Fire enkle måter å øke hjernekraften

Innholdsfortegnelse:

Fire enkle måter å øke hjernekraften - øVELSER 2023
Fire enkle måter å øke hjernekraften - øVELSER 2023
Anonim

Når var den siste gangen du glemte noe? Kan du ikke huske? Det er ingen overraskelse. Ifølge australsk forskning kan minnetapet begynne så ung som 20 - men du kan stoppe nedgangen. DerforTrenersøstermerkeMenns Fitnesssette sammen disse uforglemmelige måtene å øke hjernekraften din.

Hjernens treningsspill eller sudoku og kryssord er rettet mot bestemte kognitive evner, men de overfører ikke til større problemstillinger, planlegging og mer komplekse ferdigheter. Trening, uansett om kardio eller vekter, har vist seg å øke sirkulasjonen, og bidrar til å nære hjernen din med næringsstoffer og oksygen for å utføre optimalt. Her er fire andre ting som er bevist for å hjelpe deg å skarpe opp - og du kan sette dem i bruk i dag.

Les mer Shakespeare

En studie fra University of California funnet lesing kan senke nivåer av et hjerneprotein knyttet til Alzheimers. Lavere nivåer av amyloidproteiner ble identifisert i hjernen til de som leser gjennom livet. Legg bokhyllen din med utfordrende tekster for å gi deg et treningsøkt og skyv det ut av sin komfortsone, akkurat som med musklene dine. Liverpool-universitetets forskning fant klassisk litteratur aktivert mer av hjernen enn enklere, moderne tilpasninger.

Ta en 60-minutters power nap

Bare en natt med dårlig søvn kan skade kort- og langtidshukommelsen, men en times lur kan hjelpe til med å rette opp skaden, ifølge en studie i journalen Neurobiologi av læring og minne. Kan ikke få 40 blink på jobben? Gå en spasertur i stedet. Bare 30 minutter med daglig vandring kan øke størrelsen på hippocampus, den delen av hjernen som behandler ny informasjon og hjelpemidler langsiktig hukommelse, en annen studie i Fysiologi og oppførsel antyder.

ANBEFALT: Hvordan sove bedre

Tiden din studie riktig

Å revidere for eksamener eller få en stor tone i morgen? Kramming eller repetering før sengetid og umiddelbart etter at du våkner kan forbedre oppbevaring, ifølge brasiliansk forskning. Studien fant også de som fikk trening på ettermiddagen, bedre på tester enn de som trente om morgenen. Og for et siste øyeblikk fikse, forskning i Natur Neurovitenskap fant en kopp kaffe kan øke kognitiv funksjon og minne også.

Spis mer fett

Hjernene våre består av 60% fett og bruker 20% av kroppens metabolske energi, så det er viktig å holde dem godt matet. Hjernedietet: flerumettede fettstoffer, omega 3 fettsyre DHA og til og med mettet fett. En studie i tidsskriftet Neurologica funnet sunne fett reduserte risikoen for demens med 36%. Kok med kokosnøttolje, spis oljeaktig fisk og legg opp på nøtter - spesielt mandler, pekannøtter og valnøtter - og du bør få nok sunne fettstoffer til å holde hodet ditt lykkelig.

Populært emne