Hives - hva er det?

Hvordan vet jeg hvilken hudallergi barnet mitt kan lide av?

Hvis de små har rød, humpete, skjellete, kløende eller hovne hud, kan de ha hudallergi. Utseendet vil variere avhengig av hvilken hudallergi de lider av:

  • Hives er røde, kløende, hevede områder av huden som kan variere i størrelse og vises hvor som helst på kroppen din.
  • Angioødem er en hevelse i de dypere lagene i huden som ofte oppstår med elveblest.
  • Eksem er et uklar, kløende utslett som ofte påvirker ansikt, albuer og knær.
  • Når visse stoffer kommer i kontakt med huden din, kan de forårsake utslett som kalles kontaktdermatitt.

Hva er elveblest?

Hives er en vanlig hudsykdom som kan oppstå som en enkelt episode (akutt urtikaria), eller mindre vanlig, det kan gjenta flere ganger i lengre tid enn 6 uker (kronisk urtikaria). Hives skyldes at immunsystemet frigjør histamin i huden. Dette stoffet forårsaker rødhet, hevelse og kløe.

Hva kan utløse utseende av elveblest?

En utløser kan identifiseres i noen tilfeller som:

  • Infeksjon
  • allergi
  • Miljøtemperaturendringer
  • Emosjonell stress
  • Mat
  • medisinering

Hvordan ser elveblod ut?

Det ser vanligvis ut som en serie hevede, røde støt som kommer opp i løpet av minutter, og kan ligne myggbitt eller neseutslett. Det kan begrenses til et lite område eller spenne store utstrekninger av kroppen. Noen ganger er det hevelse i ansikt og øyne.

Hvor lenge kan utslettet vare?

Utslippet kan vare fra minutter til timer, men forsvinner ofte uten spor innen 24 timer.

Hva er symptomene på elveblest?

Hives er vanligvis svært kløende som kan være en kilde til mye frustrasjon. I kroniske tilfeller er symptomene ofte verre om kveldene, noe som kan påvirke søvnkvaliteten. Hvis symptomene er alvorlige, kan det også påvirke barnets evne til å utføre enkle aktiviteter i dagliglivet. Noen barn (og voksne) finner også det fysiske utseendet til "wheals" distressing.

Hvordan behandler du elveblest?

De fleste tilfeller av brekninger blir bedre uten behandling, og symptomene kan behandles effektivt med antihistaminer. For langsiktige elveblest er målet å behandle symptomene i stedet for å fungere som en kur. Å identifisere potensielle utløsere er et viktig første skritt, men vanligvis kan det ikke finnes en bestemt årsak. Tilgjengelige behandlinger inkluderer antihistaminer, korte kurer av steroidtabletter og i svært alvorlige, kroniske tilfeller kan medisiner for å dempe kroppens immunsystem (som ciklosporin) være gunstig.

Nyttige produkter

Harley Street Dermatologist Dr Friedmann sier: "Å leve med hudallergi kan være vanskelig, spesielt når det er så mange irritasjoner som kan forverre symptomene, i dagligdagse husholdningsartikler, som vaskeprodukter og kosmetikk.

"Hvis du eller din familie har hudallergi, er Allergy UK-nettstedet en fantastisk ressurs med støtte, tips og en liste over husholdningsartikler som har Allergy UK Seal of Approval. Tetningen for godkjenning gir forsikring om at produkter har blitt testet uavhengig av hverandre for å bevise at de reduserer allergen / kjemisk innhold betydelig og kan være til fordel for allergikere.

"Surcare Sensitive Capsules, Non-Bio Powder, Liquid Detergent og Washing Up Liquid har alle Allergy UK Seal of Approval også, og de inneholder ingen enzymer, fargestoffer, syrer eller dufter, så det er ingenting inkludert som vil irritere huden."

For mer informasjon om Surcare besøk surcare.co.uk

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar