Hvordan drivere utfører de 24 timene til Le Mans

James Hunt kan ha vunnet Formel 1-verdensmesterskapet i 1976 på en diett av champagne og sigaretter, men dagens racingdrivere oppfører seg mer som elitutøvere enn playboys. Og med god grunn: F1-drivere kan forvente å oppleve G-krefter som er større enn en mellomrom på re-entry - det tar alle muskler i kroppen for å forbli stabil i cockpiten.

Men hvis du trodde at et F1-løp var tøft, bare tenk på treningsnivået som kreves for å konkurrere på Le Mans, den legendariske døgnutholdsløpet kjent for sine grislyter og kraftige biler. Drivere dekker mer enn 3200 miles - tilsvarer en hel Grand Prix sesong - mens du kjemper mot utmattelse, søvnmangel og vandrende back-markører. Her er hva de gjør for å gjøre det gjennom prøvelsen.

Cardio er konge

"Det er den store forskjellen med Le Mans: hvor lenge er brukt i bilen," sier Eliot Challifour, leder av Porsche Human Performance Center, der Le Mans-driverne som Mark Webber og Jake Dennis kommer i form. "Vanligvis er en motorsport en time, men med Le Mans ser du på tre eller fire stints som varer to til tre timer hver." Den største utfordringen er å opprettholde en høyere hjertefrekvens lenger, så kardiovaskulær kondisjon er nøkkelen til et hvilket som helst Le Mans treningsprogram.

Sykling replikerer kjøring

"Mange sjåfører vil gjøre langrenn, noe som er en av de tøffeste sportene," sier Challifour. "Men sykling er også perfekt. Hvis du gjør en kupert utholdenhetstur i tre til fire timer, gjennomsnittlig 20 mph, jobber du i aerobic soner hvor du bruker oksygen, fett og noen karbohydrater som drivstoffkilde. Det er en fin måte å øke aerob effektivitet på. "

Laktat er fienden

Og "effektivitet" er hva det handler om - ikke nødvendigvis økning av førerens maksimale ytelse. "Med en 24-timers løp må du opprettholde denne ytelsen i lengre perioder, rydde ut avfallsproduktene." Fienden er laktat, som myrder musklene. "Jo raskere en sjåfør kan rydde laktat, jo mindre en skadelig effekt vil det få på sine tekniske ferdigheter. Vi vil at de skal kunne fortsette jobben de har trent hele livet for. "Under stuntene i bilen oppfordrer Challifour driverne til å gjøre korte oppvarming" for å få dem våken og våken, og få tak i muskler skyter før de kommer i bilen. "Han justerer deres eksisterende diett. "Quinoa og søtpotet er gode kilder til energi fordi du får karbohydrater og næringsstoffer."

Hold deg til en sovesyklus

Å holde seg våken er ikke et problem for kvartalet av en million tilskuere: det er trackside-partier i massevis, Guinness-telt, diskotek og en blaring sjarm. Men for sjåførene kan søvnmangel være et reelt problem. "Du får se at voksne menn blir ekstremt emosjonelle fordi de har vært gjennom møllen," sier Webber. "Vi anbefaler en 20-minutters strømnøkkel eller en 90-minutters sovesyklus," sier Challifour. "Du vil ikke sove i 45 minutter eller en time fordi du våkner midt i syklusen, føler deg groggy. Og gjør ikke den klassiske feilen med å bruke tid på en elektronisk enhet før sengetid; Lyset fra skjermen forvirrer hjernen og bremser produksjonen av melatonin. "

Naviger den vanskelige oppdateringen

Kognitivt sett er Le Mans det samme som en dagslang rasehendelse. Hva med en hjertefrekvens pumpet opp til 160, er mangel på søvn som forringer aktiviteten i frontalbekken og teamstrategien i øret, og det er en utfordring å holde seg skarpt i løpet av det Webber kaller "tricky patch" mellom 4-8am. "Teknologi som Saccadic Fixator - en sirkel av lys som tester hånd-øye-koordinering - er et av de perifere visjonene og fingerferdighetsopplæringsverktøyene vi bruker," sier Challifour. (Det høres ut som en vitenskapelig whack-a-mol.)

Gjør deg svette

Etter hvert stint veier sjåførene seg selv for å sjekke hvor mye væske de har mistet. "Vi gjør en svettest som ser på natriuminnhold, noe som kan genetisk variere med åtte ganger. Med disse dataene ser vi på hvor sterk en førerens elektrolyttløsning må være. "

"Det drenerer, ganske bokstavelig talt," sier Webber. "Det er den ekstreme opplevelsen som en racing driver og en veldig tøff test av mann og maskin."

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar