Hvordan Bodybuilder Shaun Stafford ble en Himalayan Marathon Man

Kjører 42,2 km på en gang er ganske tøft uansett hvem du er og hvor du gjør det. Selv om du er en whippet-tynn klubbløper takle en flat road race i perfekt vær, er det fortsatt ingen enkel prestasjon. Og hvis du sier at du er en kroppsbygger på 90 kg som forsøker å drive en full maraton i det høyeste fjellkjedet på planeten, så er det definitivt ikke en lett tur.

Shaun Stafford, kroppsbygger, Optimal Nutrition-ambassadør og Menns Fitness cover modell, har forvandlet sin opplæring i år i et forsøk på å fullføre Everest Marathon, og hevde penger til Himalayas barns veldedighet i prosessen. Trener fanget opp med Stafford to uker før han dro til Nepal for å snakke om utfordringen i løpet og hvordan han endret treningen for å forberede seg på maraton.

Hva er Everest Marathon?

Det er verdens høyeste maraton. Det foregår på Everest Base Camp og går opp og ned fire fjell. Så det er ikke bare ingen luft og 26 miles, det er opp fire fjell over virkelig steinete terreng. Det burde være veldig interessant!

Hvordan føler du deg om løpet?

OK! Det er så mange variabler involvert at det nesten er som om du ikke kan forberede dem alle - hvis noe kommer til å få deg, kommer det til å hente deg. Og for meg handler det ikke om å sette opp poster, det handler om å delta og forhåpentligvis fullføre det. Jeg er ikke akkurat bygget for å løpe, noe som er en del av moroa.

Hva var treningen din som før du begynte å forberede maraton?

Tidligere ville det være overvektstrening. Jeg ville være i treningsløftet løfte vekter fire eller fem ganger i uka med fokus på å bli større, bli slankere. Mine økter vil være ganske korte, fra 45 minutter til en time og 15 minutter, og gjør en kroppsdel ​​om dagen - standard bodybuilding trening. En hvilken som helst kardio ville være ganske lav intensitet for å prøve og stripe den litt mer kroppsfett eller holde et grunnleggende nivå av kondisjon.

Og hvordan har det endret seg i løpet?

Jeg har faktisk prøvd å slippe litt muskelmasse, fordi det ser ut som en bodybuilder og kjører rundt Everest ville ikke være den beste ideen. Kroppen min ville ikke klare meg. Min vekt trening har falt til to økter i uken, og jeg har fylt inn hullene med en god del løping. Jeg begynte å prøve å gjøre to løp i uka. Jeg startet 1. januar med en 10K, så prøvde jeg å gjøre en kortere løp i uken og en lengre runde i helgen, og bygge den opp uke i uken.

Hva har vært din lengste løp?

Jeg planla å gjøre en 22 [miles], men jeg klarte bare 19, som jeg gjorde om seks uker siden. Da jeg kjørte Manchester-maratonet, blåste jeg ut hipmen min og siden da har jeg hatt å kutte på å løpe - jeg har bare virkelig kommet tilbake til den i forrige uke.

Mitt neste spørsmål skulle være at du hadde noen skadeproblemer? Tydeligvis ja - så hvordan har du håndtert dem?

Jeg trodde at kroppen min ville tilpasse seg løpingen og vekten min ville komme ned raskere enn den har, men det har faktisk vært ganske stor, til tross for å kutte vekter ned og øke kardioen. Og jeg tror den repeterende effekten av alle miles - på toppen jeg gjorde 50-55 km i uken - har ført til en liten dysfunksjon i hoftene og nedre delene, noe som har betydd at jeg måtte ta et skritt tilbake.

Har du klart å fikse problemet da?

Ja, jeg har i utgangspunktet prøvd alle tilgjengelige rehabiliterings- og gjenopprettingsverktøy - jeg har hatt kryoterapi, hyperbarisk oksygenbehandling, osteo, fysio. Alt du kan tenke på, jeg har prøvd det å komme igjen, og fingrene krysset, det har gjort jobben.

Har du trent på høyde?

Jeg jobber på et treningsstudio i byen, og vi har et høydekammer der inne, så de kortere løpene i uken er alle gjort i det. Det er en ekte bonus. I øyeblikket sover jeg også i et høyde telt på 4.000m og det vil være en to-ukers tur fra Kathmandu til Everest Base Camp som vil hjelpe meg å akklimatisere.

Har du hatt glede av å endre treningsrutinen din?

Ja, det har vært en veldig interessant opplevelse. Jeg har vært fysikkopplæring og bodybuilding i syv eller åtte år, så det er fint å ha litt pause og prøve noe litt annerledes.

Tror du at folk bør variere treningen litt mer generelt?

Ett hundre prosent. Det avhenger av hva du vil ha ut av treningsopplevelsen din, men jeg tror jo mer avrundede du er, desto mer sjanse for lang levetid du har. Hvis du fokuserer på en nisje, blir du ganske endimensjonal. Gutta som vil være montør i lengre perioder er mestere i alle bransjer. De kan gå for en 10k, gjøre litt lette gymnastikkspill og hente opp noen vekter. Å ha en base av allsidig trening er strålende.

Se relatert maratonopplæring: planer, utstyr, ernæringsrådgivning og mer. Kan noen gjøre en maraton? Verdens beste maraton

Hva har vært den vanskeligste delen av å endre trening?

Det har vært to ting fra et mentalt synspunkt. Med trening gjorde jeg relativt korte, intense treningsøkter på en time, gir alt, deretter å komme seg ut og gjenopprette, spise og gå tilbake til det normale.Mens noen av disse lengre løpene jeg har gjort har vært tre, en og en halv time lang, og det er helt brutalt - utmattende mentalt og fysisk. Det har vært øyeåpning.

Noe som også har vært vanskelig, tar aktivt et skritt tilbake fra å fokusere på fysikk. Din kroppsbygning tar en hit, du ser ikke ut som du normalt gjør og mentalt som kan være vanskelig å gi slipp på. Jeg vet at det er en kortsiktig ting, og når jeg har gjort maraton vil jeg gå tilbake til å spise en annen måte og trene på en måte jeg alltid har hatt glede av, og kroppen min vil tilpasse seg. Men når du ser i et speil ... faktisk er det verre når du kommer i kontakt med venner som ikke har sett deg på en stund, og de er som "kompis, du er halve størrelsen!" Men å vite at jeg skal gjør noe ikke mye folk har gjort og øke mye penger for en virkelig god veldedighet, gjør det absolutt verdt det.

Hvordan har din ernæring forandret seg?

Ernæringen til en bodybuilder er svært forskjellig fra en utholdenhetshendelse - rollen og effekten av karbohydrater i en utholdenhet er virkelig viktig. Tidligere var jeg på lavt karbo diett og nå har jeg 400-500g karbohydrater om dagen bare for å komme gjennom volumet av trening som følger med løpingen.

Kostholdet er helt annerledes - det er et helvete med mye mer karbohydrater, og et helvete av mye mer mat. Fordi hvis du er i treningsstudioet gjør en trening og du går veldig hardt, brenner du 500-600 kalorier, mens for meg nå er det en kort periode. Hvis jeg går på lang sikt, kan det være 2500 kalorier. Mengden mat du må spise og mengden karbohydrat er ... vel, det er mye!

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar