Hot Chilli Peppers forbundet med et lengre liv

Hot Chilli Peppers forbundet med et lengre liv - øVELSER 2023
Hot Chilli Peppers forbundet med et lengre liv - øVELSER 2023
Anonim

Fans av krydret mat tar notat, samt scalding smaksløkene dine, alle de tunge kittene kan også hjelpe deg med å leve lenger.

Etter å ha analysert data på mer enn 16.000 amerikanere over en 23-årig periode, har forskere ved Larner College of Medicine ved University of Vermont funnet at å spise varmrøde chili peppers var knyttet til lavere dødsrisiko.

Studien viste bare en sammenheng mellom chili og redusert dødelighet, i stedet for å vise en årsakssammenheng mellom de to, men resultatene var fortsatt slående.

I løpet av den analyserte perioden var den totale dødeligheten av de som spiste chili peppers 21,6%, sammenlignet med 33,6% blant de som spiste krydret mat, en forskjell på 12%.

Når justert for andre faktorer, fant forskningen forskjellen til å være 13%, en glødende godkjenning av den potensielle kraften av chili. Forskjellen var hovedsakelig på grunn av en reduksjon i dødsfall forårsaket av hjertesykdom eller stoke.

Interessant nok var andre vanlige egenskaper blant chili-eaters ikke så sunne. De var mer sannsynlig å røyke og drikke alkohol, og hadde lavere nivåer av HDL-kolesterol ("godt" kolesterol) enn de som ikke spiste krydret chili.

Metoden der chillies kan hjelpe helsen, er ikke påvist, men capsaicin - den aktive ingrediensen i chili som gjør dem krydret - har vært knyttet til positive helsemessige resultater tidligere i andre studier.

Vi er ikke på scenen hvor det blir en favoritt kremaktig korma for en vindaloo som blir en regjeringens kostholds anbefaling, men tegnene er at et lite krydder i maten er ikke dårlig. Så neste gang du overdriver krydderet og må ned en halvliter melk i et desperat bud for å slukke brannen på tungen, husk bare at det sannsynligvis gjør deg bra i det lange løp.

ANBEFALT: Sunn Chili Con Carne Oppskrift

Populært emne