Fikk du en London Marathon Ballot Spot? Her er hva du bør gjøre før januar

Innholdsfortegnelse:

Fikk du en London Marathon Ballot Spot? Her er hva du bør gjøre før januar - øVELSER 2023
Fikk du en London Marathon Ballot Spot? Her er hva du bør gjøre før januar - øVELSER 2023
Anonim

London Marathon finner sted i april hvert år, og hvert år starter folk opplæring for arrangementet i den første uken i januar. Det er en helt rimelig ting å gjøre, fordi det gir deg nesten fire hele måneders løp - nok tid til selv komplette nybegynnere å gjøre seg klar til å kjøre 42,2km - samtidig som du også kan nyte festivalen uten å bekymre deg for trening.

Før vi fortsetter, bør vi understreke at vi ikke kommer til å kreve at du går teetotal denne julen hvis du kjører London Marathon (eller en annen vårmaraton), og vi skal heller ikke foreslå at du begynner å hamre ut 80km uker i desember når alle andre fester.

Det vi skal gjøre, er imidlertid forsiktig å foreslå noen ting du kan gjøre i år for å gjøre deg godt forberedt på å starte din fulle maraton trening plan i januar. Og med "vi", mener vi virkelig Steve Vernon, trener for Team New Balance sine elite distansløpere og en internasjonal langrenns- og fjellløper, som vi ba om noe råd.

Hva er de viktigste fordelene med å starte prep for London Marathon før januar?

"Å starte tidlig betyr ikke nødvendigvis at du må starte din spesifikke maraton trening," sier Vernon, "men det gir deg muligheten til å bygge noe grunnfit, slik at du er i en god posisjon til å starte i det nye året.”

Hva skal marathonløpere gjøre i desember?

Vi spurte Vernon om å bryte ned hans råd for desember trening for forskjellige typer løpere. Først oppe - folk som ikke kjører for øyeblikket og ikke har taklet en maraton før.

"Desember skulle være å bli vant til å løpe, og hvis du ikke har gjort noe før, må dette være en veldig enkel oppbygging av to til tre løp i uken," sier Vernon.

"Det er tilrådelig for de fleste nybegynnere å starte med en løp / tur. For eksempel, ti ett minutt jogger med ett minutts gange mellom hver jogge i totalt 20 minutter. Etter å ha gjort dette for den første uken kan du gå videre til fem to-minutters jogger med et minutts gange mellom dem i den andre uken. Ved utgangen av desember bør du sikte på å løpe i 20-30 minutter kontinuerlig. "

Hvis du allerede kjører en eller to ganger i uken, men aldri har gjort en maraton, er rådene å fokusere på å øke lengden på løpene dine i desember for å bygge opp så mye tid på føttene som kreves av maratonutdanning.

"Begynn å introdusere lengre løp en gang i uken," sier Vernon. "Avhengig av hvilken bakgrunn du kjører, kan du sikte på å legge til en kilometer [eller 1,5 km hvis du foretrekker] eller ti minutter i uken. På denne måten vil du starte det nye året med fordelen av å ha gjort litt lengre løp. "

Hvis du er en vanlig løper, vil du allerede være godt betinget for å starte en marathon treningsplan - du kan til og med ha tatt avstanden i det siste - men det betyr ikke at du ikke bør legge til noen spesifikke mål for desember opplæring.

"Elite-idrettsutøvere jeg trener, starter alltid sin maratonoppbygning i god 10K-form, så jeg vil ofte finne et løp for at de skal målrette før de starter det konkrete maratonarbeidet, sier Vernon.

"Kjører en rask 10K som fører inn i det nye året, vil også øke din selvtillit og få maraton tempo til å virke lett."

ANBEFALT: 12-ukers 10k treningsplan for en PB

Desember er tradisjonelt en tid med store fester og forbruker store mengder mat - bør maratonløpere skala deres festlige muntre tilbake litt?

"Jeg synes moderering og konsistens er nøkkelen! Det er ikke noe galt med å nyte julen, men hvis det betyr mangler trening og legger stor vekt på det, setter det ikke deg i en ideell posisjon for å starte maratonplanen din, sier Vernon.

Planlegg de sosiale arrangementene slik at du fortsatt kan nyte dem, men også passe i trening. Det er også mange feil og sykdommer rundt på julen, så ta forholdsregler for å holde seg i god helse. "

ANBEFALT: 10 ting du bør vite om influensa

Er det noen spesiell type løping du bør fokusere på før januar?

"Enkel kjøring er greit," sier Vernon. "Marathon er en utholdenhet og tiden på føttene er den største faktoren, så det er jevn å kjøre og bygge opp varigheten av løpene dine er det viktigste du kan gjøre på dette stadiet."

Oppdrag å registrere seg for å forberede seg på London Marathon

En annen ting du kan vurdere å gjøre før årsskiftet for å gjøre deg klar til London Marathon, er å registrere deg for et par kortere løp i begynnelsen av 2018.

Kjører andre løp vil ikke være i stand til å matche de intense kravene til maraton, eller den økte atmosfæren i London Marathon spesielt, men det vil hjelpe deg å bli vant til å løpe i en mengde og løpedagens opplevelse - ingen mener hvor lenge køene til toaletter er før en løpende hendelse til de opplever det førstehånds.

ANBEFALT: De beste britiske løpende hendelsene

Den beste måten å starte er med en 5K løp, og den beste 5K kjører for å bli involvert med parkruns. De er gratis, ukentlig, veldig avslappet, og det vil nesten sikkert være en ganske nær hjemmet ditt.

For en 10k er det best å legge inn en begivenhet som finner sted tidlig i februar. Vår toppvalg for folk som bor i eller rundt London er Cancer Research UK London Winter Run, som finner sted søndag 4. februar 2018.Du kommer til å kjøre på lukkede veier i sentrum av London - alltid en godbit - og det er den perfekte motivasjonen for å komme deg gjennom den tøffe, kalde første treningsperioden i januar.

Nøkkelforberedende løp er et halvmaraton, som du bør prøve å løpe i midten av mars. Å takle en halvmaraton fire til seks uker før den store vil gi en god ide om hvor godt trening din går, og hvilken tid du kanskje kan målrette mot i full maraton.

Reading Half Marathon er søndag 18 mars 2018, fem uker før London Marathon, og rundt 15 000 løpere deltar i det, så du vil oppleve å løpe i en stor mengde. Det har også bonusen til en stor finish i Madejski-stadion, hvor det burde være en anstendig mengde å muntre deg hjem.

Populært emne