvarer å passe på - øVELSER 2023
Anonim

Sukker er en av helsescenenes bite noires (jevn frukt har blitt undersøkt - TL; DR, fortsetter å spise frukt) og med litt kjøpt mat som inneholder mye tilsatt sukker, kan det være lett å treffe det daglige refererte inntaket av 90g totalt sukker om midten av morgenen.

For å hjelpe, er eksperterne over på vår søsterpublikasjon Menns Fitness har fremhevet sine topp fire matvarer for å være oppmerksom på. Pass på at du sjekker etiketten før du legger noe i kurven din. NHS gir noen nyttige markører å huske:

Se etter karbohydrater (av hvilke sukkerarter) i ernæringsetiketten for å se hvor mye sukker produktet inneholder for hver 100g:

  • Mer enn 22,5 g av totalt sukker per 100 g er høyt
  • 5 g av totalt sukker eller mindre per 100 g er lavt

1. Korn

Mange frokostblandinger er pakket med sukker, med de verste lovbrytere som inneholder opptil 37g av de hvite greiene per 100g servering. Og så er det sukkeret i melken å vurdere også. Ditch din frokost bolle for poached egg på fullkorn toast.

ANBEFALT: Har din frokost bare maksimalt din daglige sukkerutgift?

2. Supper

Shop-kjøpt suppe kan virke som en sunn lunsj eller middag alternativ, men en 400g kan tomat suppe inneholder 19,4g sukker, mer enn 20% av din 90g dagpenning. Bland grønnsaker hjemme og fryse rester for en annen dag.

ANBEFALT: Brokkoli og Stilton-suppe Oppskrift

3. Smoothies

Klar-til-drikke smoothies inneholder noen av dine fem-en-dag, men en 250 ml servering inneholder nesten 35g sukker, 30% mer enn tilsvarende mengde cola. Lag din egen ved hjelp av en av disse smoothieoppskrifter.

4. Sauser

Krukker med ferdig saus til pasta retter er ikke et sunt alternativ, ikke engang vegetabilsk-basert. Enkel tomat og basilikums pasta sauser kan inneholde så mye som 7g sukker per 100g. Cook med ekte tomater i stedet.

ANBEFALT: Den sukkerfrie dietten

Populært emne