Hvor lang tid tar det å bli gravid?

Vi tilbringer de fleste av våre tenårings- og unge voksne år, og prøver ikke å bli gravid, men når vi ønsker en baby, hallo panikk at det vil ta en aeon

Når du og partneren din begynner å prøve en baby, er den første tanken på deg sannsynligvis, "Hvor snart blir du gravid?" (OK, "Dette blir morsomt" kan også være høyt oppe også.)

Men avslappet du prøver å være om prosessen, kan det være vanskelig å ignorere bekymringen for at det kan være noe galt. En statistikk som kan tenke deg i ro, er at de fleste par som har vanlig sex - det er to ganger eller mer i uken - blir gravid innen et år.

Når skal du søke hjelp

Klar for fakta? Rundt 84% av parene blir gravid innen et år med å prøve og 92% vil gjøre innen to år. Hvis du bryter det videre, blir rundt 17-20% av parene gravid i den første syklusen, slik at det kan skje veldig raskt.

Poenget der par skal besøke sin praktiserende lege, er i stor grad avhengig av alderen på kvinnen.

"Hvis du er i 20-årene eller tidlig på 30-tallet, har regelmessige perioder, og du er generelt godt og bra, er det ikke mye poeng å se legen i det første året som du prøver å tenke," forklarer dr. Helen Stokes-Lampard, fra Royal College of General Practitioners. «Hvis du er over 35, kan du kanskje gå til legen før, si om ni måneder eller så, fordi vi vet at fruktbarheten avtar med alderen. '

I de eldre parene er det bedre å starte noen undersøkelser raskere enn senere, da ventelister for fruktbarhetsbehandling kan være lang.

Hvilke faktorer påvirker fruktbarheten?

Fertilitetsproblemer påvirker en av syv par i Storbritannia. Som en nasjon velger vi å ha babyer senere og senere, som har slag på effekter på hvor lett vi finner det å tenke, spesielt for kvinner over 35 år.

Andre faktorer som kan påvirke hvor raskt du blir gravid, inkluderer medisinske tilstander, som endometriose og polycystisk ovariesyndrom, så vel som lavt sæddann hos menn og som er svært under eller overvektig. Kommer fra pillen bør ikke forsinke ting når periodene dine er kommet tilbake.

Hvis du er bekymret for at disse eller andre faktorer kan påvirke deres sjanser til å ha en baby, er det best å besøke legen og få ytterligere råd.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar