Sunne frø og hvordan å spise dem

Bilde, venstre til høyre: Chia frø, gresskarfrø, solsikkefrø, hampfrø, linfrø (også kjent som linfrø)

Frø inneholder alle næringsstoffene og kraften til å produsere planter hundrevis av ganger, og så er det perfekt fornuftig å kapre det potensialet selv ved å legge til noe i kostholdet ditt.

Frø er rike på umettede fettstoffer og trengte vitaminer og mineraler. Spørsmålet er egentlig ikke om du skal få litt seedy, det er hvilke frø du bør gå for - og den fineste måten å legge dem til i livet ditt.

Chiafrø

Det konstante behovet for å merke alt og alt som et superfood kan ha ført til at fordelene til chia frø blir overdrevet, men de er utvilsomt et ernæringsmessig kraftverk. Et par spiseskjeer gir 10g fiber - en tredjedel av ditt daglige mål - samt rikelig med sunne umettede fettstoffer og protein.

Slik bruker du dem: Chia frø er ganske smakløst, så du kan sprute dem liberalt over alt fra bakevarer til smoothies.

Gresskarfrø

En stor kilde til et bredt utvalg av vitaminer og mineraler, gresskarfrø inneholder også mye protein og en båtbelastning av umettede fettstoffer. Virkelig ganske mye fett, i sannhet, så vær forsiktig så du ikke ende opp med gresskarformet selv.

Slik bruker du dem: Kanskje den mest delikate av alle frøene, stek dem opp og legg til grøt eller røre, eller dryss dem med salt og kløft på frøene av seg selv. Selv om dette tydeligvis er det mindre sunne alternativet.

ANBEFALT: Sunn frokost verdt å komme opp for

Solsikkefrø

Hvis det er vitamin E du er ute etter, og noen fans av sunn hud og øyne vil være, er solsikkefrø din beste innsats i kjerneverdenen. Et par spiseskjeer vil gi deg mer enn halvparten av det anbefalte daglige inntaket av E-vitamin, så vel som en anstendig smekk av protein og sunne fettstoffer.

Slik bruker du dem: Som gresskarfrø er solsikkefrø en velsmakende snack av seg selv, selv om du ikke salter dem. De spruce også opp en frukt-og-yoghurt frokost.

Hempfrø

Protein-kongene i frøverdenen, et par toppede spiseskjeer, vil gi deg 10g av ting, og som mange av sine seedy brødre, er hamp også full av umettede fettstoffer.

ANBEFALT: Høyproteinmat

Slik bruker du dem: Hampfrø kan legges til brød og salater, men det virkelig eventyrlystne kan også ha lyst til å lage sin egen hampemelk ved å blande frøene med vann.

Linfrø (også kjent som linfrø)

En lignende næringsprofil til chia frø, som gir en mengde sunt fett, protein og fiber, men uten så mye sprøyte, så er linfrø vanligvis litt billigere.

Slik bruker du dem: Linfrø har en nutty smak og er et utmerket tillegg til salater eller grøt, eller til og med en hjemmelaget coleslaw.

ANBEFALT: Hvorfor bør du spise mer Wholegrains

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar