Få mentalt sterkere: 10 måter å oppgradere hjernen din på

Få mentalt sterkere: 10 måter å oppgradere hjernen din på - øVELSER 2023
Få mentalt sterkere: 10 måter å oppgradere hjernen din på - øVELSER 2023
Anonim

Slå på treningsstudioet mer

Å gjøre det rette er lettere hvis du gjør det til en vane. Forskning fra amerikansk nevrolog dr. Ann Graybiel viser at nevrologisk aktivitet i hjernen som er ansvarlig for vaner, utløses i begynnelsen (cue) og slutter (belønning) til en vane. Under vanen går hjernen på autopilot. Plasser treningssettet ved døren (køen) og nyt en smoothie etter trening (belønningen), og du vil gå videre til en vanlig morgenmassasje rutine (vanen).

Drikk mindre sprit

Ta bedre beslutninger ved hjelp av implementeringsintensjoner. Formulert av psykologen Peter Gollwitzer, ligner disse om / da planer: 'Hvis jeg blir tilbudt en drink, så bestiller jeg en halv pint'; 'Hvis jeg fortsatt er i puben klokken 21, drikker jeg vann'. De overstyrer automatisk skrøbelige intensjoner.

Arbeid smartere

Willpower er en endelig ressurs. I en studie fra 1998 i Journal of Personality and Social Psychology fikk enkelte fag å spise informasjonskapsler mens andre ble fortalt å motstå dem. De ble deretter satt en tøff arbeidsoppgave i form av et geometrisk puslespill. De som motstod kakene ga opp 12 minutter tidligere. Willpower, som en muskel, blir utmattet fra overbruk, slik at du takler dine hardeste oppgaver før lunsjtid eller i begynnelsen av uken.

Kjør videre

Hemmeligheten til å danne gode vaner er å starte lite, ifølge Stanford Universitys dr. BJ Fogg (tinyhabits.com). "Hvis du ikke gjør oppførelsen liten, vil du nesten absolutt ikke skape en daglig vane," sier Fogg. Hans metode innebærer å starte små for å frigjøre positive følelser gjennom suksess, og forankre din vane til en eksisterende rutine. Fogg startet en vane ved å gjøre to press-ups hver gang han peed. Nå gjør han 100 press-ups om dagen. Begynn en løpende vane ved å sette trenerne dine på i begynnelsen av hver lunsjpause. Fortsett deretter å løpe opp en gate og begynner gradvis å gå videre. Din løp vil raskt bli absorbert i din daglige rutine.

Spis bedre lunsjer

Endring av lunsjmiljøet kan forbedre matvalgene dine. En studie fra Duke University i USA i 2005 viste at 45% av vanene blir gjentatt på samme sted. «De fleste innser ikke at årsaken til at de spiser fastfood til lunsj, er at de handler om de som har sin daglige rutine, synet og lukten av maten eller plasseringen de er i, sier professor i psykologi Wendy Wood. Å spise et måltid i en kantine i stedet for på ditt snack-vennlige skrivebord eller styre lunchtidens spasertur fra den raden av takeaways vil knuse de dårlige vanene.

Øk selvdisiplin

Å utøve regelmessig - ikke sporadisk - vil automatisk oppgradere din selvregulering, eller med andre ord din evne til å overstyre uønskede svar. Regelmessige trenere gjorde færre impulsmuligheter, mistet temperamentet færre ganger, så mindre på TV, savnet færre avtaler og gjorde enda mer oppvask, ifølge en studie fra 2006 i British Journal of Health Psychology.

Tenk tydeligere

Noen gang lurt på hvorfor Barack Obama bare har grå eller blå drakter? «Du må fokusere din beslutningsprosess,» sa han en gang. "Du kan ikke gå gjennom dagen distrahert av trivia." Han har rett: En amerikansk studie viste at fag som ble bedt om å ta mange små beslutninger på et spørreskjema, gjorde flere feil i etterfølgende beregningstester. Hopp over smålige hverdagsvalg, for eksempel hvilke sko som skal ha på seg eller hvilken smak av yoghurt du skal kjøpe, og du frigjør mental båndbredde for å overveie viktige ting.

Handle fornuftig

En studie fra Brigham Young University i USA viste at kunder med økt følelse av balanse automatisk valgte et mellomromsprodukt fra en rekke alternativer. "Hvis du er noen som pleier å overskride … kanskje du burde vurdere å handle i høye hæler," sier studieforfatter professor Jeff Larson. Heldigvis er hælene ikke strengt nødvendige: forskerne oppnådde sine resultater ved å spørre kjøpere å ta kjøpsbeslutninger mens de lente seg tilbake på to ben på en stol eller mens de sto på en fot. Studien antydet at balansen er "metaforisk knyttet i sinnet til begrepet paritet". Prøv noen fysiske balanseringsøvelser når du handler, og du vil instinktivt være mer psykisk balansert også.

Spar mer penger

Sendhil Mullainathan, en Harvard-økonom og medforfatter av knapphet: Hvorfor har for lite midler så mye, mener at økonomiske problemer fører til kortsiktige tunnelvisjoner, noe som betyr at vi sliter med å se bort fra dagens nåde og ødelegge besparelsesstrategier. 'Skarphetspsykologien engrosserer oss bare i våre nåværende behov,' sier Mullainathan, hvis studier har vist at pengene bekymringer kan føre til en IQ-dråpe på 13-14 poeng. For å overvinne de dårlige vanene i din pengeproblemerte hjerne, foreslår han at du sparer penger ved å sette opp et standard system som automatisk sipper av litt hver måned - betrakt det som en "elektronisk vane". Mullainatans studier viser også at økonomisk trygghet løfter dine problemløsende ferdigheter, slik at du automatisk oppgraderer hjernekraften din samt bankkontoen din.

Snack mer sunt

Du kan mestre dine ønsker ved å bygge nye nevrale veier, ifølge Loretta Breuning, forfatter av Meet Your Happy Chemicals (lorettabreuning.com).Nevrale veier kan bygges av "belønninger", som fett og sukker i sjokolade, som frigjør gode kjemikalier, men de kan også utvikles gjennom repetisjon. "Hvis du gjentar en ny oppførsel i 45 dager, vil strømmen i hjernen din begynne å svinge ned den nye banen du har opprettet for det," sier Breuning. Begynn å spise en håndfull nøtter når du ønsker en matbit, og du vil snart ha buktende nevrale superhighways som alltid likner snacktid med sunne, proteinrike nøtter.

Populært emne