Hei verden, jeg har kommet: Hjelp din nyfødte å utvikle seg til en trygg småroller

Vil du hjelpe din nyfødte blomst til et unikt barn? Så legg bort abacus, det er på tide å rulle på gulvet (ja, egentlig)

Din lille kan synes å tilbringe mesteparten av sitt første år, sove, fôre og fylle hans bleie, men blinke, og du kommer til å savne alle slags fantastiske utviklingshopp. Fra avhengige nyfødte, vil han snart være på vei til kaosskapende smårolling.

Tummy tid er på deg

Det er en ting å vite at barnet ditt bør tilbringe tid som ligger på forsiden for å styrke ryggen og nakke musklene, men det er en annen å faktisk få ham til å gjøre det. 'Colicky babyer reagerer ofte dårlig på mage tid fordi det kan gjøre magen sår,' sier psykolog Sandra Wheatley. En fin måte å komme seg rundt på er å legge barnet ditt på toppen av deg, i stedet for på gulvet. "Dette vil gi ham alle de fysiske fordelene, men gjør han mer trygg og trygg, sier Sandra. 'Du kan hjelpe ham å være sosial ved å spille speilspill, som å stikke tungen din ut og se ham kopiere deg.

Snakk opp babyens snakk

Det kan føles litt rart å varsle til ditt nyfødte at du forandrer blødet i en sang-sang stemme. Men denne typen snakk kan bidra til at hans språk utvikles. 'Ikke føl deg selvbevisst,' sier Caroline Deacon, forfatter av Boost Your Baby's Development (£ 8.99, Teach Yourself). «Det hjelper babyer å forstå, spesielt hvis du sier klart. Å synge barnehagerymer til babyen din er en annen god måte å engasjere seg med. Han vil absorbere lydene, så vel som rytmen til språket. '

Det er der borte

Når du ser et interessant bilde i en bok, peker du på den lille. "Peking er en verdifull ferdighet," sier dr. Penelope Leach, forfatter av Essential Essential Year (£ 13,99, Dorling Kindersley). "Det er en måte å ta hensyn til ting og deling. Sitter og ser gjennom en bok med babyen din viser en måte å kommunisere på. "Det viser ham at du kan dele det du ser - et fly i himmelen eller en katt i hagen - enten du gjør det ved å se eller snakke. Før du vet det, vil du finne deg selv å si 'choo choo' hver gang du ser et tog (selv når barnet ditt ikke er der).

Rock and roll

I løpet av de første månedene vil babyen utvikle hodeteknikk og begynne å bygge musklene han trenger for å komme på farten. Og du kan hjelpe ham med å praktisere ved å komme ned på gulvet med ham. Legg på teppet og vis ham noen trekk - vi snakker svømmestrøm og sidelengs ruller, ikke gatedans. «Barnet ditt vil etterligne deg,» sier Penelope. "Og like viktig, vil du ha det gøy med ham." Enhver unnskyldning ...

Sove solo

Mye av babyens utvikling skjer mens han sover. Veksthormoner er på jobb, hjernekobling skjer og erfaringer blir behandlet. Det betyr at å hjelpe babyen til å sove godt, vil ikke bare gi deg en pause, det vil hjelpe ham til å blomstre også. «Du vil ikke at babyen din skal stole på deg å sovne, da det vil hindre hans evne til å sove godt,» sier Caroline. «Du vil at han skal kunne berolige seg selv. En god sengetid rutine hjelper med det - varmt bad, melk, historie, kos og barneseng. Barnet ditt kommer til å knytte den rutinen med søvn, og det vil hjelpe ham til å føle seg døsig. '

Gjør det på sin måte

Slå av telefonen, sett på gulvet ved siden av ham, se hva han gjør og kommentere det. Ikke forstyrre eller forsøk å endre måten han spiller (selv om det betyr en stor oppklaring etterpå). "Ved å gjøre dette viser du babyen din at den måten han ønsker å samhandle med verden er bra, sier Sandra. "Det vil tillate ham å føle seg trygg på sine evner."

Her ser du på deg

Du kjenner de korte øyeblikkene når nyfødtens øyne faktisk er åpne? Vel, få mest mulig ut av dem ved å se rett inn i dem. Hver gang barnet ditt stirrer på deg, bygger han hans minne. Og når han gjør øyekontakt, er det også et tegn han føler seg våken, så du kan bruke den køen til å samhandle. I tillegg til å stirre (som kan være litt off-putting etter en stund), husk å smile, snakke og synge også.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar