Mars og Venus? 13 Tydelige kjønnsforskjeller i kommunikasjon

De sier at menn er fra Mars, og kvinner er fra Venus, men er dette virkelig sant? Er det virkelig kjønnsforskjeller i kommunikasjon?

Hvis du har argumentert med det motsatte kjønet, vet du automatisk at menn og kvinner er forskjellige. Og dette er spesielt sett i kjønnsforskjeller i kommunikasjon.

For kvinner forstår vi ikke hvorfor menn ikke snakker når de uttrykker sine følelser. For menn forstår de ikke hvordan en kvinne hele tiden kan snakke om sine følelser. Som kvinne føler jeg behovet for å forsvare oss her - snakker om at dine følelser er sunne!

Men selvfølgelig, som du allerede ser, er vi forskjellige. Gjør dette ett kjønn bedre enn det andre? Absolutt ikke. Ulike må ikke bety at det er dårlig. [Les: 30 vitale svar på det som gjør et godt forhold]

De 13 store kjønnsforskjellene i kommunikasjon

Hvis du vurderer å gå inn i et forhold eller lurer på hvordan du løser et problem med noen av det motsatte kjønn, ser den beste måten å nærme seg disse tingene på, gjennom deres synspunkt. Dette er ikke alltid lett, men forståelse av det motsatte kjønn er nødvendig når det gjelder effektiv kommunikasjon. Hvis ikke, slutter du bare med å spørre deg selv hundrevis av spørsmål som ikke løser problemet eller hjelper deg å oppnå et bestemt mål.

Som jeg alltid sier, er kommunikasjon viktig for ethvert forhold om det er et vennskap eller et romantisk forhold. Enten du er mann eller kvinne, må du kjenne kjønnsforskjellene i kommunikasjon.

# 1 Det er gode og dårlige forskjeller. Hør, dette handler ikke om å starte en kjønnskrig over hvilken en er bedre. Både menn og kvinner har fordeler og ulemper når det gjelder hvordan de kommuniserer. Poenget er å forstå hvordan du og motsatt kjønn kommuniserer og arbeider for å forbedre det. [Les: Kampen mellom kjønnene i soverommet!]

# 2 Kvinner er flotte lyttere. Vanligvis er menn mer selektive når det gjelder å lytte. De lytter til hva de trenge å høre på. Ignorerer ting som ikke er relative eller viktige for dem. Kvinner pleier å være gode lyttere. Derfor, hvorfor er vi så gode på sladder. Vi lytter til alle de små detaljene, stiller spørsmål, og husker det meste av informasjonen, enten relevant eller ikke. [Les: 10 måter å være en bedre lytter i ditt forhold]

# 3 Menn kommer til poenget. Menn er ikke i å forklare hver eneste detalj. De fokuserer på bare å komme til historiens punkt. Når du er i et forretningsmøte eller snakker med en mannlig venn, går de vanligvis til det punktet som skjer, etc. Språket de bruker er mer direkte og kort. Mens kvinner går i detalj og meander rundt historiens punkt.

# 4 Kvinner er mer empatisk. Dette betyr ikke at menn ikke er emosjonelle, de er. Og de er empatisk, men når det gjelder kommunikasjon, er kvinner mer i stand til å vise empati til personen de snakker med. Dette er også fordi de er bedre lyttere. I tillegg er de mer sannsynlig å vise følelser, og dermed komme seg som empatisk. [Les: Hvorfor empati er så viktig i et forhold]

# 5 Øyekontakt. Du tror kanskje at menn bruker mer øyekontakt, men du har feil. I typiske samtaler er kvinner mer sannsynlig å bruke direkte øyekontakt. Dette er fordi de arbeider for å utvikle en forbindelse og et forhold. Mens menn bruker øyekontakt for å hevde dominans eller utfordre en stilling.

# 6 Kvinner bruker mer ansiktsuttrykk. Nå betyr dette ikke at vi ser ut som animerte tegn når vi snakker, men av de 10.000 ansiktsuttrykkene som mennesker har, bruker kvinner flere av dem. Dette skyldes at kvinner stole tungt på ansiktsuttrykk for å lese folk og deres følelser.

# 7 Romforhold. Du har kanskje ikke lagt merke til, men mellomrom mellom menn og kvinner når kommunikasjon er annerledes. Vanligvis tar menn opp personlig plass og foretrekker ansikt til ansiktskommunikasjon. Men kvinner er vanligvis mer komfortable å snakke med noen fra siden og ikke tankene en annen kvinne i sin personlige plass.

# 8 De fører annerledes. Både kvinner og menn fører annerledes. Kvinner fører vanligvis med konsensus. Menn er mer hierarkiske og har vanligvis bare én person ved siden av dem under beslutningsprosessen. Når du tenker på mannlige ledere, ser du ledelsesdynamikken tydeligere. De har vanligvis en "høyre" mann ved siden av dem. [Les: Prøvde og sanne måter å bli en bedre leder]

# 9 Berør saker. Hvem ville ha trodd at menn og kvinner berører annerledes, men det er sant. Menn klapper vanligvis eller slår skulderen eller ryggen til en annen person, enten mann eller kvinne, for å hevde dominans. Og vanligvis, ved første introduksjon, rister de den andre personens hånd og stiller tonen for samspillet. Men kvinner berører en annen persons arm eller skulder for å koble til og støtte den andre.

# 10 menn snakker mer. Vanligvis snakker menn mer enn kvinner, spesielt på arbeidsplassen. Kvinner minimerer mengden de snakker, og sørger for at det er samme taletid i rommet. Jeg vet at du er overrasket over det faktum at menn snakker mer enn kvinner. Menn har også en tendens til å kutte andre mennesker mens de snakker mer enn kvinner.

# 11 Menn er oppgaveorientert. Menn fokuserer mer på å fullføre oppgaver i motsetning til kvinner. De føler ikke behovet for å bygge relasjoner for å fullføre noe. I stedet går de rett til oppgaven ved hånden.Kvinner, derimot, er forholdsorienterte og utfører oppgaver gjennom å bygge relasjoner.

# 12 Behandler informasjon. Kvinner og menn tenker annerledes når de behandler informasjon. Når kvinner bestemmer seg, undersøker de alternativene deres høyt. Menn undersøker deres valg ved å behandle informasjonen internt til de finner en løsning.

Dette forårsaker vanligvis problemer mellom menn og kvinner som kvinner antar at mannen ikke svarer, men det er ikke tilfelle. De går rett og slett gjennom situasjonen og mulighetene i hodet. [Les: 12 virkelige grunner til at par dør hverandre over tid]

# 13 Kvinner som paralanguage. Paralanguage er fillerordene som "umm, er, ah, mhm, oh, oh." Kvinner bruker disse ordene mer under samtalen fordi de viser den andre personen de forstår hva som blir snakket. Menn bruker paralanguage også. Men i mindre skala, som bare å si "ja nei" eller "jeg er enig / uenig."

[Les: Hvordan forstå forskjellene mellom menn og kvinner]

Nå som du kjenner kjønnsforskjellene i kommunikasjon mellom menn og kvinner, vil du kunne jobbe med å kommunisere riktig og effektivt.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar