Hvor fort kan du få plass til en stor utfordring?

Innholdsfortegnelse:

Hvor fort kan du få plass til en stor utfordring? - øVELSER 2023
Hvor fort kan du få plass til en stor utfordring? - øVELSER 2023
Anonim

En mulighet kan presentere seg når som helst. Men hvis en fysisk utfordring kommer opp i siste øyeblikk - noen faller ut av et maraton og du får tilbudt sin plass, for eksempel - du må spørre deg selv: kan du gjøre deg klar i tide?

Eller kanskje du vurderer å melde deg på et sted på Fitbit Fifty, som utfordrer deg til å løpe og sykle lengden på landet (og tilbake) med et lag med likesinnede mennesker, men utsiktene virker litt skremmende.

Den gode nyheten: Du kan fortsatt få det gjort - avhengig av hvor hardt du er forberedt på å trene i tiden du har igjen. Vi snakket med Chris Brisley - en utholdenhetsekspert som kjører, svømmer og sykler mer enn 6.000 miles av utfordringer og raser - om hvor godt du kan forvente å gå på din neste utfordring hvis du har forlatt det litt sent.

The Fitbit Fifty

Hvis du er nybegynner: Dette vil ta litt tid å forberede seg på. "Det er ikke bare musklene som trenger å tilpasse, det er dine sener og rundt muskulaturen, som ikke har blitt utsatt for de milde stressene de trenger for å bli vant til å dekke denne avstanden," sier Brisley. "Derfor har folk en tendens til å være i så mye smerte post-ultra." Resten du får når lagkameratene dine takler avstanden, vil hjelpe, men du vil fortsatt trenge minst 12 ukers trening for å gi deg det beste.

Hvis du er en mellomporter: Gode nyheter! På en måte. "På mange måter vil de utvidede sykkeldelene bli mye enklere enn løpingen," sier Brisley. Hvis du er forberedt på å trene ganske aggressivt - tenk en treningsøkt hver ukedag, pluss en lang løp og sykling på lørdag eller søndag for å få beina til å gjøre begge på samme dag - du kan sannsynligvis prep om ti uker.

Hvis du allerede er avansert: Du kan få forberedelsene ferdig om seks uker, hvis du allerede setter inn mer enn 50 miles i uken på sykkelen med tre eller fire lunsjtidsspor. En advarsel: Du må få din drivstoffstrategi riktig. "Det viktigste for enhver ultra-endurance eller multi-day event skal være mat og vann," sier Brisley. "Øyeblikket får du det galt, ditt sinn kommer til å begynne å gå over alt, og det er da du skal grotte. Hjernen din går haywire. Det er nesten self-induced, fordi vårt "andre" sinn er i vår tarm. Jo lengre hendelsen, desto viktigere er dette, og det er her hvor erfaringen virkelig hjelper. Etter min erfaring, gjør jeg det ikke bra på energistenger eller sportsdrikker, - de skruer virkelig opp magen min. Det er mye sukker i dem. "Planlegg i et par lange avstander med lett tempo for å måle kroppens respons på brennstoffkilder, og du vil være klar til å slå veien.

REKOMMENDERT: Vær den første til å erobre Fitbit Fifty Endurance Challenge - Søk nå!

Marathon

Hvis du er nybegynner: "Det avhenger av hvor fort du vil gå, og hvor viktig det er å gå etterpå er," sier Brisley. "Noen som aldri kjører eller går ut for sporadisk jogger, vil kunne fullføre en maraton uten å trene noe i det hele tatt. Du må gjøre en form for walk-run-walk-run ting når du begynte å kramme opp, men du kan komme igjennom den. Det er bare at det kan ta fem eller seks timer eller lenger, og du kan kanskje ikke gå i et par uker. Hvis du er overvektig og uegnet, bør du selvfølgelig ikke prøve det uten trening: Det er for mye stress, ikke bare på kroppen din, men psykologisk. Vær også oppmerksom på at folk har dødd fra å prøve den typen. "Usikker? Rådfør deg med en lege før du prøver det.

Hvis du er en mellomporter: Det begynner å stole på din treningsfilosofi. "Jeg gjorde Chicago maraton med mindre enn ni uker trening og kjørte under fire timer," sier Brisley. "Jeg hadde gjort veldig lite før det - bortsett fra en konkurransedyktig 10K, hadde jeg vært å komme seg fra en ryggskade. Hvis du vil ha en anstendig tid, så på riktig program trenger du 12 uker. "

Hvis du allerede er avansert: På dette punktet kommer det ned til hvor mye du skal taper, noe ultramarathon løpere elsker å debattere. "Det er forskjellige tanker om å hvile i ukene før en stor løp, og jeg har praktisert noen av dem," sier Brisley. Hvis du tar elementet ut, kan du kutte ned den typiske 12-ukers maratonplanen til ti uker.

