Fire overraskende fordeler med sunne fettstoffer

Hvis du vil miste fett, er en av de verste ting du kan gjøre, å slutte å spise den, spesielt næringsstoffer som avokado. Fett av høy kvalitet er avgjørende for optimal helse, ikke minst produksjon av muskelbygging og fettforbrenning testosteron.

"Uansett ernæringsplan du følger, er et godt utgangspunkt for å sikre ditt daglige fettinntak fordelt like mellom enumettede, flerumettede og mettede fettkilder, sier Dr. John Berardi of Precision Nutrition.

Den eneste typen å unngå er transfett, som sjelden finnes i naturlige matvarer, men er vanlig i takeaways, snacks og raske matvarer. De har vært knyttet til alvorlige helseproblemer, inkludert hjertesykdom, kreft og fedme. Les videre for å forsikre deg om at du får den fulle, sunne fettfordelen.

1. Brenn av magen din

Det kan høres motintuitivt i begynnelsen, men å spise fett vil ikke gjøre deg fett (i motsetning til å spise og drikke mye sukker snacks og drinker, som vil). Faktisk vil det hjelpe deg med å miste det. Emner på en moderat fett i middelhavsstilen mistet gjennomsnittlig 4,4 kg, mens de på en fettfattig diett mistet bare 2,9 kg, i en studie publisert i New England Journal of Medicine. Dessuten fant forskerne at den fettende gruppen hadde bedre insulinfølsomhet, noe som betyr at de bedre kunne brenne fett og bygge muskler effektivt.

2. Øk seksdriften din

Fett er viktig for god reproduktiv helse fordi kroppen din trenger det for å lage hormoner, spesielt androgener, de mannlige kjønnshormonene. Mangel på kostholdsfett kan redusere kjønnsdriften betydelig, fordi det senker nivået av gratis testosteron - jo høyere nivåer er jo høyere libido, og jo lettere er det å bygge muskler og brenne fett. En studie, publisert i Journal of Clinical Endocrinology And Metabolism, fant at menn satte på et fettfattig og høyt karbohydratholdig kosthold, hadde en nedgang på androgen på 12%.

3. Skarpere hjernen din

Fett gjør ikke bare deg sterkere og slankere, de gjør deg også smartere. Omega 3, en type flerumettet fett som er kjent som en essensiell fettsyre (fordi kroppen din ikke kan produsere den, så den må konsumeres gjennom dietten), har vært knyttet til et stort antall helsemessige fordeler. Disse inkluderer en bedre fungerende hjerne og redusert risiko for depresjon og demens. Den beste kilden til omega 3 er kaldvannsfett fisk, som laks. Begynn å bli mer i kostholdet ditt med denne super enkle grillede laksoppskriften.

4. Se og føl deg bedre

Hvis du alltid rammer ditt fem-dagers mål for frukt og grønnsaker, kan du tro at du får alle de essensielle vitaminer og mineraler kroppen din trenger for å se og føle deg best. Men vitamin A, D, E og K er fettløselige, noe som betyr at de bare absorberes riktig i tarmen når fett er til stede. Tilsett litt smør til din dampede veg - det vil ikke bare få det til å smake bedre, det vil også øke næringsinntaket.

Redaktør Og Forfatter.

Del Med Vennene Dine
Forrige Artikkel
Neste Artikkel

Skrive Inn Din Kommentar