Hvordan trening reddet denne menneskets liv

Innholdsfortegnelse:

Hvordan trening reddet denne menneskets liv - øVELSER 2023
Hvordan trening reddet denne menneskets liv - øVELSER 2023
Anonim

Da skaden førte til Luke Tyburskis fotballdrøm, sluttet han seg til depresjon. Men i stedet for å gi opp sporten helt, viste han seg en annen type trening: utholdenhetsmaraton.

Vi fanget opp med Luke etter at han hadde fullført Ultimate Triathlon, en svimlende slog fra Marokko til Monaco som så ham svømmer gjennom farlig opptatt forsendelsesvann og rev en muskel i benet så ille at han ble tvunget til å sykle enbenet til mållinjen.

Den rene besluttsomheten som holdt Luke til slutt, er den samme mentaliteten som hjalp ham med å overvinne depresjonen. Vi spurte ham hvordan trening hjalp ham med å bekjempe sine demoner, og hvordan mindfulness hjelper ham med å nå sine mål.

Hvordan skal noen gå om å oppnå sine personlige mål?

Du må vite nøyaktig hvorfor du gjør noe. Dine mål blir lettere å oppnå hvis du har en krystallklar forståelse av hva de er. Det er også super viktig å holde tankene åpne slik at du kan tilpasse når ting uunngåelig ikke går til planlegging. Viktigst, nyt reisen - det er viktigere enn selve destinasjonen.

Du har nevnt at du har slitt med depresjon. Hva fikk deg til å trene og trene for å overvinne det? Hvordan hjelper det mentalt og fysisk?

Jeg hadde et treårig slag med skader da jeg spilte fotball og var knapt i stand til å trekke meg ut av huset på grunn av den resulterende depresjonen. Jeg bestemte meg endelig for å trekke seg fra å spille og meldte meg straks til The Marathon des Sables (en 250 km, syv-dagers ultra maraton gjennom den marokkanske Sahara-ørkenen). Under løpet, følte jeg meg mest levende i år og hadde snart en ny hensikt - å være en utholdenhet eventyrer. Ved å teste meg selv gjennom disse hendelsene, kan jeg inspirere andre, som hjelper meg å presse mine egne grenser og holder den flammen brennende.

Hvordan holder du motivert når du føler deg nede?

Når jeg går gjennom mørke dager og føler meg flatt, stopper jeg bare. Jeg gjør så lite som mulig for den dagen, bare nødvendighetene, og resten av dagen prøver jeg å være snill mot meg selv, uten dom.

Du er en talsmann for mindfulness. Hvorfor er dette viktig og hvilke andre områder av livet kan det hjelpe med?

Det er viktigere å konsentrere seg om selve reisen enn å bekymre seg for destinasjonen. Mindfulness hjelper deg med å gjøre dette ved å gjøre deg mer oppmerksom på dine nåværende omgivelser og din egen mentale tilstand. Jeg trener oppmerksomhet ved å meditere så lenge jeg kan hver dag.

Hva er det vanskeligste du må overvinne fysisk?

I november 2015 fullførte jeg The Ultimate Triathlon fra Marokko til Monaco, som involverte å svømme Gibraltar Straight (en av verdens mest travle ruter), sykle 1.300km langs den sør-østlige spanske kysten og kjøre 14 maraton på seks dager. Men jeg møtte stor motgang da jeg hardt rev min quadricep med 400km maraton å gå. På samme måte som i livet når ting ikke går i plan, måtte jeg tilpasse seg, så jeg ikke kunne gå. Jeg hoppet tilbake på sykkelen og reiste med et ben til grensen til Monaco, hvor jeg snublet over linjen på to meter.

Hvilke råd kan du gi andre om å overvinne slik fysisk stress?

Ditt sinn er mye sterkere enn kroppen din. For tre dager i The Ultimate Triathlon presset jeg kroppen min til grensen, og så fortsatte tankene mine til å presse det enda lenger inntil det lukket seg ned. Jeg gikk ut da jeg kom til slutten av triatlon, uten å huske på de siste timene jeg syklet eller løp, og ikke noe minne om hvordan jeg ble skrapt av siden av veien og satt i min støtte van. Jeg våknet nettopp i et hotellrom neste morgen og tenkte "hvordan kom jeg hit?". Dine grenser er mye større enn du tror, så når jeg går gjennom tøffe tider - fysisk, mentalt eller følelsesmessig - husker jeg hvor sterkt tankene mine har vært gjennom denne reisen, og at jeg er i stand til så mye mer enn jeg vet .

Holder du deg til en streng diettplan for å holde plass til store eventyr?

Jeg spiser ekte, ubearbeidet mat - det er så enkelt som det. Ingen streng eller spesiell diett. Jeg spiser måten jeg gjør hjemme, men i større mengder. Oh, og masse superfoods som spirulina, rå kakaopulver, maca pulver, frø, nøtter, kokosnøttolje og olivenolje med rikelig med frø og nøtter.

Hvordan bruker du utholdenhetsturneringer for å hjelpe andre?

Jeg har blitt en fredsmester for en organisasjon kalt fred og sport. De bruker sport for å skape bærekraftig fred for de som er rammet av ekstrem fattigdom og konflikt. Jeg gleder meg til å jobbe med dem på noen få ting gjennom 2016 og inn i fremtiden.

Følg Tyburski på Twitter og Instagram.

Populært emne