De største øyeblikkene i brytingens historie

8. århundre f.Kr.

De første OLene finner sted i det antikke Hellas: den nøyaktige datoen er omstridt, men de tidlige turneringene er kjent for å ha inkludert bryting. Ingen treffer, gouging eller biting er tillatt, og poeng er scoret for å få motstanderen til å berøre bakken eller tvinge ham til å trykke på innsending.

1520 AD

Under et møte i Flandern for å styrke anglo-franske relasjoner, frykter fransk konge Francis jeg Englands egen Henry VIII i en vennlig utstillingskamp og klarer å kaste ham, til tross for at han er mindre og lettere.

1830 e.Kr.

En atten år gammel Illinois bryter, kalt Abraham Lincoln, som allerede er en mester i den populære catch-as-catch-can-stilen, tar på seg lokale tøffe og fylkesmester Jack Armstrong. Lincoln vinner, men en kamp kjemper i mengden - en vanlig forekomst i brytingens tidlige dager.

1948 e.Kr.

Karl Gotch konkurrerer om Belgia i OL i 1948, og fortsetter deretter å bli den første vellykkede amatørbryteren for å gjøre overgangen til profesjonell (dvs. falsk) bryting.

1988 AD

Russisk Alexander Karelin, allment betraktet som den mest dominerende bryteren noensinne, vinner sin første av tre olympiske gull, sparker av en vinnende strikke som varer i seks år. Han legger sin suksess ned til å løpe gjennom brysthøye snowdrifts, noen ganger bærer en stor logg.

1996 AD

Amerikansk bryter Kurt Angle tar tungt gull i Atlanta-OL. I 1998 ble han med i World Wrestling Federation, og sparket av en trend for lovlig vellykkede amatørbrytere som ble med i pro-rangene.

2004 AD

Fan favouriite Brock Lesnar forlater WWE. Han begynner å trene i MMA og har sin debutkamp i 2007. Lesnar er planlagt til å kjempe mot UFC heavyweight-mester Randy Couture for tittelen den 15. november.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar