Gratis spill - hvorfor det er bra for barnet ditt å bli kjedelig

Hva er gratis spill?

"Gratis spill er spill som ikke er regissert eller organisert av en voksen og er borte fra elektroniske enheter," sier forfatter Liat Hughes Joshi.

«Det er et spill som lar barna bruke fantasien og ting rundt dem - det være seg leker eller en pappkasse - å ha det gøy og å utforske hva de vil, slik de vil, innenfor sikre grenser. '

Hvorfor det er viktig å bli kjedelig

Små er i stadig større grad langt fra liv. Mellom nybegynnere ballett, rotete leke og baby svømme klubb, er det knapt sjanse for en rask lur.

Og hva av de svindrende timene som tilbrakte hjemme? Reduser tiden som er tatt opp av viktige oppgaver, viktige øyeblikk som spiller med deg, og mer enn du vil innrømme CBeebies minutter, og din tote har sannsynligvis lite nedetid. Og det betyr at hun kan gå glipp av det.

"Frittid fører til ustrukturert spill, noe som er ekstremt verdifullt," forklarer Liat. «Barn, som voksne, trenger tid til å slappe av og reflektere over hva som skjer i livet. De kan ikke gjøre det hvis de er for opptatt. '

Lære å okkupere seg selv er et viktig stopp på den lange veien din tot må reise til uavhengighet.

Ustrukturert spill har mange andre fordeler. Lære å okkupere seg selv er et viktig stopp på den lange veien din tot må reise til uavhengighet. På den reisen får hun mange viktige livsferdigheter. Realiseringen som hun kan, hvis hun kjeder seg, finner noe å gjøre seg selv, utvikler selvtillit. Hun vil få tillit til å følge hennes nysgjerrighet, kreativiteten hun trenger for å starte et spill, og fantasien og konsentrasjonen for å holde fast i det.

'Underskudd ikke hva den tiden som ble brukt til å potte rundt og undersøke hva hun gjør for å trekke ut av leketøyskapet, bringer,' sier Liat. "På forsiden av det gjør hun ingenting. Men hun lærer i stor skala. '

Men for å få alle fordelene, må du la din lille bli kjedelig. "På noen måter er det lettere å ikke la barna våre kjede seg," sier Liat. En kjedelig baby som ikke har lært å spille selvstendig, vil være trengende for din oppmerksomhet. En tote som spiller uavhengig vil forlate en rotete sti i hennes kjølvann. «Du må godta dette for nå,» sier Liat. «Vær oppmerksom på at når hun er litt eldre, blir det lettere å lære henne å rydde opp enn å lære henne å spille selvstendig. '

5 trinn til uavhengig spill

  1. Ikke alle småbarn er naturlig fantasifull. Spill med henne og lær henne hvordan du spiller kreativt. For eksempel, si, "hva kan vi bygge med disse blokkene?", "Skal vi sortere blokkene i farger?", "Hvor lenge en linje kan vi lage med blokkene?". Hjelp henne til å fullføre oppgavene.
  2. Så ta et skritt tilbake. Sett din pjokk og lek i samme rom og snakk med henne, men spill ikke deg selv. For eksempel, si, "hva kan du bygge med disse blokkene?", "Er det en larve?", "Det er flott!".
  3. Det neste trinnet er å oppmuntre henne til å tenke kreativt for seg selv. Si, "hva skal du gjøre med blokkene neste?".
  4. Som din pjokk blir mer fokusert på hennes lek, i stedet for deg, la henne spille alene i korte perioder, velg et øyeblikk når hun er opptatt av å forlate rommet et øyeblikk eller to. Til å begynne med, sørg for at du kommer tilbake før hun savner deg, og ros henne klare ideer.
  5. Legg regelmessig en haug med sikre gjenstander for barnet ditt å leke med i midten av et rom, er hun ikke allerede inne. En haug med halv-sortert vask eller noen kartongrør fra resirkuleringen er bra. Ikke varsle pjokk til det, men la henne finne det selv. Hun følger naturligvis hennes nysgjerrighet og undersøker.
Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar