George North: Fra "gangly" speedster til formidabel vinger

Tre hjernerystelser i løpet av fem måneder truet med å bringe George North plass i september i Rugby World Cup, men etter omfattende rus, gjenoppretting og en bekreftet inkludering i Waless trening på 47 mann, er den 23 år gamle satt til å spille en nøkkel del i det som vil være en fryktet og motivert side.

Hans forpliktelse til å ikke stoppe å spise samt ubøyelige treningsøktene ved hjelp av eskalert tetthetstrening (EDT) har sett Nord vokse til en hybridvinger, som kombinerer rå fart med utrolig styrke og størrelse, noe som gjør ham til en stor trussel mot likeså vertene England - hvem han Jeg kommer til å møte Waless andre kamp i turneringen.

Når Nord og Sam returnerer i slutten av august fra sommeropplæringsleiren, blir trukket ned til 31, etterfulgt av hjemme og bortoppvarmende kamper mot Irland og et endelig oppvarmingsspill mot Italia den 5. september.

"Spillerne vil møte et tøft par måneder med intensiv trening," sa Wales-lederen Warren Gatland ved kunngjøringen av den første 47-mannsposten. "Jeg kan forsikre alle at de ikke er ferieleirer.

"Vi legger stor vekt på kondisjonering og forberedelse i 2011, som fungerte bra for oss, og vi ønsker å trekke det opp igjen denne gangen," sa Gatland, etter å ha ledet Wales til semifinalen i den siste verdensmesterskapet i New Zealand. 'Vi tror jo lenger vi er sammen, desto bedre vi utfører, og denne sommeren av forberedelsene vil gi oss alle muligheter til å være på sitt beste å komme til Rugby World Cup.'

MF snakket med Nord for å få et innblikk i hans svimlende utvikling, sammen med sin gjenoppretting fra flere hodeskader og hva denne sommeren holder for Wales i oppbyggingen til VM.

Hvordan forvandlet du kroppen din til å håndtere hardhetene i rugby?

Jeg var alltid høy og gangig. Da jeg dro hjem for å spille college rugby var jeg 6ft 3in [1.9m] og 80kg, som sammenlignet med nå - jeg er 6ft 4in [1,93m] og 106kg - er helt annerledes. En av de viktigste tingene som hjalp meg med å sette størrelsen på var konstant å spise. Jeg visste at jeg trengte å sette på størrelse for å konkurrere på dette nivået, så jeg spiste til og med når jeg var full og fulgte en streng diett med høyt protein og karbohydrater. Folk sjener ofte bort fra karbohydrater fordi de tror det setter på seg dårlig vekt, men når du prøver å legge vekt på og trene ikke, trenger kroppen din all den ernæringen den kan få.

Hvilken type trening har du planlagt for sommeren som forberedelse til VM?

Vi går først til Sveits for høyde-stimulus hvor trening vil være relativt lav intensitet. Vi kaller det 'tog lavt, lev høyt'. Så går vi til Qatar rent for varme stimulus. Vi snakker mye om kryoterapi, og vi har gjort det i noen år nå, men motsatt av kulde er varmen i Qatar. Hvis vi kan overleve den varmen og fungere godt, vil den bringe det beste ut i oss. Deretter går vi tilbake til Polen [for å bruke kryoterapi-kamre for å øke utvinningen] i ti dager for å refokusere og friske opp klar for første kamp i VM.

Hvilke sikkerhetsforanstaltninger, hvis noen, har du satt på plass for å beskytte mot hjernerystelse?

Jeg har ikke gjort noe spesielt. Folk snakker om beskyttende hodeplagg, men scrumcaps tar bare effekten av eventuelle kollisjoner. De forhindrer ikke hjernerystelserisiko, noe som kommer fra hjerterytmen i hjernen i skallen. Du kan styrke dine nakke muskler for å redusere den whiplash effekten - ligner på hvilken formel en sjåfører gjør for å håndtere G-force når du raser - og gjør mye rehab rundt nakken og skuldrene for å holde alt solidt, men jeg har ikke gitt det spesiell oppmerksomhet.

Hvilke sider er blant de sterkeste på VM?

Den sørlige halvkule sidene er veldig passende. De spiller høyt tempo hele tiden. Vi snakker om "ball i spilletid" og hvor mange meter per minutt du dekker. Mot sydlige halvkule sider er de mye større enn oss. Spillet de spiller er raskere, i et høyere tempo og med mindre kontakt.

Hvem ser du som dine tøffeste motstandere i september?

England og Australia er to av de tøffeste lagene vi kunne spille mot. Vi spiller Uruguay først, deretter England, Fiji og til slutt Australia, så vi skal kunne toppe på de riktige tidspunktene og bli bedre med hvert spill.

2015 Rugby World Cup starter den 18. september når England møter Fiji i Twickenham. Den 20. september tar Wales på Uruguay på Millennium Stadium.

Dove Men + Care er stolt av å være en offisiell turneringsleverandør av Rugby World Cup, som tilbyr dusjgeler, ansiktspleie og deodoranter som gir høy ytelse og overlegen hudpleie. For din sjanse til å vinne billetter #scrumtogether på @dovemen

Redaktør Og Forfatter.

Skrive Inn Din Kommentar