Regjeringen kunngjør plan om å doble gratis barnehagepenning

David Cameron skal tilby kvalifiserende foreldre 30 timers gratis barnepass i uken, dobling av dagens godtgjørelse

Regjeringen har kunngjort at det er å doble de gratis barnehagene som er tilgjengelige for foreldrene, fra 15 timer i uken til 30 for tre og fireårige.

For tiden har alle tre og fireårige i England rett til 570 timer gratis tidlig utdanning eller barnepass i året.

Childcare Bill, annonsert i forrige ukes dronningens tale, ville doble dette for å jobbe foreldre med en husstandsinntekt på mindre enn £ 150.000. Det er imidlertid ikke klart hvor mange timer du må jobbe for å kvalifisere.

Men er regjeringsbygningen opp til en massiv finansieringsmangel?

Neil Leitch, administrerende direktør i førskoleinlæringsalliansen, sa: "Vi er hjertelig velkommen til nyheten om at regjeringen vil lansere en formell gjennomgang av børnepasningsfinansieringsrenten i år.

"Som sagt, som med alle ting, er djevelen i detalj.

"Gitt at barnehageutvidelsesplanene har blitt kostet på bare 350 millioner pund i året - et tall som vår forskning antyder er rundt et fjerdedel av det som faktisk trengs - vi er opptatt av at regjeringen fortsatt betydelig undervurderer omfanget av eksisterende finansieringsmangel .”

>> Finn ut mer råd om dine barnepassalternativer

Ledende ekspert og grunnlegger av foreldringsvalg, Sarah-Jane Butler, som har jobbet med ulike regjeringens politiske grupper som har som mål å forbedre barnehagen nasjonalt, kommenterte:

"Jeg tror ideen gir et godt overskrift, men selv nå er 15 timers barnepass tilgjengelig ikke akkurat som barnehager og barnehage kan ikke gi kvalitet og sikkerhet foreldre og barn fortjener for det beløpet Regjeringen gir. Så foreldre skal ikke bli villedet. Det vil fortsatt være kostnader å betale.

"I tillegg er det også spørsmålet hva gjør man for barn under tre år? Når kvinner ser etter å gå tilbake til arbeid etter barselsorlov, er en av de største faktorene kostnaden for barnepass. Å ta tre år ut av arbeidsmarkedet kan få stor innvirkning på hjemmefinansene og karriereutsikter. "

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar