Fordelene med et høyprotein diett

I en verden der det er mulig å få motstridende meninger om nesten alle slags kostholdsråd, regjerer en matvaregruppe høyest i sin evne til å forene alle eksperter bak det: protein. Den viktige rollen i å bygge og vedlikeholde muskler, betyr at alle som trener regelmessig, må vurdere proteininntaket nøye for å sikre at de spiser nok.

Men proteinets kraft går langt utover å gi massive muskelgevinster - selv om du ikke er en treningsøskare, øker mengden protein du spiser, hjelpe deg å gå ned i vekt. Vi snakket med diettist Dimple Thakrar (nutritionwithdimple.com) til britisk diettforening om kraften til protein.

Hvorfor trenger vi å spise protein?

Før vi ser på fordelene med å spise flere ting, la oss finne ut hvorfor protein er nødvendig.

"Protein er den eneste matgruppen som gir oss de ni essensielle aminosyrene for å lage muskelvev," sier Thakrar.

"Uten disse aminosyrene, ville vi ikke bygge eller lage muskelvev, noe som resulterer i muskelavfall og underernæring."

Hvor mye protein skal du spise?

Mengden protein du trenger å spise hver dag avhenger av aktivitetsnivå og kroppsvekt. Ifølge Thakrar, hvis du er stillesittende, bør du spise 0,8-1g protein per kg kroppsvekt per dag. Hvis du trener regelmessig, må du øke inntaket til 1-1,5 g pr. Kg kroppsvekt om dagen.

Hvordan spiser mer protein hjelper du å miste vekt?

Det er ofte sagt at kalorier er kalorier, uansett hva kilden til dem er, og det er stort sett sant - hvis du spiser langt mer kalorier enn du brenner av, vil du ikke gå ned i vekt uavhengig av kilden. Imidlertid behandler kroppen ulike matgrupper på forskjellige måter, og dens metode for behandling av protein er det som gjør det smart å spise mer av det.

"Protein og karbohydrater har omtrent det samme antall kalorier per gram, men fordi proteinmatvarer gjør at du føler deg fullere i lengre tid, vil du sannsynligvis spise mindre generelt," sier Thakrar.

"Mat som er rik på protein som kjøtt, fisk, melkeprodukter, nøtter og linser tar lang tid å fordøye - opptil fire timer før det forlater magen - slik at de lar deg føle deg fyldigere i lengre tid enn andre næringsgrupper som karbohydrater, som kan forlate din magen mye raskere, avhengig av typen.

ANBEFALT: Høyproteinmat

"Kroppens metabolske hastighet øker også betydelig mer etter at du spiser protein enn etter at du spiser karbohydrater eller fett, noe som også bidrar til vekttap."

Er det fare for å spise for mye protein?

Etter å ha lest det siste svaret er det all sjanse for at du er halvveis gjennom en biff allerede, men hold hestene dine, det er alltid en ulemper.

"Det er fare for å spise for mye av noen matgruppe eller mat," sier Thakrar, "og overdreven protein kan øke mengden arbeid nyrene må gjøre for å filtrere ut aminosyrene. For noen utsatte grupper, som de svake eldre, kan det være skadelig for helsen. "

For sunne, aktive voksne er det imidlertid ikke noe protein som burde forårsake problemer. Men der er en grense for mengden protein det er verdt å spise i en sittende.

"Å spise mer enn 30g protein ved en hvilken som helst sitter er meningsløst," sier Thakrar. "Kroppen din vil bare kaste ut den ekstra aminosyren fordi det vil ta bare det det trenger. Det har ingen fordel for muskelbygging. "

Høyprotein dietter

Dukan dietten

Et av de mest populære proteinene med høyt protein der ute, er Dukan dietten basert på fire faser, hvorav den første innebærer bare å spise protein. De neste tre faser øker gradvis mengden karbohydrater og andre matgrupper, men fokus er fortsatt veldig mye på protein.

Dommen

Gitt den drakoniske tilnærmingen til Dukan dietten til andre matvaregrupper enn protein, kan det virke på kort sikt, men det er ikke noe å holde fast med lenge.

"Det er bevis for at et protein med høy protein / lavt karbohydrater kan oppnå vekttap," sier Thakrar, "men disse diettene har en tendens til å være svært restriktiv og utelater sunne matvarer, slik at de ikke er bærekraftige for livet.

"Denne dietten kan heller ikke være egnet for personer med nyre- eller leverproblemer. Generelt vil jeg ikke anbefale det til langsiktig bærekraftig vekttap, særlig ettersom det kan være næringsfattig mangelfullt. "

Paleo dietten

Spis som din jæger-samlingsforfedre ved å unngå behandlet mat så mye som mulig. Ubearbeidet kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter, frø og frukt er alle på menyen, mens bearbeidede korn, meieri og matvarer begynte å spise etter at den neolitiske revolusjonen er ute, selv om det er noen debatt om hva som er tillatt.

Tanken er at mennesker ikke er godt tilpasset å spise bearbeidede matvarer, og bør bare spise matvarer som ville ha vært tilgjengelige for dem i Paleolithic-perioden.

Dommen

Forutsetningen til Paleo dietten er usunn - vi er ikke biologisk identiske med våre paleolithiske forfedre og lever veldig annerledes, og langt lenger, lever - men etterfølger kan det fortsatt gi positive resultater.

"Det er for tiden færre enn ti studier som viser lovende resultater med Paleo dietten når det gjelder å kontrollere blodsukker og vekttap, spesielt for personer med diabetes," sier Thakrar.

"Studiene er få og gjennomføres på svært få tall, og derfor må det gjøres mer forskning før vi kan forutse dette som en vanlig tilnærming.

"Men noen av fordelene med denne dietten er at det øker folks bevissthet om hva de bruker, og oppfordrer til reduksjon av bearbeidet mat og mer hjemmelaget mat med ingredienser i sin naturlige form. Dette resulterer i økt forbruk av frukt og grønnsaker og en reduksjon i salt og sukker som standard.

"For øyeblikket ville jeg ikke foreslo det for allmennheten, men hvis en klient av meg var glad og fikk bærekraftige resultater, samtidig som det sikret at dietten var næringsrik balansert på Paleo dietten, ville jeg forlate det til eget valg."

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar