Sunn Pizza Base Oppskrift

Bedre helse starter på kjøkkenet, så det hjelper hvis du vet hvordan du skal lage mat - og det er en enkel måte å gjøre det på. Ved å mestre teknikkene i en håndfull enkle oppskrifter, vil du være forberedt på alt som involverer en kniv og en panne. Ta tak i et forkle - det er på tide å gå til kulinarisk skole med kokk Adam Gray

Selv om du ikke føler behov for å gå glutenfri, gjør matlaging med grammel og blomkål denne pizzaen et lavt GI-alternativ, slik at du sparer blodsukkeret du vil få fra din kjøpte American Hot. Ved å gå til hjemmelagd, vil du også kutte ned på konserveringsmidlene og fett din typiske takeaway inkluderer som ikke-valgfrie tillegg, og du vil kunne legge på toppings som hjelper, i stedet for å skade, din innsats for å bli magert.

Viktige ferdigheter

Fotografi: Ben Backhouse

Kjenn dine løk

De fleste kaster bort for mye av vårløk, men prep kan ikke være enklere. Skyll dem under kaldt vann, og hakk deretter like over de stryke røttene for å fjerne dem. Ta ca 2 cm fra toppen, og kast deretter kniven din - hold spissen på overflaten på skjærebrettet ditt - for å kutte resten mens du matrer dem med den andre hånden.

Bruk 'blomsterkraft'

Denne oppskriften bruker blomkål til å løsne ut pizzadeigen - men det er også en god erstatning for karbohydrater andre steder. Blitz den i en matvareprosessor for å lage en sunnere erstatning for couscous og ris, eller damp den i ti til 15 minutter, og bland den så som poteter med et sprut av kokosmelk.

Velg påleggene dine

Ikke føler kyllingen? Det er mer til liv enn Hawaiian og pepperoni. Topp skorpe med røde løk for folat og kalium, eller sopp for selen og vanskelig å erverve vitamin D.

Hvorfor lage mat med ...

Gram mel

Ellers kjent som besan, grammel - laget av kikærter - er lavere i kalorier enn hvetemel, men mer ernæringsmessig tett: det er høyt i fiber, jern, kalium, mangan og vitamin B6.

Blomkål

Ofte overskygget av brokkoli, den andre cruciferous vegen som kommer i floretter, er høy i beta-karoten, quercetin og vitamin C, og ifølge en studie publisert i Molekylær ernæring og matforskning, er knyttet til redusert risiko for flere kreftformer.

Rapsolje

Rapeseed har halvparten så mye mettet fett som din ekstra jomfruolje - selv om juryn er fortsatt ute om det er viktig - men det er også verdt å lage mat med på grunn av sitt omega 3-innhold og høyt røykpunkt, som holder den stabil for matlaging.

ingredienser

For basen

 • 400 g gram mel (kikært mel)
 • ½tsp bakepulver
 • 200g blomkål, revet
 • 1sp bakket cumin
 • 1 ss koriander
 • 3 vårløk, finhakket
 • 160 ml halvskummet melk
 • Naturlig havsalt
 • Grønn pepper
 • 50 ml rapsolje

For topping

 • 300g organisk passata
 • 200g tilberedt frittgående kyllingbryst, skiver
 • 50g baby spinat blader, vasket
 • 50g fersk parmesanost

Hvordan lage

 1. Bland grammelet, bakkenskummen, bakkekorander, hakkede løkløk og revet blomkål sammen i en stor bolle.
 2. Tilsett melken og bland den til den danner en konsistent deig. Tilsett salt og pepper etter smak.
 3. Vik klangfilmen rundt bollen og la blandingen hvile i ti minutter i kjøleskapet.
 4. Når deigen hviler, fjern den fra bollen og legg den på en ren arbeidsflate. Bruk håndflaten din til å forsiktig presse deigen flatt til du har en plate om størrelsen på en liten tallerkenplate og ca. ½ cm tykk.
 5. Smør lett en flatbakke med halv rapsolje og legg deigbunnen på den.
 6. Spre et jevnt lag av passata over pizzabasen.
 7. Plasser kyllingskiver og baby spinat går over toppen av passata i et overlappende mønster.
 8. Drikk resten av rapsoljen over pizzaen og prat parmesanet jevnt over toppen.
 9. Bake i en forvarmet ovn ved 180 ° C / gass 4 i 18-20 minutter, til basen er gyldenbrun og osten i toppingen smeltes.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar