Freerunning leksjoner fra verdens beste

Champion freerunners og beste venner Cory DeMeyers og Jesse La Flair star iFra her til der, en dokumentar om verdens beste parkour og freerunning-idrettsutøvere. Etter å ha fulgt dem gjennom sin verdensomspennende tur i 2013, dokumenterer filmen sin reise til verdens beste freerunners, og har også intervjuer og utseende fra andre toppsporter.

Var 2013 Red Bull Art of Motion din første freerunning-konkurranse?

Cory DeMeyers: Egentlig var det min fjerde tid som konkurrerte i kunst av bevegelse. Jeg hadde tidligere konkurrert i Boston 2010, Sveits 2012 og også på Santorini i 2012.

Jesse La Flair: Det var ikke min første freerunning-konkurranse. Tidligere stakk jeg mest på hastighetskonkurranser og plasserte i nesten alle dem.

Hvordan ble dere involvert?

CD: Frem til 2012 var den eneste måten å delta i konkurransen ved en privat invitasjon fra Red Bull, men i 2012 og 2013 åpnet de en lokal kvalifiserer for noen ekstra stillinger. De øverste åtte hvert år ble invitert tilbake, og siden jeg savnet det med en posisjon i 2012 måtte jeg gjøre den lokale kvalifiseringen. Heldigvis gjorde jeg fordi jeg ikke bare kvalifiserte, jeg vant også kvalifiseringen som tok første plass 3 dager før hovedarrangementet.

JF: Etter å ha vunnet en freerunning-konkurranse med Cory i Seattle, ble vi begge invitert til den største freerunner-konkurransen som ble holdt i Sverige, kalt Air Wipp Challenge. Det var over 5000 tilskuere og et kurs bygget på et slott midt i Helsingborg. Jeg endte med å vinne tredje plass og kvalifiserte meg til et garantert sted på Red Bull AOM.

Hvordan ble du involvert i parkour og freerunning?

CD: Jeg har alltid ønsket å være en Pro Sports Sports Athlete, og med min kampsporterbakgrunn var jeg veldig akrobatisk tilbøyelig. Jeg så en video på YouTube av en fyr, kjører, hopper, klatrer og blar av ting! Etter litt mer forskning fant jeg ut at han var freerunning og at det var konkurranser og en håndfull pro idrettsutøvere. Jeg trodde jeg kunne bare ha et skudd på å gå pro, så jeg gjorde bokstavelig talt alt jeg kunne tenke på å komme dit og aldri sett tilbake.

JF: Å vokse opp Jeg hadde en lidenskap for action sport og bevegelse og mens jeg var på college snublet jeg på noen få barn som introduserte meg til freerunning. Fra den dagen har jeg fortsatt å trene. Alt jeg lærte var selvlært, jeg kom fra en bakgrunn av Motocross, BMX, skateboarding, surfing og snowboarding. I hver sport ville jeg bare utforske bevegelse og teknikker til jeg ble bedre, akkurat som jeg gjorde med freerunning.

Hva er det vanskeligste kurset du har gjort, og hvorfor?

CD: Hvert kurs er utfordrende fordi arkitekturen kanskje ikke komplimenterer din stil godt, derfor må du finne de riktige delene av det for å vise frem dine beste evner. Men hvis jeg skulle si hvilken som er den mest nervegjørende, så ville det være Air Wipp Challenge i Sverige. Det er 5000 tilskuere hvert år, og de står alle på bunnen av kurset og stirrer på deg, slik at det legger til et trykkelement.

JF: For meg er Red Bulls AOM i Santorini Hellas fortsatt en av de galeste kursene jeg har konkurrert på. Utenfor det faktum at alt er solidt, skifter overflatene og kantene ofte frem og tilbake fra runde til flate, og alt er malt i hvitt. Når du blar og spinner gjennom luften, kan det være vanskelig å skille mellom bakken, himmelen eller veggene.

Hvordan skal vi gå om å gjøre noen grunnleggende freerunning-trekk?

CD: Som noe annet, er repetisjon nøkkelen, jo mer du praktiserer jo mer naturlig bevegelsene vil føle for deg, så gjør dem til de ikke føler seg vanskelig lenger, men jeg tror dette er et kjempespørsmål for Jesse. Han er veiledningskongen på YouTube med over 240 000 + abonnenter, så jeg lar ham håndtere dette.

JF: Hvis du er interessert i å komme i gang i parkour eller freerunning, går du over til YouTube-kanalen min. Når jeg underviser, starter mitt største fokus fra det enkleste punktet og jobber med kropp og sinn i å forstå og gjøre bevegelsen. Selv de minste trinnene kan være den største av trinnene.

Hvordan kan noen inkludere freerunning-teknikker i treningsrutinen deres?

CD: Hvis det snakket om treningsrutiner, hopper boks hopp og modifiserte boks hopp som jobber med eksplosivitet, så vel som landing kan være et godt supplement, hvis du fokuserer på teknikk så tror du det eller ikke, du gjør freerunning. Hvis du kan klatre opp på veggen eller få tilgang til en liten vegg i treningsstudioet ditt, vil disse forbedre kroppens styrke sterkere, og gjøre deg mye raskere neste gang du trenger å klatre på et gjerde.

JF: Jeg er en stor fan av CrossFit og blander mer kreativ bevegelse inn i treningsrommet mitt. Lære noen freerunning grunnleggende og gi deg selv respekt for å ta litt tid til å forstå hvordan og hvorfor noe fungerer vil gi deg bedre kontroll over alt du gjør. Du bør også prøve å komme deg ut av treningsstudioet og utfordre deg selv i et nytt miljø.

Pro Tips: Øk balansen din

Cory DeMeyers sier, ‘En treningsøkt jeg elsker for å forbedre balansen er å fokusere på alle proprioceptive muskler eller stabilisatormuskler i bena. '

- Start med føttene skulderbredde fra hverandre og stå høyt på ballene på føttene dine.

- Skru ned så sakte som mulig før du er i sittende stilling med hælene dine ikke rører bakken, men fortsatt på ballene på føttene.

- Hold i 10 sekunder og gå tilbake til stående stilling med hælene fremdeles av gulvet.

DeMeyers gjør tre sett med 10. Gjør så mange du kan med perfekt form og sakte bygge opp reps opp. For en ekstra utfordring, gå tilbake til stående stilling så langsomt som du senket til sittende stilling.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar