Sunn, Spicy Tomatesuppe Oppskrift

Innholdsfortegnelse:

Sunn, Spicy Tomatesuppe Oppskrift - øVELSER 2023
Sunn, Spicy Tomatesuppe Oppskrift - øVELSER 2023
Anonim

Bedre helse starter på kjøkkenet, så det hjelper hvis du vet hvordan du skal lage mat - og det er en enkel måte å gjøre det på. Ved å mestre teknikkene i en håndfull enkle oppskrifter, vil du være forberedt på alt som involverer en kniv og en panne. Ta tak i et forkle - det er på tide å gå til kulinarisk skole med kokk Adam Gray

En boks med kjøpt suppe inneholder ofte mer sukker enn en bolle med Frosties, sammen med andre uønskede elementer som inkluderer MSG, modifisert stivelse og mekanisk separert kjøtt. Denne hjemmelagde versjonen kutter ut alle de dårlige tingene, og pakker i en dobbel dose av capsaicin-tunge paprika for å starte stoffskiftet. Server det varmt om vinteren eller kjølt med et dråpe urteolje om sommeren - enten det er et krydret lite tall.

ANBEFALT: Hvor mye sukker ?! Fire matvarer å passe på

Viktige ferdigheter

Image
Image

Fotografi: Ben Backhouse

De-såing rød paprika

Prepping paprika er mektig, med mindre du vet hvordan. Skjær av toppen og bunnen, og gjør deretter et pent vertikalt stykke nedover pepper, slik at du kan åpne den opp. Sett den på siden av huden og arbeid kniven langs innsiden med bladet parallelt med arbeidsflaten, fjern "ribbenene" og frøene mens du ruller ut den. Du vil ende opp med en flat, frøfri pepper, klar til hakking.

Sautéeing løk

Cooking løk er noe du vil gjøre mye, så gjør det riktig. Hold pannen på en middels varme til oljen glirer, og kaste dem inn. Rør av og til - du trenger ikke å kaste dem rundt som om det er et matlagingsprogram. Med mindre oppskriften krever det, ikke la dem begynne å brune. Og husk: Røde løk er søtere, så du kan komme unna med å lage dem mindre.

Blander supper trygt

Regel en av å bruke en blender: vær forsiktig med varme ting. Når du blander suppe, danner damp og øker trykket, noe som kan pope toppen av. Løsningen? Fjern enten blenderens sentrale stikkontakt og dekk hullet med et tehåndkle eller, hvis du har en holeless blender, start på lav og blend forsiktig. Alternativt kan du investere i en blender og gjøre alt i pannen.

Hvorfor lage mat med …

Rød paprika

Hvis du lager mat med paprika, satser du på rødt: De har den høyeste konsentrasjonen av vitamin C, så vel som fettforbrennende capsaicin og en rekke andre nyttige fytokjemikalier, inkludert en sjelden kombinasjon av seks karotenoider.

chili

Gå varmt hvis du kan ta det - spicier chili, jo høyere er det i capsaicin, en fettforbrenner som også kan bidra til å redusere noen typer betennelser. Det er også noen bevis på at chili kan redusere blodkolesterol og triglyserider, og redusere risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Plommetomater

Tomater - hermetisk eller frisk - er din beste kilde til karotenoidpigmentykopenet, hvilke studier tyder på kan bidra til å forhindre prostata, lunge og mage kreft. De er også et unntak fra regelen om at matlaging ødelegger næringsstoffer - lycopen absorberes bedre når den er oppvarmet.

ingredienser

 • 8 røde paprika, avfrøst og kutt i 2 cm stykker
 • 1 stor løk, hakket
 • 2 røde chili, finskåret
 • 8 plomme tomater, grovhakkede
 • 100 ml rapsolje
 • 1,5 liter vegetabilsk lager
 • Salt og pepper

Hvordan lage

Image
Image
 1. Forbered peppers, løk, chili og tomater som angitt.
 2. Varm en stor tykkbasert såsekanne til en middels varme. Tilsett rapsoljen i pannen.
 3. Tilsett løk og chili i pannen og kok i fem minutter, rør med en spatel til de begynner å myke.
 4. Tilsett røde paprika og fortsett å lage mat i ytterligere fem minutter, rør om og om.
 5. Legg tomatene og fortsett å lage mat til de begynner å myke.
 6. Tilsett vegetabilsk lager og kom med koking.
 7. Smør suppen forsiktig i 15 minutter, så krydret med salt og pepper.
 8. Server suppen, eller blitz den i en blender hvis du foretrekker en jevn konsistens.

Populært emne