"De fleste maratonplaner øker den ukentlige kjørelengde med 10% hver uke, men hvis du er forberedt på å risikere å oppdrive avstandene dine raskere enn det, noe som ikke ville være veldig hyggelig, kan du kutte et par uker - selv om du trenger å tilbringe litt tid for å sikre at du spiste og hvilte riktig for å maksimere utvinningen. Du kan få treningen din i løpet av fire til seks uker og ferdig innen rimelig tid, noe som betyr at det er fem timer. For en god tid, trenger du minst ni uker. "

ANBEFALT: Hvordan trene for en maraton i seks uker

En 100-mils syklus Sportiv

Hvis du er nybegynner: Dette er et litt enklere alternativ enn en langdistanse løp."Med mindre du er på motorsport, vil selv en relativt langdistanse sykkeltur være mye enklere enn en maraton så lenge du har satt på en stund, og du har et grunnleggende nivå på selvtillit på en sykkel, "Sier Brisley. Hvis du er en komplett nybegynner, har British Cycling en 25-ukers treningsplan med navnet ditt på det, men antar at du kan sykle og kjenner veibeskrivelsene, du kan komme unna med mye, mye mindre: ti uker vil sørge for at du i det minste kan avslutte kurset.

ANBEFALT: 10 tips for din første sykling sportiv

Hvis du er en mellomporter: Dette kommer ned på om du går med en gruppe, og hvis de kommer til å forvente at du skal ta en sving på forsiden. "Hvis du sykler i en gruppe, kan du trekke ut [ri bak andre ryttere for å dra nytte av glidestrømmen] på tøffe seksjoner og åser, men du forventes å holde opp og hjelpe hverandre, og hvis du har ikke gjort noe trening, så er det et problem. "Det er vanligvis ikke harde og raske regler om utkast til sport, men å gjøre hele kurset på en fremmed bakhjul kan bli frynst på. Hvis du har minimal tid igjen, kommer denne syv-ukers panikkplanen deg til målstreken - men ikke så fort du måtte ønske.

ANBEFALT: Slik sykler du i en gruppe

Hvis du allerede er avansert: Ser du allerede opp på 60 kilometer på sykkelen en uke? Hopp inn og gi det et skudd - ingen ekstra trening kreves. Musklene dine trenger ikke å tilpasse seg på samme måte som de gjør for å løpe, og det er svært liten eksentrisk bevegelse på sykkelen (dvs. bevegelse som krever muskelsammentrekning), slik at du ikke engang får forkrøllende DOMS.

Olympisk Triathlon (1,500m svømmetur, 40km sykkel, 10km løp)

Hvis du er nybegynner: Det handler egentlig om svømming. Hvis du er trygg nok til å krysse forover for å komme gjennom 1500 meter, vil du kunne komme deg gjennom sykkelen og kjøre med minimal prep. Hvis ikke, "du kan gjøre andre slag enn forfra, det er ikke mot reglene," sier Brisley. "Jeg har sett gutter i Ironman-løpene å gjøre brystslag og noen av dem kan gå ganske fort. Det er ikke noe jeg vil anbefale, skjønt. Hvis du ikke er trygg i åpent vann, gi deg selv minst seks uker for å forbedre ditt slag, noe som også bør være nok tid til å komme i noen avstand, kjører og sykler også. "

REKOMMENDERT: 12-ukers olympisk triathlon treningsplan

Hvis du er en mellomporter: "Hvis du er en kompetent svømmer, kan du gjøre en olympisk triathlon på en måned," sier Brisley. "Men så ser du på en 2 timers 30min slags tid." I en ideell verden vil du gi deg minst åtte uker for å få 10K-tiden din til å ta deg i noen "murstein" økter - gå rett fra en sykkel Kjør inn i en løp - så din quads begynner ikke å skrike når du prøver det i løpet.

Hvis du allerede er avansert: Hvis du er komfortabel i alle fagområdene, er en olympisk triathlon trolig det enkleste rase å takle med null varsel - noe å huske når sjefen din plutselig nevner at han har et fritid i ett med litt pittoresk natur. Har du en uke å scrounge sammen en våtdrakt og sykkel og trene overgangene dine et par ganger? Gå for det.

Populært emne