Hvordan bytter jeg min baby?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bytter jeg min baby?
Hvordan bytter jeg min baby?

Video: Hvordan bytter jeg min baby?

Video: Hvordan bytter jeg min baby?
Video: Det kunne vært verre | Trond hjelper Bibbi med hormonsprøyter | discovery+ Norge 2023, September
Anonim

Forsiktig å pakke inn det nyfødte oppe i en swaddle kan hjelpe ham til å føle seg tryggere og hjelpe søvn. Vi viser deg hvordan du gjør det trygt

Babyen din ble holdt stille og koselig mens han var i livmoren din, så det er ingen overraskelse at han vil nyte den samme følelsen når han er født. Det er derfor swaddling - en praksis som har blitt utført i tusenvis av år - kan være en effektiv metode for å hjelpe babyen til å sove. «Innpakning av babyen din i en swaddle etterligner følelsen av sikkerhet han følte når i livmoren og kan virkelig hjelpe når du skal bosette en ny baby,» sier Alison Scott-Wright, en babykonsulent hos Tinies og forfatter av The Sensational Baby Sleep Plan (Bantam Press, £ 12,99). 'Selv i livmorene, kan babyer bevege seg og vende seg, så det er viktig at swaddlen ikke er for stram eller restriktiv, da dette kan føre til problemer i hofteleddene.' Det beste materialet som skal brukes til en swaddle er 100% jersey bomull, da den naturlige elastisiteten i dette materialet gjør at babyen din kan flytte, bøye og strekke seg. "Du kan kjøpe ferdige swaddles, og de fleste av dem er laget i dette jersey stoffet og er ganske enkle å bruke," sier Alison.

Slik sverger du barnet ditt trygt

Legg ut swaddle på en flat overflate og legg barnet ditt på ryggen, med toppkanten på svaddelen under nakken. Hvis du ikke har en spesiell swaddle, brett duken i en stor trekant, med trekantpunktet mot deg. "Brett armene hans over brystet og ALDRI swaddle med armene ned ved sidene," sier Alison. 'Dette er altfor begrenset og kan være farlig.' Med venstre hånd holder du armer på plass mens du kommer over med høyre hånd for å trekke over venstre side av swaddle. Når du trekker den over dekselet, renner hendene, med hakkens hylle rett opp under haken. Hold swaddle stram og ta den over venstre side og skulder og ta den rundt, under ryggen. Når du er trygt tucket under ryggen, gjentar du det samme med høyre side ved å trekke det over og tucking det fast under venstre side, sier Alison. 'Hver side av swaddle skal danne en liten V-form under haken.' I løpet av søvnen vil mange babyer gradvis vri seg i hendene fri, noe som er fint - dette er ikke designet for å være en tettsittende jakke! Faktisk, noen babyer liker å være swaddled, men foretrekker å ha sine armer gratis, så bare vikle swaddle arket rundt kroppen hans, men under hans armhuler. 'Til slutt, flip det frie materialet i bunnen av swaddle opp og over føttene, tucking de løse ender rundt baksiden av beina, sier Alison. Pass på at beina hans er litt bøyd på hoftene i en "frosk" -posisjon og la materialet miste nok slik at han kan bevege dem og forhindre hoftedysplasi.

Huske…

Bruk alltid en swaddle med forsiktighet. Alison anbefaler å ta hensyn til følgende punkter: - Sørg for at barnet ditt ikke overopphetes ved å bruke passende klær som er bestemt på temperaturen i babyens rom eller i huset. - En gang i en swaddle vil mange babyer ligge utrolig stille, og med de fleste som sover på ryggen, kan dette føre til plagiocephaly (en flatering på baksiden eller på siden av hodet) og også føre til stivhet i hofteleddene. Sørg for at du bruker en plagiocephaly pute og når du legger babyen din i barneseng, legger han litt på hans side slik at han kan bøye knærne opp. Hver gang du legger barnet ditt i seng, alterner denne lille sidekantlinjen fra høyre til venstre, slik at hodet forblir avrundet og polstret i puten. - Ikke plasser en baby på forsiden, med forsiden ned når du er i en swaddle. - Swaddling er kun anbefalt for de første seks til åtte uker maksimalt, og rundt uke fire til seks er det en god ide å begynne å gradvis løsne swaddle slik at babyen langsomt blir vant til å være uten den.

Anbefalt: