Høy energi mat: 10 av de beste

Innholdsfortegnelse:

Høy energi mat: 10 av de beste - øVELSER 2023
Høy energi mat: 10 av de beste - øVELSER 2023
Anonim

Energi, det er en viktig komponent i vårt daglige liv, uten at det blir noen oppgave å gå til å løfte vekter blir enda vanskeligere. Det er ikke lett å få de anbefalte åtte timers søvn per natt, så du må mate kroppen med nok energi til å komme seg gjennom dagen, og etterfyll det etter en trening for å unngå at du sovner på skrivebordet.

På en eller annen gang har vi alle vært på vei til treningsstudioet som om vi ikke bare har energi til å fullføre treningen vår, og ofte er det første som folk setter på for et løft, en sukkerholdig energidrikk. Hvis du vil ha vedvarende energi, som du burde, det er en feil. Den viktigste rollen som kostholdet ditt er å gi kroppen nok energiforsterkende næringsstoffer for å håndtere det som dagen kaster på deg, men altfor ofte ser folk etter en rask løsning og bruker øyeblikkelige energiforsterkere pakket med raffinerte sukker som oppmuntrer til fettlagring og forårsake energispikes.

Ditch de hurtige reparasjonene og injiser dietten med noen av disse naturlige, sunne matvarene for å holde energinivåene høye og kroppen din er lav.

Frukt

Frukt som kiwi, cantaloupe, bananer og aprikoser er spesielt høyt i kalium (en elektrolytt som er integrert for å opprettholde normal muskel- og nervefunksjon), fiber, klar til bruk sukkerarter, fruktose for leveren glykogen og massevis av mineraler, vitaminer og antioksidanter. Frukt gir en sunn naturlig energi boost, perfekt for forbruk en time eller så før trening.

quinoa

Quinoa er et glutenfritt korn fylt med protein - mer enn noen annen ris eller korn. Det er en flott erstatning for raffinerte karbohydrater og hvete, da det bidrar til å støtte et sunt kardiovaskulært system, tarmhelse og blodtrykksnivåer. Det er høyt i magnesium, folatmangan og fosfor som gjør det til en næringsinnpakket kilde til karbohydrater for langvarig energinivå.

grøt

Vi snakker skikkelig havre her, ikke det bearbeidede søppelet i ting som Ready Brek. Havre er en kvalitetskilde av komplekse karbohydrater, høyt i fiber og energiforsterkende B-vitaminer og er lavt på den glykemiske indeksen. De er ikke brutt ned like raskt som havre, så det tar langt lengre tid for dem å bli behandlet i kroppen, noe som gir en langsommere utgivelse av energi. ha en bolle midt på morgenen, og du vil bli supercharged i tide for en lunsjtidssøkt.

Omega-3 egg

Disse er faktisk litt annerledes enn dine normale egg. De har ikke blitt injisert med fiskeolje eller noe, men kyllingene som legger dem, blir matet en omega-3 rik diett. De er fulle av sunne fettstoffer, energi som øker B-vitaminer og er en rik kilde til D-vitamin. De er ikke en rask plukke meg opp, men de er noe å ha og føle energi over hele dagen.

goji-bær

Goji bær kan spises hele eller legges til smoothies (i så fall blir de lettere assimilert i kroppen). Disse energiøkende bærene har vært brukt i kinesisk medisin i århundrer som en måte å øke energi og øke frigivelsen av hormoner. De er også gunstige for å øke blodstrømmen, noe som igjen bidrar til å oksygenere celler samtidig som kroppen gir evnen til å håndtere stress og (tilsynelatende) øke libido. Hyggelig.

edamame

Soyabønner funnet i edamame er høyt i energiserende næringsstoffer, spesielt B-vitaminer, fosfor og kobber. B-komplekse vitaminer arbeider for å bryte ned karbohydrater som vi bruker til glukose for drivstoff. Samtidig hjelper de med å transportere oksygen rundt kroppen. Både kobber og fosfor er involvert i å konvertere mat til energi og gjøre ti lett tilgjengelig for at cellene skal brukes.

Guarana

En liten rund frukt som ofte finnes i drikkevarer og naturlige energitilskudd, deres energiforbedrende fordeler kommer fra frøene, som er en rik kilde til koffein som inneholder rundt 2,5 ganger mengden som finnes i kaffe.

Gresskarfrø

Gresskarfrø er en god kilde til protein, fiber og sunt fett. De er også rike på magnesium, fosfor og sink, som gir ekstra energistøtte, nøkkel for de som trener. Prøv å smake litt i en tørrkanne og legge til en salat for en smakeksplosjon som også er et flott treningshjelpemiddel.

Kaldtvannfettfisk

Prøv makrell, laks og sild for å få din fishy fix. Alle gode kilder til omega-3-er, de er også høye i B-vitaminer og er en av de få matkildene som inneholder D-vitamin. De er også gode å lage mat med, låne seg godt til en rekke smakfulle, næringsrike måltider.

Te

Mens visse te som grønn, oolong, hvit og svart inneholder koffein, inneholder de også beroligende aminosyrenanan, som har vist seg å forhindre den angst som store forbruk av koffein kan forårsake. Fremme et bedre oppmerksomhetsområde og bedre fokus sammen med energisparket ditt.

Populært emne