Sunn testikler: 7 prøver for å holde ballene dine i sjakk

Innholdsfortegnelse:

Sunn testikler: 7 prøver for å holde ballene dine i sjakk
Sunn testikler: 7 prøver for å holde ballene dine i sjakk
Anonim

Enten du har en historie med testikulærproblemer eller ikke, lønner det seg alltid å sjekke om familiens juveler er i toppetilstand.

Åh, "familien juveler" - den biologiske harddisken for din avkom, og den bokstavelige spermbanken. De fleste gutta er ganske sikre på at de er helt kjent med sine morsomme deler som baksiden av hånden deres, men i virkeligheten føles våre nøtter så uoppløste og forsømte at de sannsynligvis føler seg som en 1900-tallet foreldreløs gutt.

Sannheten blir fortalt, siden ballene dine ikke virkelig fremkaller fantastiske følelser som penisene dine, har vi en tendens til å ta dem for gitt. Den oppmerksomheten det blir, vil være sporadisk skrape og shuffle når den leir i en ubehagelig del av boksene dine.

Til tross for den populære hengivenheten om å behandle kjønnsorganene dine, er det ekstremt viktig at alle menn skal kjenne og undersøke kroppsdelene for deres voksne helse. Genital sykdommer vil pleie å manifestere seg i en senere alder, så en tidligere gjenkjenning kunne redde livet ditt, så vel som evnen til å produsere avkom. Som det populære ordtaket går, er forebygging bedre enn kur. Og det er bedre å bli anklaget for å rive av mens du dusjer, enn å være en eunukt i fortyttene dine.

Hvorfor menn bør sjekke testiklene deres regelmessig

Ett ord: Kreft.

Kreft er bare en av mange andre kjønnsrelaterte sykdommer som lett kan trekke seg tilbake til din reproduktive evner og muligens forstyrre livet ditt hvis det blir ubehandlet. Hvis du er et fornuftig menneske som vil ha minst en biologisk arv eller en følelse av selvbevarende, så er det din plikt å regelmessig slå paret ditt og gi dem den rette oppmerksomheten.

Bortsett fra disse er det også kosmetiske feil som utslett, vorter og betennelser som kan skade utseendet på dine morsomme deler alvorlig. Jeg slår ikke på at kjønnsorganene dine skal se ut som et Lovecraftian-mareritt foran en potensiell seksuell partner, er motivasjon nok til å ta ansvar for å kontrollere ballene dine nå og da.

Hvordan sjekker du ballene dine

Kontroll av kronjuvelene dine bør gjøres i tidlig alder, helst når kroppen har modnet nok i tidlig voksen alder * 17 år gammel og fremover *. Regelmessig undersøkelse er nødvendig for å legge merke til eventuelle endringer som gradvis vil utvikle seg når du blir eldre, siden klumper og støt ikke vil oppstå over natten. [Les: Big blue baller fakta alle må vite]

# 1 Sjekk ballene dine om natten etter en varm dusj. I løpet av denne tiden er pungen mest avslappet og øm, slik at du bedre kan føle innsiden. Husk å gjøre dette forsiktig, og hold dine dyrebare kronjuveler som om du holder en babychick.

# 2 Undersøk en testikkel om gangen. Prøv å føle den generelle symmetrien av hver. Dette betyr at hvis en av dem har en viss del du kan føle med hendene, skal den andre også føle det samme. Dette vil hjelpe deg å oppdage uvanlige egenskaper og forskjeller i dine testikler bedre enn å håndtere dem begge samtidig.

Her er det du bør forvente å finne i en vanlig sekk:

â € Skrotummet ditt. Den løse pose med hud som dekker testiklene dine. Huden er normalt sagig og rynket når det er avslappet, og fast og puffet når det er kaldt. Huden skal vises normal, og eventuelle flekker, misfarging eller grovhet bør noteres.

- Dine testikler, selvfølgelig. Hver av dine testikler burde føles fast og fjærete som de-shelled vaktel egg, og også glatt på overflaten. Skjønne testikler er faktisk normale hos de fleste menn. Du trenger ikke å være bekymret, unntatt hvis en av dine nøtter handler om størrelsen på en tennisball og den andre er størrelsen på et vaktelegg, så er det på tide å bestille en avtale med legen din.

â € "The epididymis. Den myke og svampete taulignende strukturen som løper fra baksiden av ballene dine oppover mot innsiden av bekkenområdet. Dette bærer sæden fra testiklene til penis under utløsning. [Les: 20 enkle måter å holde opp ereksjonen lengre uten problemer]

# 3 Vær oppmerksom på klumper, støt og hevelser som oppstår. Bump og hevelse vil ofte føles som om det er et riskorn eller en liten ert innebygd i testikelen din. Når dette skjer, merk det ned, og følg eventuelle videre endringer - nye klumper, økning i størrelse, tingly sensasjoner, etc. Det er viktig å huske at jo større og mer åpenbare klumpen, desto raskere bør du se en spesialist.

# 4 Sjekk også skrotumet ditt. Skrotum skal mer eller mindre ligne huden på resten av kroppen din, om enn litt rynket og hårete. Kjør hånden gjennom det og se etter grove eller skjellete flekker, misfarging, utslett, rødhet og andre funksjoner som er ubehagelige eller uvanlige. [Les: Nye kroppstrender - plastikkirurgi for kjønnsorganene dine]

# 5 Merk eventuelle rare opplevelser. Mest merkbare vil være smerte, konstant kløe, tyngde eller prikkende. Mannlige testikler er svært følsomme for berøring og temperatur. Det er derfor en liten ting og et slag på lysken vil sende deg kjøling over og rulle tilbake til en føtale stilling.

Det er også grunnen til at ballene dine krympes når du tar en lang, kald svømmetur. Enhver kjedelig eller vedvarende smerte i underlivet og testikulærområdet bør noteres, samt endringer i disse følelsene.

# 6 Merk uvanlige opplevelser under ulike typer aktiviteter. Det er aktiviteter som involverer testiklene dine.Ta for eksempel opp noen smerte som oppstår når du urinerer, går, sover eller under sex. Dette vil hjelpe deg med en diagnose hvis du skulle se en spesialist i fremtiden. [Les: Hva synes kvinner egentlig om penis?]

# 7 Hvis du er usikker, kan du alltid se en spesialist. Et årlig besøk til urologen vil være tilrådelig. Din spesialist kan gjøre en bedre vurdering av din tilstand og bedre informere deg om endringene du nevnte, burde være en årsak til alarm eller bare en normal overfladisk forandring på testiklene dine.

Medisinsk fagpersonell kan også gi deg råd om hvordan du bedre skal ta vare på dine testikler. De vil vanligvis gi årlig prostata og testikulær undersøkelse med økende frekvens som du blir eldre.

Dine testikler er det ultimate tegn på å være en sann mann. Det faktum at fornærmelser som betyr å spørre menneskeheten, oversettes verbalt til uttalelser som medfører mangel på testikler, viser bare dette punktet. Og det er derfor det er en manns ansvar å holde rede på eventuelle endringer som ville oppstå for "familiens juveler".

[Les: STDs 101 - de vanligste typene og deres symptomer]

Selv om vi ofte har en tendens til å være paranoid av de subtile endringene i kroppene våre, kan det ikke komme noen skade fra å besøke din betrodde urolog for en rask kontroll på testiklene dine. Ved å lagre ballene dine, husk, du redder menneskeheten.

Populært emne