Hvordan endelig komme over frykten for ikke å være god nok

Ingen har perfekt selvtillit, selv om vi alle ville elske det. Men ikke slå deg opp. Slik kommer du over frykten for ikke å være god nok.

Vi lever i en verden som bare er giftig for hele vårt selvtillit. Vårt samfunn forteller oss at vi må se på en bestemt måte, handle på en bestemt måte, tjene mye penger og være populært å føle seg godt om oss selv. Men gjett hva? Det er en haug med crap.

Hvis du vil komme over frykten for ikke å være god nok, starter alt med deg. Og hva jeg mener med det er at alt starter i hodet ditt. Du ser alt er subjektivt. Og hvordan du føler om deg selv, ble alle bygget i tankene dine basert på hvordan du tror du måler opp til forventningene til andre mennesker. Det kan være foreldrene dine, din religion, din gruppe eller bare media.

Hvordan komme over frykten for ikke å være god nok

Selv om vi ikke tenker på det på denne måten, er frykt vanligvis bare en illusjon. Det er noe som vårt sinn har skapt som faktisk kan være irrelevant. Frykten for ikke å være god nok er ikke annerledes. [Les: Bygg din selvtillit - 35 morsomme ting å fortelle deg selv]

Hvis du har opprettet den frykten, kan du også opprette den. Selv om du var programmert til å tenke på den måten av andre, må du vite at du fortsatt har muligheten til å endre den. Så her er noen tips for hvordan du kommer over frykten for ikke å være god nok.

# 1 Prøv å forstå hvorfor du føler den måten. Ok, så hvor kom denne følelsen av lav selvverdighet fra? Bare fordi du tror du ikke er verdig, betyr det ikke at det er sant. Har foreldrene fortalt deg dette? Ble du mobbet som barn? Hvorfor føler du deg slik?

Når du forstår hvor tankene kom fra, kan du begynne å rase på hvorfor disse negative bildene av deg selv er falske. Men du må starte her.

# 2 Søk hjelp. De fleste kan ikke gjøre dette alene. Det tar en enorm mengde selvrefleksjon og følelsesmessig intelligens for å kunne undersøke deg selv og se på tankene dine objektivt. Ideelt sett bør du nok få hjelp av en trent terapeut.

Men ikke alle har den luksusen av en eller annen grunn. Så, hvis du ikke gjør det, så spør minst en venn om å hjelpe deg. Våre venner elsker oss, så de vil mest sannsynlig være villige til å hjelpe deg med å elske deg selv også. [Les: Hvordan selvrespekt påvirker deg og forholdene du har]

# 3 Oppdag livets formål og lidenskap. Noen ganger har folk frykten for ikke å være god nok fordi de nettopp ikke har funnet sitt livsformål - eller en lidenskap som de kan forfølge. Stol på meg, du trenger ikke å være den neste Oprah eller president i USA for å gjøre en forskjell i denne verden.

Vi har alle våre unike gaver og lidenskaper. Så det er på tide å utforske din. Når du oppdager dem, kan du fokusere på å kanalisere dem inn i en karriere eller en hobby. Dette vil gi deg mye tilfredshet om deg selv. [Les: Behovet for hensikt i livet - 5 virkelig store ting det kan gjøre for deg]

# 4 Tilgi deg selv. Vi har alle gjort ting i fortiden som vi angre. Så, hvis du føler den måten, er du ikke alene. Men noen ganger føles det som om vi er alene. Vi ser tilbake og spør hvorfor hakken vi gjorde eller sa noe. Og vi skulle ønske vi kunne ta det tilbake. Men det kan vi ikke.

Alt vi kan gjøre er å tilgi oss selv. Som Maya Angelou sa, "Når du vet bedre, gjør du det bedre." Så, du må virkelig tilgi deg selv. Hvis du ikke tilgir deg selv, vil du ikke elske deg selv. Og hvis du ikke elsker deg selv, så kan du aldri komme over frykten for ikke å være god nok. [Les: Oppnå selvaksept - 10 små trinn for en stor forandring]

# 5 Ikke prøv å være perfekt. Og jeg gjentar ... slutte å prøve å være perfekt! Først og fremst er det ikke noe slikt som perfeksjon. Det er en myte. Det eksisterer bare ikke. Det som er perfekt for meg, er ikke perfekt for deg. Og det som er perfekt for deg, er ikke perfekt for den neste personen.

Så, slutte å prøve å oppnå fullkommenhet, fordi du aldri vil. Du kan ikke oppnå noe som ikke eksisterer. I stedet fokusere på fortreffelighet og lidenskap. Gjør ditt beste. Fokus dine lidenskaper.

# 6 Stopp å sammenligne deg med andre mennesker. Det er så lett å sammenligne andre - vi gjør det alle. Men dette er bare å legge til din frykt for ikke å være god nok. Fra utsiden ser alle ut som de har alt sammen. Og hvis du faktoriserer i sosiale medier, vel, kan folk skape stort sett enhver persona de vil ha. Men det betyr ikke at det er ekte.

Så, slutte å sammenligne deg selv. Men hvis du gjør det, sammenlign deg med folk som er verre enn deg. Ikke fordi du er grusom, men fordi den legger i perspektiv alt det du må være takknemlig for. Stol på meg - det er alltid mange mennesker som er verre enn deg. [Les: Hvordan slutte å være sjalu på andres suksess]

# 7 Fokus på dine sterke sider. Når vi er redd for ikke å være god nok, fokuserer vi bare på svakhetene våre. Men vi har alle styrker! Sett deg ned og skriv ned i en journal alle dine gode kvaliteter. Er du en god forfatter? Bra på datamaskiner? Kan du synge veldig bra? Hva gjør du det er din spesielle gave?

Når du vet hva det er, fokuser du på dem. Ignorer alle de tingene du er usikker på. Jeg vet, jeg vet, lettere sagt enn gjort.Men alt som trengs, er litt bevisst innsats for å børste disse negative tankene. [Les: 18 måter å ha høy selvtillit og begynne å vinne på livet]

# 8 Visualiser og gjør avfirmasjoner. Dette kan høres ostlikt for noen mennesker, men det virker virkelig. Tallrike forskningsstudier har vist kraften i visualisering. Faktisk bruker olympiske og profesjonelle idrettsutøvere det hele tiden for å nå sine mål. Så ta litt tid til å visualisere deg selv og ditt liv slik du vil at den skal være.

Hvis du ikke er en visuell person, så prøv noen bekreftelser. Skriv ned positive uttalelser om deg selv, og gjenta dem om og om igjen. Gjør dette til en vane. Gjør det hver dag, så ofte som mulig. Dette vil bokstavelig talt re-wire og reprogrammer hjernen din, og til slutt blir det ditt nye tankemønster.

[Les: Hvordan bygge selvtillit - 16 måter å innse at du virkelig er verdt det]

Du trenger ikke å leve med frykten for ikke å være god nok. Vet du hvorfor? Fordi du er god nok. Du trenger bare å få deg til å tro på det.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar