Her er hvordan denne mannen mistet 10 kg fat i åtte uker

Innholdsfortegnelse:

Her er hvordan denne mannen mistet 10 kg fat i åtte uker - øVELSER 2023
Her er hvordan denne mannen mistet 10 kg fat i åtte uker - øVELSER 2023
Anonim

Fotografier: Glen Burrows

Mitt navn er Jon Lipsey, redaktør for Menns Fitness magasin og jeg har en seks-pakke. Det er ikke veldig overraskende, er det? Du forventer at jeg skal være den stolte / smug-eieren av meislet abs. Faktisk vil du bli skuffet hvis jeg ikke hadde en vaskbrett. Det er like bra da du ikke møtte meg åtte uker før jeg skriver dette fordi, oh gutt, ville du vært uimpressert.

Du skjønner for to måneder siden, jeg hadde ikke en seks-pakke. Jeg hadde ikke T-skjorte-fylling biceps og jeg hadde ikke brede skuldre. Jeg gjorde imidlertid en mage. Jeg hadde kjærlighethåndtak også. Og store, mørke, søvnberøvde sirkler rundt øynene mine. Jeg var stresset, jeg hadde lave energinivåer, og i henhold til hvilken metrisk du pleide å velge, var jeg overvektig.

Det var ikke noe jeg trodde jeg ville skrive. I mitt sinn var vektproblemer alltid andres problem. I mine tenåringer var jeg tynn, i løpet av 20-årene var jeg slank og jeg svømte i 30-årene og veide en svelte 69kg på 1,75m høy. Da, etter hvert som ansvaret mitt vokste, begynte jeg min egen virksomhet for fem år siden, og jeg skal bli en far for første gang senere i år - så gjorde jeg også mitt talje. Ved 37 år veide jeg 80,5 kg. Visst, vektvekt er ikke den eneste indikatoren for helse, men jeg tviler på at min lange treningspause lagde over 10 kg muskelmasse.

Jeg kunne fortelle deg at jeg fikk litt "myk rundt kantene", men sannheten er at jeg ble feit. Jeg spiste for mye, jeg sa "Fancy a quick one?" For ofte, og jeg flyttet for lite. Det skjedde ikke over natten. Det gjør det aldri. Og det er en av grunnene til å gjøre noe med det blir så vanskelig. Det jeg måtte akseptere var imidlertid at hvis min vektøkning fortsatte i samme hastighet da i ytterligere syv år, da barnet mitt ville ønske å løpe rundt og sparke en ball i parken, ville jeg flirte med et BMI av 30 og om å bli med i 27% av den britiske offentligheten som ifølge tallene som ble utgitt i fjor, er klassifisert som klinisk overvektige.

Jeg ville ikke at det skulle skje, og jeg ønsket desperat å gjøre noe med det. Det var bare ett problem. Jeg var helt skremt.

Årsak til å være redd

Selv om jeg jobber for et fitnessmagasin, har tanken på å gjøre en kroppstransformasjon alltid skremt meg. Jeg var redd for at jeg ikke kunne holde fast i kostholds- og treningsplanen, og jeg var redd for at selv om jeg holdt fast på det, ville jeg ikke få mye av et resultat. Jeg var bekymret for at jeg ville tilbringe mer tid i en bar enn å løfte en, eller at min før og etter skudd ville se ut som en konkurransemessig forskjell. Den endelige, og kanskje største utfordringen var at hvis jeg ikke klarte å gjøre en betydelig forskjell i kroppsformen, ville jeg bli utsatt som en bedrageri. Noen som snakker et godt treningsspill, men når det kommer til bukekrem, kan ikke legge musklene der munnen er.

På grunn av det var det alltid lettere å late som om det ikke skjedde, å suge i magen min for fotografier og å la frykten min vinne. Saken er, jeg ville ikke at barnet mitt skulle ha en feig for en pappa, så det var egentlig bare ett alternativ. Det var på tide å sette kroppen min og omdømme på linjen.

Det personlige målet for dette prosjektet var å forvandle min egen kropp, men den bredere ambisjonen var å gi Menns Fitness leser en plan som ville leve opp til dekningslinjens krav. Jeg ønsket å lage et tilgjengelig program som ville være den enkleste og raskeste måten å komme i form. Så før jeg begynte etablerte jeg et par enkle regler for å gjøre min erfaring så nær som mulig, hvis du vil gjøre det samme. Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville ansette en personlig trener og jeg ville ikke bruke en fancy måltidstiltak. Det ville bare være meg, vekter og en ublu besluttsomhet å styre bort iskremgangen i supermarkedet.

Regimet jeg opprettet besto av fire treningsøkter i uken i et program bestående av fire to-ukers blokker og en næringsplan som var stor på høy kvalitet protein og veg uten å kutte ut noen store matgrupper eller la mat forbudt. Så øl og chips er ikke strengt forbudt på denne planen, men du forbruker dem med kunnskap om at de vil hindre i stedet for å hjelpe deg med fremgangen.

Det andre viktige konseptet var å gradvis øke intensiteten i treningen og strengheten i dietten. Hopping i den dype enden ville ha vært overveldende, og det er viktig å innse at navigering gjennom en transformasjonsutfordring er en ferdighet. Når treningen din og forpliktelsen utvikler seg, gjør også planens krav.

Kjøpe Ny kroppsplan på Amazon

Hold ølene tilbake

Når du forplikter deg til å starte programmet, er den første uka relativt enkelt. Du er motivert av løftet om hva som skal komme, så du angriper øktene i den faste troen på at du er på vei til en helt ny kropp. Ernæringskravene er også håndterbare - jeg behøvde ikke å overleve på frø og salatblader. I stedet var den første store forandringen å avlekke alkohol. Årsaken var ganske overbevisende. Bare to pints av lager inneholder ca 400 kalorier, så hvis du prøver å bruke mer energi enn du tar inn, blir iskaldt pints (litt) mindre tiltalende.

Utfordringen kommer når du innser at Storbritannia er unsteadily forsynt av alkohol.Vi bruker den til å feire, å commiserate, å de-stress og å markere slutten av en annen uke. Det er smøremiddel som oljer våre sosiale hjul. Da jeg møtte venner til lunsj på slutten av min første uke på planen, fant jeg et glass champagne og ventet på meg på bordet. De hadde bestilt det fordi de hørte at jeg skulle bli en far for første gang. Det føltes som det ville være unfriendly å slå det ned så jeg drakk det. En uke senere fant jeg meg selv, vinglass i hånden, på en slektnings 40 års jubileumsfest. Jeg kunne ha ristet med et gnistrende vann der også, men jeg antar jeg ikke ville. Til slutt vil du ha valg å gjøre under din forvandlingsreise. Ett glass virkelig vil ikke gjøre en forskjell, men en en uke kan, så på et tidspunkt må du spørre deg selv som du vil ha mer - sprut eller kropp.

På plussiden, ved slutten av den første treningsblokken, så jeg allerede positive endringer. Jeg så mindre oppblåst og jeg klarte selv å klemme inn i et nytt beltehull. Jeg oppdaget også at yoghurt og skiver med frossen banan gir et godt alternativ til iskrem (nei, ærlig). Kanskje ville denne transformasjonslarken være en flourless kake tur tross alt.

Matkrig

I planens andre fjorten dager forandres treningsplanen fra en første overkropp og en nedre kroppsdeling til en som fokuserer på antagonistiske supersett, hvor du gjør to øvelser tilbake til bakre som målretter motsatte muskelgrupper, for eksempel biceps og triceps. Det var tøft, men effektivt, og jeg følte meg sterkere og så mer muskuløs. Joe, MFS redaksjonelle direktør, ble med meg for mange økter, og det hadde også en positiv innvirkning. Hvis du finner en treningspartner, vil deres tilstedeværelse anspore deg. Du kan oppmuntre hverandre, og hvis de andre fyren nettopp har fullført et sett, er du mindre sannsynlig å dukke ut av de siste par reps når din tur kommer.

Kostholdet derimot var litt vanskeligere. Jeg oppdaget i løpet av uker tre og fire at blodsukkeret og sulthormonreguleringen var, suboptimal. Før jeg begynte planen, hadde jeg aldri virkelig betalt mye oppmerksomhet til det jeg spiste. Jeg lurte meg selv fordi jeg forbruket mye kjøtt, fisk, egg, grønnsaker og frukt at kostholdet mitt var fint. Problemet er at jeg virkelig spiste mye. Og jeg toppet det med ting som er mindre ernæringsmessig strålende. Jeg hadde også en aversjon mot sult, noe som medførte at så snart jeg ikke var helt full, hadde jeg en tendens til å åpne kjøleskapsdøren. Jeg skjønte at jeg brukte frukt til å håndtere mine blodsukkernivåer som var konstant yo-yoing og som følge av at jeg gikk for lengre tid uten å spise (jeg snakker tre timer her i stedet for en halv dag). Jeg følte meg forferdelig. Jeg var heller ikke i stand til å gå i noen timer uten karbohydratfiksering.
Kostholdet derimot var litt vanskeligere. Jeg oppdaget i løpet av uker tre og fire at blodsukkeret og sulthormonreguleringen var, suboptimal. Før jeg begynte planen, hadde jeg aldri virkelig betalt mye oppmerksomhet til det jeg spiste. Jeg lurte meg selv fordi jeg forbruket mye kjøtt, fisk, egg, grønnsaker og frukt at kostholdet mitt var fint. Problemet er at jeg virkelig spiste mye. Og jeg toppet det med ting som er mindre ernæringsmessig strålende. Jeg hadde også en aversjon mot sult, noe som medførte at så snart jeg ikke var helt full, hadde jeg en tendens til å åpne kjøleskapsdøren. Jeg skjønte at jeg brukte frukt til å håndtere mine blodsukkernivåer som var konstant yo-yoing og som følge av at jeg gikk for lengre tid uten å spise (jeg snakker tre timer her i stedet for en halv dag). Jeg følte meg forferdelig. Jeg var heller ikke i stand til å gå i noen timer uten karbohydratfiksering.

Da jeg prøvde å spise på en annen måte, ble hjernen min og kroppen overhalet av en uhyggelig småbarns ånd - kastet tantrums når det ikke umiddelbart fikk det han ville. Jeg følte meg fuzzy-headed, og jeg kjempet for å konsentrere seg. Da jeg kom til uke fire, hadde de enkle tapene på fett tapet ut, og selv om jeg hadde gjort mer fremgang, følte jeg meg ikke halvveis til å bli en dekselmodell.

Min eneste trøst var at i riktig vinkel, i noen svært forgivende belysning, kunne du bare se litt abs. Vel, en ab, virkelig. Bare den øverste høyre var modig nok til å peke på hodet over lardy parapeten.

Etterbehandler berører

Jeg gikk inn i blokk tre følelse under press og etter planen. Vekten kom ut. Bare ikke så fort som jeg vil. Heldigvis hadde planen en løsning. Jeg begynte å gjøre "etterbehandler" øvelser, som er intensitetsintervall trening beveger, for eksempel slede drag og kamp tau slams, designet for å fakkel kalorier og akselerere fett tap. De er svært effektive, som i trening betyr at de er tøffe. Etter min første etterbehandler - ti reps av en 20m prowler push - slumpet jeg meg på treningsgulvet, pustet tungt og prøvde ikke å reacquaint meg selv med den morgenens frokost med egg og grønnsaker.

Etter at jeg hadde spilt ut av treningsstudioet, prøvde livet å reise meg opp. Jeg hadde to dager med møter på en messe, noe som medførte at det var vanskelig å spise sunt og treningstiden var under press. Så var jeg avsted til Tyskland for en annen utstilling, stiger opp om fire om morgenen for å ta en flytur og komme tilbake på slutten av dagen. Dessverre ble flyet mitt forsinket med over fire timer, så vi tok ikke av før etter klokka 30.30. Jeg kryp i senga akkurat som fuglene fant sine sangstemmer og halsen min følte at den var i brann. Jeg var syk resten av uken, noe som medførte ingen trening og endeløse trang til enkle karbohydrater.
Etter at jeg hadde spilt ut av treningsstudioet, prøvde livet å reise meg opp. Jeg hadde to dager med møter på en messe, noe som medførte at det var vanskelig å spise sunt og treningstiden var under press. Så var jeg avsted til Tyskland for en annen utstilling, stiger opp om fire om morgenen for å ta en flytur og komme tilbake på slutten av dagen. Dessverre ble flyet mitt forsinket med over fire timer, så vi tok ikke av før etter klokka 30.30. Jeg kryp i senga akkurat som fuglene fant sine sangstemmer og halsen min følte at den var i brann. Jeg var syk resten av uken, noe som medførte ingen trening og endeløse trang til enkle karbohydrater.

Jeg stod overfor en beslutning: tving meg til treningsstudioet og risikerer å få meg til å føle seg verre, eller ta et par hviledager og håper det vil være nok tid til å komme seg. Jeg valgte sistnevnte, og det syntes å gjøre kunsten. Bestemt for ikke å la det mini-tilbakeslaget spore mine planer, trakk jeg opp arbeidsraten min og prøvde å klare tilbake tapte gevinster. Intensjonen var god, men resultatet var ikke - under en aggressiv flye i uke seks hadde jeg en mindre pec-stamme. Jeg kunne fortsatt gjøre bryst øvelser, men jeg måtte holde tilbake, noe som gjør det nesten umulig å bygge ny muskel.

Heldigvis møtte niggle sammen med meg å vokse det lille barnets respons på det nye ernæringsregimet. Kroppen min hadde tilpasset seg, og den var mindre karbhengig. Mine energinivåer var oppe, arbeidskapasiteten min ble forbedret, og jeg omfavnet ideen om at jeg hadde to uker for å sikre at jeg fullførte planen uten å angre.

Bevislegeme

En av de gode tingene jeg kan rapportere om å gjøre en transformasjonsutfordring er at det blir stadig lettere. Den andre halvdelen er enklere enn den første og den siste fjorten dager er det enkleste av alt. Du er fitter, du er fokusert og kroppen din har tilpasset seg din nye måte å spise på. Jeg følte meg ikke lenger utmattet om kveldene, og jeg sov godt og våknet naturlig og energisk klokka 6.00. Jeg fikk også komplimenter. Folk som ikke hadde sett meg i noen uker, la merke til at jeg så slankere og sunnere ut. Selv personlige trenere på treningsstudioet jeg brukte var å spørre meg om treningsplanen min.

Slutten var i sikte, og jeg trente vanskeligere enn noensinne, men uventet følte det seg bra. Jeg følte meg bra. I løpet av den siste uken virket det som om hver dag gjorde en merkbar forskjell på hvordan jeg så, og for første gang siden prosjektet startet, følte jeg at jeg skulle få det resultatet jeg håpet på.

Skytingen for denne historien ble arrangert for planens siste dag, og da det kom rundt, traff jeg ikke mine forventninger - jeg smadret dem. Resultatet var bedre enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg. Da jeg så i speilet, kunne jeg ikke helt tro på det jeg så. Når bildene begynte å mate gjennom fra kamera til datamaskin i fotograferingsstudioet, føltes det som om jeg så på andres kropp.
Skytingen for denne historien ble arrangert for planens siste dag, og da det kom rundt, traff jeg ikke mine forventninger - jeg smadret dem. Resultatet var bedre enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg. Da jeg så i speilet, kunne jeg ikke helt tro på det jeg så. Når bildene begynte å mate gjennom fra kamera til datamaskin i fotograferingsstudioet, føltes det som om jeg så på andres kropp.

Før og etter skuddene du har sett, fanger du den fysiske forandringen jeg laget på kroppen min. Det de ikke viser deg, er at jeg forvandlet livet mitt også. Jeg føler meg ti år yngre. Jeg er energisk. Jeg er rolig. Jeg er glad. Jeg har oppnådd mer enn jeg trodde mulig i de siste åtte uker, og jeg føler at hvis jeg kan gjøre dette, kan jeg gjøre noe. Jeg gjorde det jeg trodde var umulig, og hvis jeg kan gjøre det, forsikrer jeg deg om at du kan også. Min eneste beklage? At jeg ikke gjorde det for lenge siden.

Få din kopi av Ny kroppsplan på Amazon

Se relatert Den Ultimate Body Transformation PlanHow å få en sommer kropp i fire uker
Se relatert Den Ultimate Body Transformation PlanHow å få en sommer kropp i fire uker
Image
Image

Start din transformasjon i dag!

Få planen

Alle treningsøktene som fikk Jon til å dekke modellform på bare åtte uker er beskrevet i Ny kroppsplan bok. Planen er egnet for personer med alle treningsevner og inkluderer detaljerte skjemahåndbøker samt ekstra tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av hver trening.

Spis smart

Det du spiser er like viktig som treningssiden av planen. Bokens grundige ernæringsseksjon gir deg detaljerte måltidsplaner i henhold til kroppsformålene dine, samt en enkel guide som byder på vanlige matmyter og gir deg en enkel måte å følge med på å spise sunt. Den beste bit? Ingen mat er forbudt mens du er på planen.

Real-world råd

Dette er en plan som ble laget med virkelige mennesker i tankene, og det blir virkelige resultater. Derfor har vi tatt med mye bonusinformasjon og råd - ting du bare kunne vite om du har vært gjennom transformasjonsopplevelsesopplevelsen - for å hjelpe deg med å få et bedre utfall som du noen gang har trodd mulig.

Ny kroppsplan av Jon Lipsey (£ 9,99, ILMedia) er nå tilgjengelig fra Amazon.co.uk

Populært emne