Å gi Veg spennende navn gjør flere mennesker spiser mer av det

Å gi Veg spennende navn gjør flere mennesker spiser mer av det - øVELSER 2023
Å gi Veg spennende navn gjør flere mennesker spiser mer av det - øVELSER 2023
Anonim

Når barn nekter å spise sine greener, er det en rekke taktikker foreldre kan ansette for å tvinge problemet. Enten det som foregår gaffelen som inneholder grønnsakene, er et fly, eller dystre trusler om et puddingforbud for de som spyr brokkoli.

Du ville håpe at de fleste voksne ikke ville kreve slike cajoling å spise sine grønnsaker - de er jo deilig. En undersøkelse av veldedighet Diabetes UK i denne uken viste imidlertid at 66% av britiske voksne spiser tre eller færre porsjoner frukt og grønnsaker om dagen, så tydeligvis er vi alle barn som trenger litt ekstra motivasjon.

Heldigvis kan svaret ha kommet i form av ny forskning fra Stanford University, som fant ut at det var mer spennende å gjøre grønnsaker spennende.

Forsøket merket grønnsaker i fire forskjellige stiler.

  1. Grunnleggende: "gulrøtter"
  2. Sunn restriktiv: "gulrøtter med sukkerfri sitrus dressing"
  3. Sunn positiv: "smarte valg vitamin C sitrus gulrøtter"
  4. Overbærende: "Twisted Citrus-glasert gulrøtter"

Grønnsakene som tilbys roteres gjennom hele uken, som de "overbærende" kodene som inkluderte "søte sizzlin" grønne bønner og sprø shallots "," dynamitt chili og tangy lime-krydret rødbeter "og" vriket hvitløk-ingefær butternut squash kiler ".

Hvordan du vri en squashkile forblir uklar, men de sexy navnene virket. Overbærende navn forårsaket hos 25% flere mennesker å velge vegen sammenlignet med grunnnavnet, 41% flere mennesker enn den sunne restriktivt etiketten og 35% flere mennesker enn det friske positive navnet.

Navnene økte ikke bare hvor ofte folk valgte grønnsakene, de økte også hvor mye de tjente seg selv, selv om maten bak navnet var identisk. Folk forbruket 16% mer av overbærende veg sammenlignet med sunn positiv, 23% mer enn grunnleggende og 33% mer enn sunn restriktiv.

Teamet bak studien sa at de fleste er motivert av smak når de plukker maten, noe som virker rimelig nok, og at sunne valg har blitt forbundet med å være mindre velsmakende.

Det er tydeligvis et problem, så forhåpentligvis alt det vil ta for å se at mange flere får sin fem-dag er et utbredt vegetabilsk rebrand. Det eller slapper av en smak av krydder på vegen din, fordi det synes å være det de gjør på Stanford, og det høres ganske godt ut til oss.

ANBEFALT: Smoky Sichuan Aubergine Oppskrift

Populært emne