Greg Rutherford: "Inntil jeg var 23, ville jeg aldri ta min topp"

Innholdsfortegnelse:

Greg Rutherford: "Inntil jeg var 23, ville jeg aldri ta min topp" - øVELSER 2023
Greg Rutherford: "Inntil jeg var 23, ville jeg aldri ta min topp" - øVELSER 2023
Anonim

Du har vunnet olympiske, verdens, europeiske og Commonwealth gullmedaljer - noe bare fire andre britiske utøvere har oppnådd. Hva motiverer deg til å fortsette å komme tilbake?

Jeg elsker bare å vinne. Jeg vet at det kan høres feil, men du har ikke veldig lenge på denne jobben. Jeg har nettopp blitt 30 og jeg vil oppnå så mye at jeg blir synonym med arrangementet jeg gjør, som Jonathan Edwards og Daley Thompson. Du må vinne flere ting over lang tid for å kunne gjøre det. Jeg er ikke gammel i livets store plan, men i sporet er jeg nå en gammel mann. Så jeg vil oppnå litt mer og deretter hoppe skip.

Hvordan psykiserer du deg selv for en stor begivenhet?

I utgangspunktet må du ha en iboende tro på at du kan oppnå det du ønsker å oppnå. For rundt 16 år siden trodde jeg at jeg ville bli en profesjonell idrettsutøver. Du må ha det selvtillit fordi ingen andre skal fortelle deg at du vil bli en olympisk mester eller gjøre det harde arbeidet for deg. Selv da jeg ble skadet i Rio, hadde jeg fortsatt en medaljeforestilling - bare fordi jeg ikke skulle la det ikke skje.

Fans ser deg i de øyeblikk av herlighet, men er det mørke dager?

Lavene er svært lave. Du kan føle deg utrolig da neste dag du river en muskel og alt det harde arbeidet må starte igjen. Rehabbing en skade er ikke morsomt.

Tre uker før OL i Rio rev jeg en av mine adductors. Så jeg bestemmer enten ikke å gå eller jeg jobber gjennom det og gjør alt jeg kan for å utføre. Det var derfor jeg var så skuffet etterpå fordi hvis jeg hadde vært 100% passformet, er det det "hva hvis" øyeblikk. Jeg vant bronse, men kunne jeg blitt en dobbel olympisk mester? I hodet mitt vil jeg alltid tro at jeg kunne vært.

Du har ikke alltid vært komfortabel med kroppen din. Er kroppsproblemer vanlig blant idrettsutøvere?

Det er visse organer som reagerer veldig godt på trening og folk får inn i fantastisk form. Men jeg må jobbe veldig hardt for å komme inn i denne formen. Kroppen min og min genetikk vil bare at jeg skal være feit, det virker.

Jeg har gjort en DNA-test, og jeg vet at hvis jeg ikke trener, legger jeg vekten lett fordi jeg er veldig karbomsensitiv. Jeg tilbrakte min unge karriere veldig bevisst på det. Inntil jeg var 23, ville jeg aldri ta min topp fordi jeg ville se deg rundt og sammenligne meg med andre idrettsutøvere. Bare senere utviklet jeg ferdighetene og utdanningen til å spise bedre. Men det er noe mange mennesker håndterer og gjemmer seg.

Er det sant at du har et hopphull i hagen din?

Ja! Jeg tror ikke mange har tatt det til det ytterste av å ha et hopp i sin hage, men jeg dro dit. Det var en utfordring for min far som er en byggmester, men han sa, "Ja, det kan jeg gjøre". Vi fikk det IAAF-akkreditert, så jeg har vært med en konkurranse for barna i Milton Keynes, og neste år kan jeg være vert for en skikkelig konkurranse, som er fantastisk.

Hva er dine viktigste treningsøvelser for eksplosiv kraft?

Det er to heiser jeg utfører minst tre ganger i uken: strømrensinger og boksoppstopp. Jeg deler alltid videoer av dem på sosiale medier, og jeg har blitt ganske bra på dem.

Treningsvideo: En av de kuleste tingene jeg noen gang har gjort i treningsstudioet. 1-trinns enkeltbenkasse hopper på en 57 tommer (145 cm) boks. Virkelig fornøyd med dette. Du vil legge merke til at jeg har spaltet to videoer sammen for å få en god visning av turen inn og hoppe. Du vil se @amypejkovic vises i andre halvdel (jeg ville ikke at folk pekte det ut hele tiden). Jeg setter også pris på whoop fra @goldiesayers% uD83D% uDE0A #fitness #gym #Nike #training #power

En video skrevet av Greg Rutherford (@gregjrutherford) på

Du vil også se meg gjøre rydder, dødløfter, knebøy og hoppeklubben som forberedelse til en heis fordi det hjelper å komprimere ryggen min - på en god måte - før jeg løfter tungt.

Hvordan har kostholdet ditt endret seg gjennom årene?

Jeg liker å være skikkelig, magert og sunn, og for meg er et høyt protein, høyt veg, lavt karbo diett hva kroppen min reagerer på. Men folk bør ikke besatt av dietter. Jeg tror ikke på kjeppbevegelser eller den neste store tingen. Jeg har også nå kyllinger og ender hjemme fordi jeg spiser så mange egg. Jeg har ikke kjøpt egg nå i seks til åtte måneder. Og eggene smaker så mye bedre - de er utrolig.

Uventet: Selvbiografien av Greg Rutherford (Simon & Schuster) er ute nå, priset £ 20. Kjøp på amazon.co.uk

Populært emne