Har du fått Mama overbelastning? Lær å administrere livet bedre

Å gjøre en million ting på en gang er så i fjor. Bytt din maks-it-out tidsplan for mikrotasking

Når du er en mamma, er jonglering nesten i jobbbeskrivelsen, enten du er hjemme hos de små eller kombinere familielivet med en karriere. Så spørsmålet er, kan vi gjøre det bedre? Ikke slik at vi hoper enda mer inn i våre allerede hektiske tidsplaner, men så kan vi ta noe av trykket av? Ifølge psykologen Gladeana McMahon er det noe sant i tanken om at kvinner er bedre på multi-tasking enn menn.

"Det går tilbake til forhistoriske tider, da menn ville fokusere på jakt mens kvinner skulle bo i leiren, hvor de utviklet kompatible ferdigheter, for eksempel foraging, matlaging og omsorg for barn," sier hun. Men det moderne livet har strukket vår medfødte evne til å få ting gjort. Med 24/7 teknologi, økte jobbkrav og aldrende foreldre (så vel som små barn) å ta vare på, blir vi trukket i alle retninger. "Og å ha tatt flere oppgaver til grensen, får vi ikke lenger positive resultater . Det vi gradvis innser, er at multi-tasking ikke sparer tid - det slår faktisk bort det. Selv begrepet i seg selv er misvisende. Det ble laget for datamaskiner, som kan fungere på problemer samtidig. Men hjernen vår er ikke koblet på den måten. Ifølge forskningen fra Vanderbilt University, som brukte MR-skanninger til å overvåke hva som skjer i våre sinn når vi forsøker to oppgaver samtidig, kan vi ikke gjøre mer enn én ting til enhver tid. I stedet utsetter vi en oppgave for å starte den neste, og derfor forklarer tidshåndteringsforfatteren Dave Crenshaw multi-tasking 'switch-tasking'.

BRAIN OVERLASTING

Han anslår at vi mister rundt en fjerdedel av dagen i prosessen med å bytte. Dette er den tiden det tar deg å huske hva du forklarte til barnet ditt før du stoppet for å lese en epost, eller hvor lenge du trenger å kjøre tilbake nede for å fullføre strykejernet etter å ha resettling din skumle baby. Men når du har små barn, hvis du ikke kombinerer noen oppgaver, vil du lage Duplo tårn hele dagen i stedet for å lage mat (eller sammenligne livet ditt med vennene dine på Facebook). Og dette er tilsynelatende bra. Det er bare oppgaver som krever ekte hjernekraft som er best igjen til etter babyens sengetid, slik at du kan gi dem full oppmerksomhet.

Når du er en mamma, er jonglering nesten i stillingsbeskrivelsen

Og når det gjør, lider vår helse. 'Stress er en biologisk reaksjon på å ha for mange krav og ikke nok kapasitet til å håndtere dem,' sier Gladeana. Vi produserer stresshormonene kortisol og adrenalin, noe som gir oss en utbrudd av edgy energi, men gjør det ikke lettere å fokusere. Det gjør oss også humør og mindre i stand til å sove, noe som forårsaker hodepine og økt risiko for depresjon på lang sikt - neppe en oppskrift på et godt familieliv.

Å FINNE EN BALANS

Så hva er en opptatt mamma å gjøre? Heldigvis finnes det måter å gjøre vår naturlige trang til multi-oppgave til en enklere, stress-mindre måte å få ting gjort. Først er mikrotasking, en gjør-det-smartere teknikk som deler tiden din i håndterbare biter. "Jeg kaller det forskjellen mellom laseren og haglgeværet: å ta en veldig fokusert tilnærming til oppgaver gir deg tid til å spare, i stedet for en scattergun-teknikk som betyr at du aldri kommer til slutten av din må-gjøre-liste", sier Allison Mitchell , forfatter av Time Management For Manic Mums (£ 7,58, Hay House). "Det er forskjellig fra multi-tasking fordi du dedikerer deg til ett mål, og i bare 10 minutter. Still inn en timer og, når den ringer, flytt på noe annet. '

Skriv en liste

Allison anbefaler å skrive en liste over ting å komme seg på når du har noen få minutter til overs. "Du kan legge bort vasken eller begynne å sortere baby snaps mens babyen din er napping. Gjør hver i 10 minutter og du vil oppnå mer enn du kan tenke deg, sier hun. Hun foreslår også å lage en rota for kjedelige porsjoner for å få slutt på trykkinnuserende utsettelse - hvis det er en ting verre enn å rengjøre på badet, vet det at du fortsatt ikke har gjort det. «Vi har en tendens til å slå av jobber og sier at vi skal rydde ut i garasjen eller pakke bort barnas klær når vi har en hel dag. Men mødre har aldri en dag til seg selv, sier Allison. "Det er en regel som heter Parkinsons lov, som sier at enhver jobb utvides for å passe på ledig tid. Hvis du bruker 15 minutter til å rengjøre badet, så lang tid vil det ta. Hvis du ikke planlegger, vil den samme jobben ta deg en time. 'Derfor er det viktig å sette en tidsbegrensning, så gjør du det.

DELEGAT

Hennes andre tips er å sørge for at du delegerer til partneren din, i stedet for å bli familiens nummer én, superkompatibel multi-tasker. Fordi jo bedre du tar på en million ting samtidig, jo mer sannsynlig skal du bli saddled med dem for godt - definitivt ikke kult. Til slutt prioritere aktivitetene dine. Det hjelper å sette ting i perspektiv, slik at du kan mikromanage hverandre mer effektivt, i henhold til hvor raskt det trenger å gjøre."Jeg kaller dem" gjør nå "jobber," ved slutten av uka "jobber og" komme rundt til det "jobber - tenk matlaging, kjøp et bursdagskort og booking en ferie, sier Gladeana. De andre tingene kan vanligvis vente. Og så skjønner du ofte at det ikke var så viktig uansett.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar