Gut Check: Er du spiser nok mikrober?

Innholdsfortegnelse:

Gut Check: Er du spiser nok mikrober? - øVELSER 2023
Gut Check: Er du spiser nok mikrober? - øVELSER 2023
Anonim

Når du handler, tar de fleste sjelden hensyn til hvor mye maten de kjøper fremmer mangfoldet av tarmmikrober. Dette kan være en alvorlig feil. Trener snakket med Tim Spector, professor i genetisk epidemiologi ved King's College London og forfatter av The Diet Myth, om viktigheten av mikrober til helse.

Hvordan påvirker mikrober vår helse?

Nitti og ni prosent av dem er i tynntarmen. [Ved testing] når vi har fratatt dyr av dem, utvikler de ikke et normalt immunsystem eller en hjerne, og de kan ikke fordøye mat. Generelt for vår helse, jo mer forskjellige arter du har, desto sunnere er tarmene dine, og jo mindre sannsynlig er det at du har sykdommer.

Hva er god mat for å fremme mangfold?

Nøkkelen er et mangfoldig utvalg av høyfibre matvarer. Det finnes to typer - en som bare gir dem den grunnleggende fiberkemikalien som inulin, og det er i mange rotgrønnsaker som artisjokker, purre, løk og hvitløk. Deretter har du en rekke matvarer som har kjemikalier kalt polyphenoler, som ofte kalles flavonoider. Vanligvis har høyfargede bær og frukt polyfenoler, som røde druer. Nøtter og frø er også høye i polyfenoler. Da har du også fått probiotiske matvarer. Live yoghurt, kefir, surkål, kimchi, orientalsk mat og gjæret soya.

ANBEFALT: En Killer Kimchi Oppskrift fra YO! Sushi Chef Chef

Hvis du spiser alt det, maksimerer du sjansene dine for å ha gunstige bakterier som vi synes å være å finne igjen og igjen i sunne, passformige mennesker - og ikke i usunn, ufysiske mennesker.

Har moderne dieter skadet vårt mangfold av mikrober?

Sammenlignet med mennesker som bor mer i naturen i Afrika og Sør-Amerika, har vi mistet rundt 30% til 40% av våre arter permanent, på grunn av antibiotika og spiste behandlet mat. Vi har en tendens til å ha mindre mangfold på platene våre. Våre forfedre vil trolig ha 500 forskjellige typer planter og dyr i året; vi har kanskje 20 eller 30.

Så behandlet mat er dårlig for gut helse?

Ja, ikke på grunn av fett og sukker, men på grunn av mangel på fiber og de ekstra kjemikaliene. Å ha et balansert kosthold, selv om det er et fettfattig kosthold, synes å være veien fremover. Middelhavet eller japanske dietter er de eneste som har vist seg å være sunne. Faktisk følg de japanske løpere - spis stinkende gjæret soya …

Populært emne